Volner János szakít a Mi Hazánkkal, Toroczkai pártelnök meglepődött

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.11. 17:27

Volner János szerint a Mi Hazánknak csak a Jobbik korábbi szlogenjeinek és hibáinak másolása jelenti a politikacsinálást. Toroczkai László, a párt elnöke azt mondta az Azonnalinak: régen nem beszéltek már Volnerrel.

Volner János szakít a Mi Hazánkkal, Toroczkai pártelnök meglepődött

Abban bízott, hogy a Mi Hazánk Mozgalom modern, nemzeti elkötelezettségű, professzionálisan működő párttá válik, ám egyértelművé vált számára, hogy ez soha nem fog teljesülni – erről írt Volner János független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Volner korábban a Jobbik politikusa volt, ám tavaly kilépett a pártból, és az onnan távozó többi politikus alapította Mi Hazánk Mozgalommal kezdett mutatkozni. Ugyan a politikus nem lépett be a Mi Hazánkba, de benne volt a párt képviselőcsoportjában, amiből most bejelentése szerint kilép.

Ezt Volner azzal indokolta: a Mi Hazánknál csak a tíz évvel ezelőtti jobbikos szlogenek és hibák változtatás nélküli másolása jelenti a politikacsinálást.

„Nem lehet a 2006-os és a Gárda-nosztalgiából az idők végezetéig megélni. Lassan egy évtizede nincsenek kormányon a balliberálisok, Orbán Viktor viszont zsinórban a harmadik ciklusát tölti miniszterelnökként.

Nem bántó szándékkal írom, de sem rám, sem az értelmiségi barátaim intellektuális támogatására nincs szükség egy kormányzati szerepre esélytelen, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló, pár százalékos rétegpárt fenntartásához.”

Ugyanakkor úgy tűnik, Volner nem kívánja otthagyni a közéletet, ugyanis arra is kitért: az elmúlt hónapokat alapvetően egy nemzeti elkötelezettségű, mára 150 fősre duzzadt értelmiségi közösség szervezésével töltötte, és olyan emberek gyűltek köré, akiket a miniszteri szerepre alkalmasnak tart.

„Kiváló, a Nemzet ügye iránt elkötelezett közösség vesz körül, mely inspiratív szellemi közeget teremtett a folytatáshoz. A jövő elkezdődött” – írta Volner.

Toroczkai szerint nem volt köztük konfliktus

Meglepődtem, mert Volner János nem egyeztetett velem, illetve nem beszéltünk nagyon rég óta – így reagált Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke Volner távozására az Azonnalinak. Toroczkai elmondása szerint azt látta Volneren, hogy mindvégig passzív volt a párt képviselőcsoportjában. 

„Nagyon sok sikert kívánok neki a jövőben, abszolút baráti hangulatban válunk el egymástól, mert nem volt közöttünk semmilyen konfliktus” – mondta, hozzátéve, Volnernek szíve joga másként elképzelni a politikai jövőjét, mint ők.

Volner kritikájára, mely szerint a Mi Hazánk csak a tíz évvel ezelőtti Jobbikot másolja, a pártelnök az Azonnalinak azt mondta: nem a régi Jobbikot másolják, a régi Jobbik mondta azt, amit ő már 23 éve mond. „Annak idején ezt a MIÉP mondta, majd a Jobbik. Én nem fogok azért változtatni az elveimen, mert ez most divatjamúltnak számít, továbbra is azt képviselem, amit az elmúlt több mint két évtizedben.”

FOTÓ: Mi Hazánk / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek