+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. szeptember 2. hétfő, 19:53
Bár a nyomozók szerint veszélyeztették a babakocsiban fekvő csecsemők életét a szülők, amikor a demokráciáért mentek tüntetni, egyelőre csak figyelmeztetést ért.

Az orosz bíróság elutasította az üggyel foglalkozó nyomozók kérését arra irányulóan, hogy két pártól is vegyék el a gyereküket, amiért azok kivitték a hatalom által minden lehetséges módon gáncsolt ellenzéki tüntetésekre a még babakocsis gyerekeiket – írja a BBC.

 

A nyomozók szerint mindkét pár veszélyeztette a gyerekek életét, amikor az utcára vitték őket az őszi helyhatósági választások tisztaságáért tüntetni.
 

Már augusztus elején több, mint hatszáz szabad választásokért tüntető oroszt vettek őrizetbe Moszkvában. A fő problémájuk az volt, hogy a választásokon gyakorlatilag minden nem Vlagyimir Putyin és pártja által mozgatott ellenzéki indulót kizártak a részvételből, a szervezőket és a részvételre buzdítókat pedig azóta is vegzálják a hatóságok.

 

Eleve csak az első töntetést engedélyezték, a későbbieket már illegálisan tartották úgy, hogy a helyszínen még az internetet is kikapcsolták, illetve rászerveztek egy saslikfesztivált is Moszkvában.

 

A rendőrség erőszakos fellépése és az ellenzék vezéreinek állandó nyomasztása még nem is verte volna ki talán igazán a biztosítékot az illiberális mintaállam lakóinál, de az, hogy a rendőrség a gyerekük elvesztésével zsarolja azokat, akik haangot adnak nem tetszésüknek, már nagy visszhangot keltett: bár ezúttal még a Olga és Dimitrij Prokazov, illetve Elena és Petr Komsik is megtarthatja a gyerekét, és megúszták egy figyelmeztetéssel, a bíróságok szóltak nekik, hogy ha újra tüntetések közelébe viszik a gyerekeiket, állami gondozásba fognak kerülni.

 

FOTÓ: MHB Media / Twitter

 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az angol Crystal Palace egészen egyedülálló módon próbálja segíteni a környék nehezebb sorsú lakosait, akik a szállás mellett reggelit is kapnak.

A németek és a franciák nem támogatják különösebben a többi NATO-tagállam megvédését egy orosz támadás esetén, a britek és az USA viszont sokkal tettrekészebb egy új felmérés szerint.

Gazdaságpolitikusuk szerint ha már a választók 25-30 százaléka ki akar lépni, akkor ideje minderről társadalmi
vitát kezdeményezni.

Tényleg Dézsi Csaba András kardiológus, önkormányzati képviselő lesz a Fidesz jelöltje.

A héten egy újabb civil jelölt jelentkezett be. Mutatjuk, ki.

Csak a két magyar többségű megyében csökken jelentősen a népességfogyás, Erdély többi régiójában viszont óriási a különbség a halálozások és az élveszületések száma között, mutatja ki egy friss statisztika.

Joe Biden túl öreg ahhoz, hogy elnök legyen – erre válaszul hívta ki fekvőtámaszpárbajra az elnökjelölt a 83 éves férfit.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Nem is akárhol: a híres Pezsgőházban! December 7-én fél Közép-Európa ott lesz Baranya fővárosában!

Hogyan amerikanizálódtak a hazai ideológiai viták, a kampánytechnikák, a politikai intézményrendszer? Dec. 10.

Kifejezetten érdekesnek tűnő konferencia a budapesti Goethe Intézetben december 12-én.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás