Tüntettek egy francia szupermarketnél, mert már pénztárosok nélkül is lehet benne vásárolni

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.26. 21:48

A helyi francia szakszervezetek attól tartanak, ha önkiszolgáló kasszákkal helyettesítik a pénztárosokat, az elbocsátásokhoz fog vezetni.

Tüntettek egy francia szupermarketnél, mert már pénztárosok nélkül is lehet benne vásárolni

Több mint kétszázan demonstráltak egy nyugat-franciaországi szupermarketnél, miután csak és kizárólag önkiszolgáló kasszáknál lehetett benne fizetni, tehát nem volt szükség az emberi munkaerőre – írja az RFI

A francia Casino nevű szupermarketlánchoz tartozó, Angers városában található üzletnek egyébként 115 alkalmazottja van, de múlt vasárnap egyikükre sem volt szükség vasárnap délután egy órától egészen este kilencig, miután a vevőknek maguk kellett intézniük az áruk kifizetését.

Ám ez kivívta a szakszervezetek haragját, akik azzal kritizálták a Casinót: direkt olyan utalványt adott a vásárlóknak, amit csak vasárnap tudnak beváltani.

Ezzel szerintük a boltba tudták csábítani az embereket, amivel pedig igazolhatták az extra nyitvatartás szükségességét, miután az üzlet eredetileg zárva lett volna ebben az idősávban. Ugyanis míg Magyarországon elbukott a vasárnapi zárvatartás, Franciaországban ennek komoly hagyománya van, igaz, már azért ott is lazítottak ezen az elmúlt években. A szakszervezetek attól is tartanak, ha rendszeresen gépek fogják helyettesíteni a pénztárosokat, az elbocsátásokhoz vezethet.

FOTÓ: Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek