Ajánlásgyűjtés: bár Karácsonyt támogatja az LMP, Puzsérnak is aláírt a párt társelnöke

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.26. 19:59

Ugyan Puzsér Róbert főpolgármester-jelölti indulását is segítette egy aláírással Kendernay János, az LMP társelnöke, állítja: attól még az összellenzéki jelöltre, Karácsony Gergelyre szavaz. A Puzsérnak hétfőn szintén aláíró Schiffer András csak annyit mondott ajánlásáról: nagyon régi jó barátja a publicista.

Ajánlásgyűjtés: bár Karácsonyt támogatja az LMP, Puzsérnak is aláírt a párt társelnöke

Bár az LMP hivatalosan az ellenzéki előválasztás győztesét, a párbeszédes Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármesteri posztra, Puzsér Róbertnek is aláírta az ajánlást a párt társelnöke, Kendernay János – tudta meg az Azonnali.

Mint ismert, korábban az LMP és a Jobbik is a független főpolgármester-jelöltként induló publicista, Puzsér Róbert mögé állt be. Ám miután Puzsér Róbert úgy döntött, mégsem vesz részt az előválasztáson, mind az LMP, mind a Jobbik kiállt mögüle, hogy az összellenzéki jelölt személyéről döntő megmérettetés győztesét támogassák.

Nemcsak, hogy aláírt Karácsonynak, ajánlást is gyűjt neki

„Örülök annak, hogy ha minél több zöld jelölt indul a választásokon, és azt gondolom, hogy a demokrácia arról is szól, hogy esélyt kapjanak a megmérettetésre”

– mondta Kendernay János az Azonnali megkeresésére. Hogy Karácsonynak is aláírt-e már, arra úgy válaszolt: „persze, hogyne”, megkeresésünk pillanatában is épp aláírást gyűjt a számára Budapesten, „és egészen nagy sikerrel járok”.

És hogy az önkormányzati választáson Puzsérra vagy Karácsonyra fog-e voksolni Kendernay? „Bár a szavazás titkos, én mint az LMP társelnöke, tartom magamat ahhoz, hogy a párt úgy foglalt állást, hogy az előválasztáson győztes jelöltet fogja támogatni.”

Kendernay más főpolgármester-jelöltnek már nem fog ajánlást adni, most már csak a saját lakóhelyén, vagyis a tizenkettedik kerületben fog aláírni az ottani összellenzéki jelöltnek.

Puzsér, a nagyon régi jó barát

Puzsérnak egyébként az LMP alapítója és volt vezetője, a pártból 2018-ban kilépett Schiffer András is aláírt hétfőn.

SCHIFFER ANDRÁS IS ALÁÍRTA AZ AJÁNLÁST PUZSÉR RÓBERTNEK. FORRÁS: SÉTÁLÓ BUDAPEST/ FACEBOOK

Az Azonnali kérdésére Schiffer András ezzel kapcsolatban mindösszesen annyit mondott:

„Puzsér Róbert nekem nagyon régi jó barátom. Egyebekben pedig én az önkormányzati választási kampányban semmilyen módon nem kívánok részt venni vagy nyilatkozatot tenni.”

Arról, hogy meddig gyűjthetik az önkormányzati választáson induló jelöltek az ajánlásokat, és hogy egyáltalán mit érdemes tudni az önkormányzati választásról, itt olvasható az Azonnali kisokosa.

NYITÓKÉP: Sétáló Budapest

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek