Újabb LMP-sről derült ki: alig, hogy elhagyta a pártot, fideszes jelölt lett

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.03. 07:45

Napokon belül már a második ex-LMP-s bukkan fel a kormánypártok képviselőjelöltjeként az önkormányzati választáson. Budakeszi után Angyalföldön jött rá egy a zöld pártot mindössze augusztus közepén elhagyó politikus: ő inkább a Fidesz-KDNP színeiben indulna.

Újabb LMP-sről derült ki: alig, hogy elhagyta a pártot, fideszes jelölt lett

Ugyan még csak idén augusztus közepén lépett ki az LMP-ből, szeptember másodikán már a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjeként jelentettek be egy XIII. kerületi politikust, Tempfli Józsefet – értesült az Azonnali. Tempfli fordulatát a valasztas.hu-n található adatok is megerősítik.

Alig pár napja számolt be az Azonnali egy kísértetiesen hasonló esetről: Budakeszin ugyancsak egy az LMP-t augusztusban elhagyó önkormányzati képviselő, Ligetiné Komáromi Gabriella tűnt fel hirtelen a kormánypártok jelöltjeként, amivel sikerült megdöbbentenie volt ellenzéki kollégáit.

Akárcsak Ligetiné, úgy Tempfli is jelenleg is önkormányzati képviselő, és az is közös mindkettőjükben, hogy az LMP kompenzációs listájáról jutottak a testületekbe 2014-ben.

Angyalföldön egyébként hagyományosan nagyon erős az MSZP, így kérdés, Tempflinek mennyi esélye van egyéni jelöltként. Például 2014-ben 58 százalékkal vitte az MSZP-s Karácsonyi Zoltán a 7. számú egyéni választókerületet, ahol most Tempfli is indul. Karácsonyi egyébként ismét ebben a körzetben fogja megmérettetni magát. októberben.

Rottyon a Fidesz?

„Ez egy elég meglepő fejlemény. Azt is jelzi, hogy a Fidesz eléggé rottyon lehet” – így kommentálta az Tempfli váltását Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára az Azonnalinak. A kérdésre, hogy tud-e másik, hasonló esetről az angyalföldin és a budakeszin kívül, nemmel felelt.

Arra pedig, hogy tartanak-e az újabb Fidesz-KDNP-hez csatlakozó LMP-sektől, azt mondta, nem, „ennyi misztikum ritkán fordul elő, ez nyilván kivételes eset”.

Az Azonnali hétfőn késő este e-mailben, illetve kora reggel SMS-ben kereste meg Tempfli Józsefet az üggyel kapcsolatban, amint reagál, frissítjük álláspontjával cikkünket.

FOTÓ: Tempfli József / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek