Csernobil tematikájú szabadulószoba nyílt Budapesten

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.31. 19:06

A szervezők leírása szerint a pálya emléket állít azoknak, akik részesei voltak a tragédiának. Azért pár kérdés így is felmerül az emberben.

Csernobil tematikájú szabadulószoba nyílt Budapesten

Budapest óriási szabadulószoba-nagyhatalom, a pornótól kezdve a horrorig minden tematika van, de arra talán legvadabb álmainkban sem mertünk volna gondolni, hogy a történelem egyik legnagyobb atomkatasztrófája is megihleti a Pániq-Szoba üzemeltetőit: a továbbiakban egy Csernobil témájú játékot is játszhatnak a lelkes látogatók.

A katasztrófáról készült sorozat kapcsán már leírtam, hogy érdekes a történelem feldolgozása: az atomreaktor katasztrófáról általában elég lelkesen lehet viccelődni, pedig a szovjet kormány 1986-os produkciójával együtt ennek is ott van a helye az emberiség történetének leggátlástalanabb tettei között. Ehhez képest érdemes elképzelni, hogy mi történne akkor, ha mondjuk Auswitz tematikájú szabadulószoba jelenne meg Budapesten?

A szervezők amúgy kicsit előre menekültek a szoba leírásában, és állításuk szerint „a pálya emléket állít azoknak, akik közvetve vagy közvetlenül részesei voltak a tragédiának.”

Azt is hangsúlyozzák a leírásban, hogy a katasztrófa megakadályozása a végcél.

Ettől függetlenül indokolt feltenni a kérdést: egy alapvetően szórakozásra és viccelődésre létrehozott pálya lehet méltó emlék egy közvetve több tízezer ember halálához kötődő tragédiának? 

Ezt már inkább szavazd meg te!
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek