Kínai tudósok szerint az európai civilizáció a kínai altípusa, és minden kamu, ami itt a középkor előtt történt

Szerző: Kiss Dániel
2019.09.14. 08:07

Az angol nyelv pedig a mandarin egyik dialektusa. De mennyire kell ezt komolyan venni? Salát Gergely Kína-szakértő magyarázta el az Azonnalinak.

Kínai tudósok szerint az európai civilizáció a kínai altípusa, és minden kamu, ami itt a középkor előtt történt

Az európai civilizáció alapja a kínai, az európai kontinens nyelvei pedig mind a mandarin dialektusai. A meglepő felfedezésről a World Civilization Research Association nevű kínai kutatócsoport alelnöke számolt be, írta a Taiwan News.  

Az illető, Zhai Guiyun a Sina Online hírportálnak adott interjújában fejtette ki, hogy

az angol nyelvben például több szó a kínaiból származik szerinte.

Az angol „yellow”, azaz sárga szó például a kínaiban a yeluo, azaz „levélhullásból jö”n. Ye, mint levél, luo, mint esni, hullani. És itt jön a logikai része a dolognak: általában ősszel hullanak a levelek, és akkor sárga is a színük. Yellow. 

A másik ilyen példa az angol „heart” szó, amely Zhai szerint hasonlít a „hexin” kínai szóra, amely pedig magot, angolul core-t jelent. A kutató szerint ez bizonyítja is, hogy az angol nyelv valójában a mandarin egy dialektusa. De Zhai nem állt meg ennél. Szerinte ugyanis az angol mellett más európai nyelvek, így a francia, a német, vagy éppen az orosz is átment az úgynevezett „kínaizálódáson”.

Kitalált középkor? Kitalált ókor!

Mindebből pedig azt lehet levonni Zhai szerint, hogy a nyugati civilizáció a kínai egy altípusa, hiszen

a 15. század előtt Európának nem is volt a kínaihoz mérhetően hosszú történelme.

El is szégyellték magukat ezek a barbár európaiak, ezért kitaláltak történeteket az ősi egyiptomi, görög és római civilizációkról, amelyek – megintcsak valójában – a kínain alapulnak, folytatódik a tudós logikája, szerinte ugyanis az európaiak a középkor előtt lényegében primitív népek voltak. Vagyis egy másik népszerű, igaz, európai konteóval szemben a kínai tudós azt mondja, hogy nem az európaiak középkora, hanem az ókora a kitalált. A kutatócsoport Kínán kívül az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában, Thaiföldön, Dél-Koreában és Madagaszkáron létesített központokat, hogy felfedjék a kínai igazságot a világtörténelemről. 

„Ne hagyjuk, hogy a hamis, Nyugat-központú történelem gátat szabjon a nagy kínai reneszánsznak”

– fejtette ki a nemes célt Du Gangjian, a kutatócsoport alapítója.

Kínában is vannak hülyék

Salát Gergely Kína-szakértő az Azonnali megkeresésére elmondta, hogy időről időre Kínában is megjelennek áltudósok, akik mondanak valami hasonló hülyeséget, ami aztán végigszántja a bulvármédiát, és a nyugati sajtóba, legújabban például a Vice-ba már általánosítva úgy kerül be, hogy „kínai tudósok szerint”, holott

az ilyen „felfedezéseken” Kínában is mindenki röhög, már persze a konteóhívőket leszámítva.

Igen, vannak bajok a kínai tudomány nacionalizmusával, például amikor a múltbéli szomszédos nomád népeket (például a mongolokat) anakronisztikusan „nemzeti kisebbségnek” titulálják, de nem élnek ekkora marhaságokkal, mint Zhai társasága – fejtette ki a Kína-szakértő.

Lényegében ez a 2019-ben alakult kutatócsoport – amely nem mellékesen honlappal sem rendelkezik – a földtől elrugaszkodott, a tudománnyal köszönőviszonyt sem ápoló magyar eredetkutatásoknak a kínai megfelelője. Nem is meglepő, hogy a hírt a Taiwan News tajvani hírportál szállította, hiszen Kína és Tajvan kapcsolatait korántsem nevezhetjük rózsásnak, nyilván harap is a tajvani bulvár minden hülyeségre, amely a 1,5 milliárdos lakosú Kínából kiszivárog. 

FOTÓ: Wikimedia Commons

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek