Puzsérék: Honnan van Berki Krisztiánnak ennyi aláírása?

Szerző: Pintér Bence
2019.09.10. 17:33

Ha a Puzsér-csapat 125 aktivistával, nyolc helyszínen 920 óra alatt gyűjtött 6316 aláírást, akkor a városban kevésbé aktív Berki hogy gyűjtött össze 10 ezret?

Puzsérék: Honnan van Berki Krisztiánnak ennyi aláírása?

Aggályát fejezte ki egy sajtóközleményben a Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét támogató Sétáló Budapest:

szerintük nagyon valószínűtlen ugyanis, hogy a szintén főpolgármester-jelölt celeb, Berki Krisztián ténylegesen összeszedett volna 10 ezer aláírást.

A közleményben azt írták: bár Berki egyéb tevékenységével kapcsolatban is vannak fenntartásaik, de úgy gondolják, hogy „minden állampolgár, aki összegyűjt 5000 érvényes ajánlást, minden állampolgár, akinek ennyi választópolgár szavaz bizalmat ajánlásával, joggal szerepelhet ősszel a szavazólapokon”.

A saját tapasztalataik alapján azt gondolják azonban, hogy Berki nem nagyon szedhetett össze az utcán annyi ajánlást, amennyit leadott. A Sétáló Budapest úgy okoskodik, hogy ők 125 aktivistával, nyolc helyszínen összesen 920 óra alatt gyűjtöttek össze 6316 aláírást, ami szerintük nem volt könnyű feladat. Mindeközben Berki ún. „modellhadserege” a közlemény szerint csak naponta egy-másfél órát pultozott, ami némi számolgatás után azt jelenti, hogy

Puzsérék szerint Berkinek óránként 417 aláírást kellett volna összeszednie, ami szerintük abszurdum, és felveti a személyes adattal való visszaélés gyanúját,

azaz a Puzsér-stáb arra utal, hogy Berki megkapta valahonnan ennyi ember adatát, amit aztán az íveken leadott, tehát választási csalást követett el. A közlemény utal arra is, hogy Berki jóban van a kormánypártokkal: „(...) nekünk Berki Krisztián indulása tetőtől talpig bűzlik. Bűzlik, hogy itt bizony személyes adatokkal éltek vissza, mert az utcán látottak alapján kizárt, hogy a 10 000 ajánlást külső segítség nélkül gyűjtötte volna össze. Ismerve Berki Krisztián beágyazottságát a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe, ismerve fideszes kapcsolatait és tudván, hogy a nagyobbik kormánypártnak az ország legnagyobb illegális választói adatbázisa áll rendelkezésre, bűzlik, hogy Berki az ő segítségükkel lett betolva a főpolgármester-jelöltségbe.”

Az Azonnali kereste az ügyben Berki Krisztiánt, aki végül azt ígérte, szerda reggel ad választ.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek