A mostani lapigazgató lesz a Mandiner hetilapjának főszerkesztője

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.29. 16:29

A hetilap várhatóan szeptember 12-én indul, az eddigi lapigazgatót teszik meg főszerkesztőnek.

A mostani lapigazgató lesz a Mandiner hetilapjának főszerkesztője

A Mandiner hamarosan elinduló nyomtatott hetilapjának Szalai Zoltán lesz a főszerkesztője – értesült az Azonnali több forrásból is. Szalai jelenleg a hírportál lapigazgatója. Úgy tudjuk, a hetilap várhatóan szeptember 12-én indul el, a szerkesztőség pedig 10-20 fős lesz.

Az Azonnali természetesen kereste Szalai Zoltánt is, aki nem kívánt nyilatkozni, csak megköszönte az érdeklődést, és javasolta, hogy kövessük figyelemmel a mandiner.hu-t, ahol hamarosan elérhetővé válnak a hetilapról szóló részletek.

Szalai egyébként az informális miniszterelnöki tanácsadó, Habony Árpád hitelezőjeként is számon tartott Tombor András alapította Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója is, a róla szóló Wikipédia-oldal pedig kultúrtörténészként jellemzi. 

A Népszava a héten már írt a hetilap elindításáról, ők a Mandiner főszerkesztő-helyettesét, Kereki Gergőt keresték meg, aki csak annyit mondott: a nyomtatott lapnál is ezt a pozíciót fogja betölteni.

A Mandiner mindig is konzervatív oldalnak számított, ám korábban jelentek meg a kormánypárttal kritikus cikkek is. Ez 2017-ben változott meg, mikor a már említett Tombor András megszerezte a hírportált. Azóta a Mandiner már csatlakozott is a tavaly létrehozott, kormánypárti médiabirodalmat összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA).

FYI: Az Azonnali alapítói, Bakó Bea, Bukovics Martin és Gerényi Gábor akkor jöttek el a Mandinertől, amikor Tombor András megvette.

FOTÓ: Echo TV / Youtube

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek