Ezen a folyamatábrán fent van a brexitmizéria összes lehetséges kimenetele

Szerző: Pintér Bence
2019.09.17. 15:16

Jon Worth még áprilisban, a brexit határidejének legutóbbi kitolásakor rakta össze egy ábrára, hogy mi történhet. Hol vagyunk most? És mi jöhet még?

Ezen a folyamatábrán fent van a brexitmizéria összes lehetséges kimenetele

Jon Worth brit blogger, újságíró, EU-szakértő nem akárhogyan követi a brexitet:

blogján gyakran frissített folyamatábrákon ábrázolja az éppen aktuális helyzet minden lehetséges kimenetelét.

Áprilisban, a brexit határidejének legutóbbi, fél éves meghosszabbításakor így vázolta helyzetet:

A BREXIT LEHETSÉGES KIMENETEI ÁPRILSBAN FELVÁZOLVA. A VASTAGABB NYILAK NAGYOBB VALÓSZÍNŰSÉGET JELENTENEK. KATTINTS RÁ A BÖNGÉSZÉSHEZ!

Mint láthatjuk, az ábrán nem csak a lehetséges folyamatokat ábrázolja, de az egyes kimenetek esélyességét is. Ha lekövetjük az ábrát, akkor a bal alsó negyedében járunk most, bár nem teljesen világos (ahogy a való életben sosem az), hogy a legszélső, Johnson-féle, megállapodás nélküli kilépés felé úton, vagy a középsőn, ami az időközi választás felé vezet.

Worth legutóbbi folyamatábrás elemzése szeptember 13-án készült el, ebben azt kezdi vizsgálni, hogy hogyan döntenek a parlament felfüggesztésének törvényességéről, és innen bomlik ki, hogy mi várható a következő másfél hónapban:

MI KÖVETKEZIK BREXITÜGYBEN MOST? A VASTAGABB NYILAK ITT IS A VALÓSZÍNŰBB VERZIÓKAT MUTATJÁK. KATTINTS RÁ A BÖNGÉSZÉSHEZ!

Szóval Jon Worth szerint a legvalószínűbb kimenet jelenleg még mindig egy általános választás az Egyesült Királyságban, ami tulajdonképpen teljesen új helyzetet fog eredményezni – ismét. Aki követni szeretné a frissülő folyamatábrákat, Jon Worth blogjának linkjét mentse el!

NYITÓKÉP: John Worth

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek