Ellenfél nélkül vág neki a választásnak Felcsút fideszes polgármestere

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.10. 18:33

Míg 2014-ben még kettő, tavaly már csak egy, idén pedig már egyetlen jelölt sem próbálkozik legyőzni az aktuális kormánypárti polgármestert a faluban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök felnőtt.

Ellenfél nélkül vág neki a választásnak Felcsút fideszes polgármestere

Senki nem indul a jelenlegi fideszes polgármester, Mészáros Lőrinc utódja ellen a felcsúti polgármesteri posztért – vette észre az Azonnali. Az egyéni jelöltek számára az ajánlásgyűjtés időszaka hétfőn délután ért véget, ám addig csak és kizárólag Mészáros László István kormánypárti politikus tűnt fel a jelöltek között a valasztas.hu oldalán.

Ez a Mészáros már nem az a Mészáros

Mészáros László Istvánt azt követően választották polgármesterré Felcsúton – ahol Orbán Viktor miniszterelnök a gyermekkorát töltötte –, hogy az addigi településvezető, a gázszerelőből az ország leggazdagabb emberévé váló Mészáros Lőrinc lemondott a posztról 2018-ban arra hivatkozva, hogy üzleti élete mellett lehetetlen közfeladatait is ellátnia.

A gazdag Mészáros lemondását követően időközi választásra került sor, ahol a Kétfarkú Kutyapárt indított egyedül jelöltet a Fidesz-KDNP-s jelölt ellen: egy szintén Mészáros László nevűt, aki azzal kampányol: ő „az igazi” Mészáros. A meccs végül a kormánypárti Mészáros javára zárult, aki 89 százalékot kapott.

Az Azonnali kereste a Kétfarkú Kutyapártot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy azért nem indítanak most jelöltet Felcsúton, mert elfelejtették.

Öt évvel korábban pedig – akkor még Mészáros Lőrinc ellenfeleként – ketten is megméretteték magukat: Horváth Judit független, illetve Szatmári Ildikó LMP-s jelölt. Akkor Mészáros Lőrinc 82 százalékot szerzett.

Vagyis míg öt éve kettő, tavaly egy, idén már egyetlen ellenfele sem lesz a faluban az aktuális kormánypárti polgármesternek. 

FOTÓ: valasztas.hu

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek