Tarlós az első, Karácsony az utolsó lesz a szavazólapon

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.09. 18:44

Sorsolt a Fővárosi Választási bizottság: a jelenlegi főpolgármester lesz az első a budapestiek szavazólapján, míg őt Berki Krisztián celeb, illetve Thürmer Gyula a Munkáspárttól követheti. Időközben Puzsér Róbertet is jogerősen nyilvántartásba vették főpolgármester-jelöltként.

Tarlós az első, Karácsony az utolsó lesz a szavazólapon

Megvan, milyen sorrendben szavazhatnak a budapestiek októberben az új főpolgármester-jelölt személyéről  – vette észre az Azonnali

Eszerint a jelenlegi kormánypártok által támogatott Tarlós István lesz az első a szavazólapon, őt követheti Berki Krisztián celeb, Thürmer Gyula Munkáspárt-elnök, Puzsér Róbert publicista, míg az utolsó helyen az ellenzéki pártok jelöltje, Karácsony Gergely lesz.

Ugyan öt jelölt sorrendjéről döntött sorsolással a Fővárosi Választási Bizottság, ám egyáltaln nem biztos, hogy mindannyian ténylegesen is szerepelni fognak a szavazólapon. Eddig ugyanis csak három jelöltet vettek jogerősen nyilvántartásba: Tarlóst, Karácsonyt, illetve hétfőn Puzsér Róbertet, aki pénteken csak alig több mint hatezer aláírást adott le. Ugyan Berki hétfőn bejelentette: leadott tízezer aláírást, azok hitelesítése még nem történt meg, ahogy egyelőre Thürmeré sem.

Azok, akik a 2019-es önkormányzati választás egyéni jelöltjeiként kívántak elindulni, hétfőn délután négyig adhatták le a szükséges számú aláírást. Egyébként más jelöltek is pályáztak a főpolgármester-jelöltségre, például a villanyszerelőként dolgozó, és szabadságán kampányoló Révész Ferenc, ám nem meglepő módon neki nem sikerült elég aláírást gyűjtenie.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek