+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. szeptember 10. kedd, 15:48
Nemcsak a legtöbb választásra jogosult polgár jut Újbudára, de a legtöbb polgármesterjelölt is a XI. kerületben tűnt fel. Többek közt a Mi Hazánk, a Munkáspárt és Puzsér Róberték is szeretnék, ha tőlük kerülne ki a kerület új vezetője.

Összesen hét polgármesterjelölt bukkant fel a hétfőn lezárult ajánlásgyűjtési időszak végéig a XI. kerületben. A Fidesz-KDNP és az ellenzéki pártok jelöltjein túl a Munkáspárttól a Mi Hazánk Mozgalmon át egészen Puzsér Róberték egyesületéig indítanának embert a kerületvezetői posztért. Ezzel Újbuda lett az a kerület a fővárosban, ahol a legtöbb polgármesterjelölt mérettetné meg magát – vette észre az Azonnali.

 

Újbuda egyébként az a kerület is egyben, ahol a legnagyobb a népességszám, így itt van a legtöbb választásra jogosult polgár is: 108 ezer fő.

 

A XI. kerületben már legutóbb, 2014-ben is nagy volt a verseny a polgármesteri székért, igaz, akkor még az ellenzéki pártok nem fogtak össze egymással. Így akkor még az alábbi öt szervezet indított jelöltet a polgármesterséget elnyerő Fidesz-KDNP színeiben induló Hoffmann Tamáson kívül: az MSZP, a Jobbik, az LMP, a liberálisok és a Szociáldemokraták nevű párt. Akkor Hoffmann 46,6 százalékot ért el, míg a szocialista Molnár Gyula 41,4 százalékot.

 

Az idei évre viszont jelentősen megváltozott a kínálat: míg a kormánypártok jelöltje, Hoffmann Tamás maradt, addig az ellenzéki pártok összefogtak. Vagyis a polgármester legesélyesebb kihívója jelenleg a DK-s László Imre, akit az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is támogatnak jelölőszervezetként.

 

Rajtuk kívül – Budán egyedüli kerületként – indít itt polgármesterjelöltet a Mi Hazánk Mozgalom Kubínyi Tamás személyében, akit a MIÉP és a Független Kisgazdapárt is támogat.

 

Utóbbi politikusokat már jogerősen is nyilvántartásba vették a valasztas.hu szerint. Ugyanakkor rajtuk kívül is vannak még indulók, akik adtak le még hitelesítésre váró aláírásokat. Például Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egyesülete, az Állampolgárok a Centrumban itt indít egyedül polgármesterjelöltet, Lengyel Domokost. Bár hivatalosan őt még nem vették nyilvántartásba, úgy tudjuk, neki is sikerült elegendő érvényes aláírást összeszednie.

 

HOFFMANN TAMÁS, ÚJBUDA FIDESZES POLGÁRMESTERE. FOTÓ: FB

 

Az újbudai indulók között van a Munkáspárt jelöltje is, Benyovszky Gábor, rajta kívül pedig függetlenként Görög Krisztián, illetve a Demokrata Párt színeiben Kósa Sándor indulnak.

 

Arról, hogy milyen sorrendben lesznek a jelöltek a szavazólapon, hétfőn döntött a helyi választási bizottság. Eszerint az alábbi módon tüntetik fel majd az indulókat, ha minden jelöltet nyilvántartásba vesznek:

 

1. Görög Krisztián – független

2. Hoffmann Tamás – Fidesz-KDNP

3. Kósa Sándor – Demokrata Párt

4. Lengyel Domokos – Állampolgárok a Centrumban Egyesület

5. Kubínyi Tamás – Mi Hazánk – MIÉP – FKGP

6. László Imre – Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP

7. Benyovszky Gábor – Magyar Munkáspárt

 

FOTÓ: Hoffmann Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás