Jövőre Ukrajna legjobb helyeire fapadosozhatunk rongyot rázni

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.10. 15:16

Ha te is indokolatlanul bonyolultnak tartottad eljutni Kelet-Európa legegzotikusabb részeire, akkor örülhetsz: úgy tűnik, a fapadosok végre ezt térséget is felfedezik.

Jövőre Ukrajna legjobb helyeire fapadosozhatunk rongyot rázni

Úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt a Wizz Air-vezér Váradi József, amikor azt hangoztatta, a tőlünk keletebbre lévő nagyvárosok becsatornázása is nagy hangsúlyt fog kapni a magyar fapados társaság jövőjében. Nemrég már bejelentették az oroszországi Kazanyt, repül járatuk Kazahsztánba, egy ideje már szó van Minszkről és Üzbegisztán valamelyik városáról is, de a nyáron négy ukrajnai települést is bejelentettek, ebből kettőt most! Tehát a továbbiakban Kijev, Boriszpil és Odesza mellett

a kelet-ukrajnai Harkivba és a nyugat-ukrajnai Lembergbe (Lvivbe) is elrepülhetünk közvetlenül Budapestről, kis mázlival kevés pénzért!

Ha nevetnél, szólunk, hogy Ukrajna közel sem annyira a világ segglyuka, mint azt a mariupoli tengerpartból kinézné az ember: az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legkeletibb nagyvárosát, Lemberget (a fenti képünkön) például csak a helyi Krakkónak szokás nevezni, ami azért is megállja a helyét, mert nagyjából ugyanazok és ugyanakkor építették a várost, mint lengyel rokonát. Eddig ide varsói átszállással lehetett a leggyorsabban elutazni repülőn, vonattal és busszal persze lehetett próbálkozni eddig is.

A kelet-ukrajnai Harkiv pedig egy kétmilliós nagyváros, a kétmilliós nagyvárosok minden előnyével együtt. Sőt, ott van a tengerparti Odessza, amiről több újság is azt állítja, hogy a világ egyik buliközpontjává válik nyáron. Ez utóbbit a Ryanair is repüli, úgyhogy érdemes figyelni az árverenyre.

Nyilván azt sem érdemes elfelejteni, hogy Ukrajna még Magyarországról nézve sem túl drága úticél, úgyhogy ha valaki szeretne igazi szovjet nagyvárosokat nézni, de nem akarja kipengetni a 25 ezer forintos vízumot Oroszországba, annak különösen ajánlott megnézni az ukrán helyzetet, főleg természetesen Kijevet. A két új útvonalra jövő nyáron indulnak az első járatok, egyelőre mindkettő kihozható 20 ezer forint alatti összegből is.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek