+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. augusztus 28. szerda, 16:53
A francia Chanel nem fél attól, hogy alkalmazzon egy transzneműségét nyíltan vállaló modellt. A nagymúltú divatház ezzel követi az amerikai Victoria's Secret példáját.

A bostoni származású, 25 éves Teddy Quinlivan nem ismeretlen név a divatszakmában, 2015-ben fedezte fel Nicolas Ghesquière, a francia divatház, a Louis Vuitton kreatív igazgatója. Modellként azóta viselte több neves divattervező, mint a venezuelai Carolina Herrera vagy az amerikai Jeremy Scott ruháit is.

 

Csakhogy – a név sugallta feltételezéssel ellentétben – Teddy nem férfi, vagy legalábbis már nem az. Ugyanis mostani nevén Theodora Quinlivan férfi testbe született, noha nőnek érezte magát. A fiatal 16 éves korától él nőként, 17 éves korától szed női hormonkat, és egy mellműtéten is átesett, hogy nőiesebben nézzen ki. 

 

A divatvilágba is nőként lépett be, és senki nem tudta eredeti, biológiai nemét.

 

Teddy 2017-ben állt elő nyilvánosan azzal, hogy transznemű, azaz bár férfiként született, de nőnek vallja magát.

 

Ugyan az 1909-ben alapított, az egyedi ruhakollekciói mellett a parfümjeiről és kiegészítőiről is híres Chanel még azelőtt alkalmazta a modellt, hogy felvállalta volna transz identitását, ám a divatház most hivatalosan is leszerződtette Teddyt, hogy a cég legújabb rúzskollekcióját reklámozza.

 

Ezzel Teddy Quinlivan lett a francia divatház első nyíltan transznemű modellje.

 

Mint azt Teddy az első fotósorozatot bemutató Instagram-posztjában elmondta, egész életében harcolnia kellett: nem csupán az iskolában zaklatták a gyerekek, de

 

tulajdon apja is verte és buzinak nevezte,

 

sőt, még a modellszakmán belül is visszautasításra talált, miután tavaly nyíltan beszélt az ott tapasztalt szexuális zaklatásokról.  

 

„A Chanel két divatbemutatóján is szerepeltem, mielőtt nyíltan vállaltam volna transz identitásomat, és amikor ezzel előálltam (…) nem gondoltam volna, hogy valaha még fogok dolgozni az ikonikus divatházzal. De mégis itt vagyok a Chanel szépségápolási reklámjában” – kommentálta a modell, aki nagy győzelemként írta le a Chanel felkérését, amiért megérte átélni a korábbi szenvedést.

 

A Chanel nem az egyedüli divatmogul, ami felkarolja a magukat transzneműnek valló modelleket. Augusztus elején a 22 éves Valentina Sampaio ügynöke, Erio Zanon erősítette meg, hogy a brazil nő lett a női fehérneműket forgalmazó divatcég, az amerikai Victoria's Secret első nyíltan transznemű modellje.

 

NYITÓKÉP: Teddy Quinlivan / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás