Orbán melyik szövetségese bukhat meg legközelebb?

2019.09.08. 09:47

Az Orbán-átok mostanában a közeli szövetségeseire hat: ki lehet a következő HC Strache és Matteo Salvini után?

Orbán melyik szövetségese bukhat meg legközelebb?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal.

Rájár a rúd az utóbbi hónapokban Orbán Viktor elvbarátaira: miközben az EP-választás előtt még egy nagy-nagy szélsőjobboldali internacionáléról álmodtak a bevándorlásellenes konzervatív-szélsőjobboldali erők, addig mára több helyen is kiszorultak a hatalomból: az osztrák FPÖ vezetője, Heinz-Christian Strache az Ibiza-videóba bukott bele és került ki az osztrák kormányból, az olasz Legát vezető Matteo Salvini pedig tulajdonképpen saját magát játszmázta ki az olasz kormányból.

De ki lesz a következő?

Csehországban hullámokat vet az Andrej Babiš miniszterelnököt érintő Gólyafészek-ügy, ami miatt már korábban is százezrek tüntettek, és amiben most megszüntették vele szemben az eljárást; Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen az elmúlt hetekben folyamatosan tüntetnek, Jair Bolsonaro brazil elnök az égő Amazonas-medence miatt kapta az ívet, Donald Trump amerikai elnök és a konzervatív lengyel kormány pedig választások elé néznek a következő időszakban.

A hét kérdése tehát az, hogy melyik közeli vagy távoli Orbán-szövetséges és/vagy elvbarát van szerinted a legnagyobb veszélyben?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek