Megverték őket, mert lefotózták a kampányoló Matolcsynét

Szerző: Bakó Bea
2019.08.31. 12:02

Balatonakarattyán marcipánosztogatással kampányolt a jelenleg is polgármester Matolcsy Gyöngyi. Mikor ezt lefényképezte egy LMP-s, fültövön vágták, barátját pedig leteperték.

Megverték őket, mert lefotózták a kampányoló Matolcsynét

Balatonakarattyai nyaralásán vette észre Nuszbaum Tibor, az LMP frakcióalkalmazottja és a Szomszédok forever facebookos mémoldal szerkesztője, hogy a polgármester, Matolcsy Gyöngyi (Matolcsy György jegybankelnök exfelesége) személyesen kampányol, mi több, a standjánál marcipánokat osztogat. Nuszbaum a telefonjával lefotózta a standot a marcipánokkal, mire Matolcsy Gyöngyi felszólította, hogy törölje a fotót.

„Erre mondtam, hogy miért törölném le, még nem tartunk ott! Ez egy kampányesemény, szabadon lehet fotózni”

– meséli Nuszbaum az Azonnalinak, hozzátéve, hogy csak a saját privát közösségi oldalára akarta a képet kitenni. Kérdésünkre azt is elmondta: Matolcsy kifogása az volt a fotózással kapcsolatban, hogy azon az ajánlóíven szereplő adatok is látszódhatnak. Nuszbaum azt mondta: nagyjából egy méterről fotózott, így szerinte ezek nem látszottak a képen. 

Mindenesetre miután visszautasította a fotó törlését, és távozni készült, „ott termett három gorillaszerű alak”, és egyikük elé állt, és megpróbálta lefogni, kivenni a kezéből a telefont. Erre Nuszbaum barátja megpróbált közéjük állni,

válaszul még két „gorilla” odalépett, leteperték, és a hátára térdeltek, Nuszbaum pedig hátulról akkorát kapott a füle tövére, hogy azóta is fáj az állkapcsa.

Az ő telefonját nem sikerült elvenni, de az ominózus fotót végül csak letörölte, és a barátja telefonját el is vették, mindezek után pedig még a „gorillák” hívták ki a rendőrséget a fényképezés miatt – összegezte Nuszbaum az Azonnalinak a történteket.

Hogy kik voltak a „gorillák”, esetleg Matolcsy Gyöngyi aktivistái voltak-e, arra Nuszbaum azt mondta: nem aktivisták, de „láthatóan anyagilag függenek tőle”. Arra a kérdésre, hogy a polgármester utasította-e a verőembereket, hogy leteperjék őket, Nuszbaum azt mondta:

Matolcsyné azt mondta nekik, hogy „gyertek!”

Nuszbaumék a cikk publikálásakor, szombat délben épp a balatonalmádi ügyeletes orvoshoz tartanak látleletért, azután pedig mennek a rendőrségre feljelentést tenni. A helyszínre kiérkező rendőrök annyit tettek, hogy felvettek egy jegyzőkönyvet, és azt javasolták nekik, hogy vetessenek fel látleletet az orvosnál. Nuszbaum azt is elmondta: a „gorillák” egyöntetűen azt nyilatkozták a rendőröknek, hogy a barátja önként adta oda nekik a telefonját, miközben az történt, hogy a földre való leteperésekor vették azt el tőle.

Az újabb fejleményekről természetesen beszámolunk, egyúttal kérdésekkel fordultunk a balatonakarattyai polgármesteri hivatalhoz is. A kérdéseinkre választ eddig nem kaptunk, Matolcsy Gyöngyi a Facebookon annyit reagált az esetre, hogy szerinte Nuszbaumék támadták meg őket, és ő sajnálkozik amiatt, hogy a választópolgároknak ilyesmit kellett elviselniük.

NYITÓKÉP: A kép bal szélén Matolcsy Gyöngyi, mögötte az egyik „gorilla”, kezében Nuszbaum barátjának elvett telefonjával. Fotó: Nuszbaum Tibor

Mint az impresszumban is jelezzük, az Azonnali többségi tulajdonosa Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Ez sem most, sem az Azonnalin megjelenő többi anyag esetén sem befolyásolja, mit írunk és jelentetünk meg, mint azt már a hvg.hu észre is vette.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek