Cikket írnál a szombathelyi moziról? Attól függ, ki lesz a polgármester!

Szerző: Fekő Ádám
2019.09.09. 11:28

Szombathelyen annyira nem mindegy, mi lesz az önkormányzati választás végeredménye, hogy még egy régi időkről szóló cikket is ettől tettek függővé.

Cikket írnál a szombathelyi moziról? Attól függ, ki lesz a polgármester!

Egészen megdöbbentő és nagyon sokatmondó történetet közölt az Ugytudjuk.hu: a főleg Vas megye dolgaival foglalkozó portál teljesen ártalmatlan cikket szeretett volna írni Szombathely hőskoráról, konkrétan a Savaria mozi mai szemmel döbbenetes nézőszámairól, de nem várt falba futottak bele. Az újság meg is próbált engedélyt kérni a mozit üzemeltető Agorát igazgató Parais Istvántól, aki közölte, hogy

az október 13-át kéne megvárnia a lapnak, utána visszatérhetnek rá.

Ugyebár október 13-án van az önkormányzati választás, amire hivatkozni minimum szürreális egy olyan téma esetében, mint egy mozi aranykora Szombathelyen. 

Bár konkrét magyarázatot nem kapott az újság, mi köze van ennek a cikknek ahhoz, ki irányítja Szombathelyet, azt ők is hozzátették, talán köze lehet az ellenkezésnek ahhoz, hogy Parais nem titkoltan kormánypárti érzelmű, miközben ők megírták, hogy az említett mozi auláját rendszeresen áron alul adták bérbe egy szintén kormánypárti kötődésű szervezőnek koncertekre, emiatt még a filmvetítések eltolásából fakadó költségkiesést is benyelte a cég, de kifizettek 800 ezer forintot is egy huszáregyüttesnek. Parais egyébként privatizálná a mozit, és magánemberként is segít a Fidesz kampányában.

Szombathely amúgy az egyik legérdekesebb csatát hozhatja októberben: a teljes ellenzéki összefogás már összejött, az egykori MSZP-képviselő Nemény András az összefogás jelöltje. Idén már elvesztette a Fidesz a közgyűlési többségét, miután az addig Fidesszel szövetségben álló független alpolgármester átállt hozzájuk. A Fidesz részéről nem az eddigi polgármester, Puskás Tivadar indul, hanem a megyei jegyzőként dolgozó 33 éves Balázsy Péter, de a dolgot bonyolítja a Jobbik támogatását élvező Koczka Tibor, aki eddig a Fidesz egyik vezetője volt. Ő magának várta volna Puskás megüresedett helyét, de mivel ezt nem kapta meg, inkább elindul függetlenként.

FOTÓ: Fortepan

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek