Az ex-LMP-s Sallai R. Benedek elindul Túrkevén polgármesternek, de szerinte ennek nincs jelentősége

Szerző: Bakó Bea
2019.08.26. 14:01

SRB a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul, de az Azonnalinak nem hajlandó erről nyilatkozni, mert „Ungár Péter lapjával” nem áll szóba.

Az ex-LMP-s Sallai R. Benedek elindul Túrkevén polgármesternek, de szerinte ennek nincs jelentősége

A Facebook-oldalán jelentette be az LMP-ből a nyár elején kilépett, korábban a párt akkori vezetésével is hangos konfliktusba került Sallai Róbert Benedek, hogy 

aláírásgyűjtésbe kezd, hogy elindulhasson polgármesternek lakóhelyén, Túrkevén, mivel sokan „rágták ezzel a fülét”.

Sallai azt írta: önkormányzati képviselő nem szeretne lenni, csak a  polgármesterségért indul, mivel korábban több cikluson át volt önkormányzati képviselő, és azt tapasztalta, hogy csak a polgármester az, aki „érdemi hatással tud lenni a dolgokra”.

Felhívtuk Sallai R. Benedeket, hogy a motivációjáról, a szerinte megoldásra váró problémákról kérdezzük, de a leendő polgármesterjelölt azzal rázott le bennünket, hogy

ez egy helyi ügy, aminek szerinte nincs jelentősége és hírértéke, és különben is, Ungár Péter lapjának nem nyilatkozik.

Sallai eszerint még nem vette észre azt, amit a hvg.hu igen, vagyis, hogy az Azonnalit nem Ungár Péter, hanem a szerkesztőség szerkeszti, mindenesetre így sajnos a riválisairól és az esetlegesen őt támogató pártokról, szervezetekről sem tudtuk megkérdezni Sallait.

A nyolcezres településen az induláshoz egyébként 216 aláírást kell majd összegyűjteni. Jelenleg a várost a fideszes Vida Tamás vezeti, aki a 2014-es választást nagyon magasan nyerte, majdnem háromszor annyi szavazatot szerzett, mint a második helyre befutó jelölt, Ozsváth László. A nyolcfős képviselő-testületben jelenleg a fideszes polgármesteren kívül három fideszes, két szocialista és három független képviselő ül. 

A  Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom ellenzéki közös jelölteket összesítő oldalán Túrkevén egyelőre nem szerepel közös ellenzéki jelölt, de úgy tudjuk, ők a DK-val és a Momentummal együtt az idén is elinduló MSZP-s Ozsváth Lászlót támogatják, aki jelenleg egyébként önkormányzati képviselő, de idén függetlenként, nem MSZP-sként fog indulni.

FOTÓ: Sallai Róbert Benedek / Facebook

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek