A francia külügyminiszter szerint London nem kap több haladékot

Szerző: Pintér Bence
2019.09.08. 17:31

London szerint viszont ők nem is haladékot kérnek, hanem új megállapodást.

A francia külügyminiszter szerint London nem kap több haladékot
„Nem fogjuk háromhavonta meghosszabbítani a határidőt”

– nyilatkozta Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter az Europe1 rádiónak a Reuters szerint, mikor arról kérdezték, hogy elképzelhető-e, hogy kitolják október 31-e utánra a brexit határidejét.

„Nagyon aggasztó. A britek elmondhatnák végre, hogy mit is akarnak pontosan”

– mondta még a külügyminiszter.

Az aktuális brit kormány azonban nem is akar hosszabbítást

Hosszabbításra azért lehet szükség, mert az élet – ahogy az lenni szokott – megint felfordult az Egyesült Királyságban, Boris Johnson kormánya elveszítette a többségét, ráadásul egy olyan törvény megszavazása miatt csaptak el 21 konzervatív képviselőt, ami azt tiltja majd meg a Johnson-kormánynak, hogy megállapodás nélkül vezesse ki az országot az EU-ból október 31-én.

Márpedig Johnson láthatóan ezt tervezte, a tegnap éjjel lemondó miniszter, Amber Rudd szerint kevés energiát nem fektettek abba, hogy új megállapodást kössenek Brüsszellel.

Sajid Javid belügyminiszter szerint azonban október 17-én Johnson az EU-csúcsra azért fog menni, hogy megállapodást kössön,

tehát szerinte egyáltalán nem szeretnének hosszabítást kérni azon a találkozón – mondta ezt a BBC-nek, amit a Politico szemlézett. Az EU azonban már korábban közölte (párszor), hogy Theresa May megállapodását nem fogják újratárgyalni. Brüsszelben persze minden lehetséges, csak elégszer és elég ideig kell összezárni a vezetőket, hogy végül jussanak valamire.

FOTÓ: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek