Pofon vágták az ibiziai videó egyik szereplőjét, megint van orosz szál

Szerző: Techet Péter
2019.09.06. 19:23

Johann Gudenust egy bécsi szálloda bárjában csapták meg, ahol érdekes módon egy orosz üzletember találkozója is zajlott. A szálak meg összeérnek.

Pofon vágták az ibiziai videó egyik szereplőjét, megint van orosz szál

Az ibizai videónak nem csak Heinz-Christian Strache, az FPÖ egykori elnöke a főszereplője, hanem Johann Gudenus is (nyitóképünkön), aki akkoriban a szélsőjobboldali párt frakcióvezetője volt. Ö volt az, aki oroszból tolmácsolt Strachénak, Gudenus ugyanis Oroszországban tanult, felesége pedig boszniai szerb, azaz oroszul és keveset szerbül is tud.

Az ibiziai videó kirobbanása óta Gudenus karrierje véget ért: nemcsak lemondott minden pártbeli pozíciójáról, de az FPÖ-ből is kilépett.

Az ibiziai videó azonban nem hagyja a politikust:

szerda este például többek között ezért is vert le neki egy ismeretlen férfi egy bécsi bárban.

Amint a Heute bulvárnapilap kihozta: szerda este Johann Gudenus a testvérével üldögélt egy bécsi szállodában, ahol egy férfi lépett oda hozzá. Herbertként mutatkozott be, és vitába kezdett az egykori FPÖ-s politikussal. Korrupcióval vádolta, Gudenus azonban kész volt beszélgetni vele. Azonban a testvérének feltűnt: egy nő a szomszédos asztalnál mobiltelefonnal veszi a beszélgetést. A Gudenus-testvérpár azonnal befejezte a beszélgetést, a nő pedig ezzel a bizonyos Herberttel eltávozott.

Gudenusék utána akartak járni, hogy kiknek készülhetett a felvétel. Átmentek egy másik szálloda bárjába, mert – amint kiderült: jól – sejtették: ott ül a nő és a férfi. Amikor Johann Gudenus felelősségre akarta vonni őket, a Herbertként bemutatkozó levert egyet az FPÖ egykori politikusának – majd távozott.

Gudenus a tettes ellen feljelentést tett.

Az orosz szál most sem hiányozhat

Gudenus csak az igazság egy szeletét bontotta ki. Az ok, amiért ezzel a bizonyos Herberttel beszélt, egy kétes hátterű burgenlandi céghez vezet. A Güssinger cég orosz tulajdonosa vitában áll egy bolgár céggel, amely szintén magának követeli az ásványvíz-előállítót. Andrej K., az orosz tulajdonosa nyárig előzetes letartóztatásban volt. Emberölésre való felbujtással vádolják továbbra is, de immáron szabadlábon védekezhet.

A Kurier napilaphoz kikerült fotók szerint szerda este Gudenus és a bizonyos Herbert mellett a Güssinger orosz tulajdonosa, valamint vele vitába álló bolgár cég képviselője is a bárban tartózkodott. Andrej K. ügyvédje szerint teljesen véletlen, hogy ekkor Gudenus is ott volt, noha elismerte: a volt FPÖ-s politikus jó viszonyt ápol a Güssinger orosz tulajdonosával.

A bizonyos Herbert, aki ismerni látszik valamennyi felet a vitában, Gudenust tényleg lefilmezte –

vélhetően újabb felvételt akarhatott arról, hogy az FPÖ volt politikusa megint orosz üzleti ügyekben bukkan fel.

A Herbertként bemutatkozó férfi azonban tagadja, hogy levert volna Gudenusnak, szerinte éppen Gudenus viselkedett volna vele a másik bárban fenyegetően. Herbert szerint Gudenus odalépett hozzá, amikor ő a laptopjába írt valamit, és ekkor „hesegette el“, ami szerinte nem tekinthető pofonnak.

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek