Éppen, hogy kilépett az LMP-ből, máris fideszes jelöltként indul

Szerző: Hutter Marianna
2019.09.01. 13:46

Még egy hónap sem telt el, hogy kilépett a pártból az LMP-s, de máris fideszes jelöltként indul az önkormányzati választáson Budakeszin Ligetiné Komáromi Gabriella.

Éppen, hogy kilépett az LMP-ből, máris fideszes jelöltként indul

Bár csak augusztusban lépett ki az LMP-ből, máris fideszes színekben indul egy budakeszi képviselő, Ligetiné Komáromi Gabriella – értesült az Azonnali. Ligetiné a 2014-es önkormányzati választáson még LMP-s színekben jutott be a képviselőtestületbe, és a mai napig LMP-sként van feltüntetve az önkormányzat honlapján. Ugyan akkor még nem volt párttag, de információink szerint később, 2016-ban belépett az LMP-be, ahonnan idén augusztusban lépett ki. Ám alig, hogy kilépett, rá két hétre már fideszes jelöltként kezdett kampányolni Ligetiné, aki egyébként az egyik helyi óvodát vezeti, és információink szerint már nincs sok ideje hátra a nyugdíjig.

A politikus a fideszes szórólapon azzal kampányol, hogy öt éve önkormányzati képviselő, ám azt nem említi, hogy nem a kormánypárt, hanem az LMP színeiben munkálkodott.

Az Azonnali úgy tudja, Ligetinével idén is számolt volna az LMP az önkormányzati választáson, ám ő visszautasította az indulás lehetőségét: nem azért, mert a párttal volt problémája, hanem információink szerint magánéleti okokra hivatkozva. Később viszont meggondolta volna magát, el is ment még nyáron az ellenzéki összefogásra létrehozott Budakörnyéke Fejlődéséért Egyesület egyik ülésére, ám azt követően nem jelentkezett többet, hanem egyszercsak fideszes jelöltként tűnt fel.

„Ebből is látszik, hogy azért kell a különböző településeken elzavarni a Fidesz-rezsimet, mert ilyen eszközökhöz nyúl: megfélemlíthet embereket vagy manipulatív módszerekkel behúzhat magához akár elkötelezett ellenzékieket is” – nyilatkozta az Azonnalinak Hegyesi Beáta, a Budakörnyék Fejlődéséért Egyesület színeiben induló összellenzéki polgármesterjelölt. Hogy tartanak-e attól, hogy Ligetiné – aki éppen abban a körzetben indul, ahol óvodavezető – legyőzheti az ott induló ellenzéki jelöltet, arra annyit mondott: nem tartanak senkitől. Emlékezetett: ugyan a térség országgyűlési képviselőségéért tavaly induló, az LMP-t azóta otthagyó Szél Bernadett nem nyerte meg a választókörzetet, de Budakeszin több szavazatot kapott, mint a fideszes jelölt. Vagyis jó esélyekkel indul az ellenzék az őszi választáson. „Talán a Fidesz is azért nyúl ilyen eszközökhöz, mert nem olyan jó itt helyben a káderutánpótlása”.

Hegyesi szerint Ligetiné száznyolcvan fokos fordulata a választópolgároknak is visszatetsző, „mikor jönnek oda hozzánk aláírni, és utána látják őt, jönnek vissza hozzánk és mondják, hogy úristen, ez mennyire ciki”.

„Hatalmas csalódás” – kommentálta Szél Bernadett Ligetiné váltását. Hozzátette: mindenki ledöbbent a hírtől a Budakörnyéke Fejlődéséért Egyesületben. „Fogalmam sincs, hogy mi lehetett a motivációja, de neki mihamarabb választ kell adnia a választók irányába”.

Az Azonnali szerette volna Ligetiné álláspontját is megismerni a történtekről, hogy hogyan jön rá arra egy ellenzéki politikus kilenc év Fidesz-kormányzás után, hogy mégiscsak szimpatikus neki a párt, de érdeklődésünket azzal hárította el, csak személyesen kíván interjút adni a későbbiekben. Ezzel a lehetőséggel természetesen élni fogunk.

FRISSÍTÉS (2019.09.01. 18:09): Cikkünk megjelenését követően Ligetiné SMS-ben reagált, amelyben annyit jelzett: a beszélgetést az Azonnalival már megkésettnek tartja. Egyebekben közölte: „én azt gondolom: nem én mentem ki a pártból, a párt ment ki alólam”. A politikus egyébként független képviselőjelöltként írta alá az SMS-t, tehát elképzelhető, hogy bár fideszes szórólapon kampányol, de a párt formálisan nem lesz a jelölőszervezete.

FOTÓ: Buda Környéki Televízió / Youtube

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek