Kik szavaznak Puzsérra, és kitől vesz el szavazatokat?

2019.08.25. 19:15

Milyen ideológiában hisz egy tipikus Puzsér-szavazó? Tarlós Istvánnak vagy Karácsony Gergelynek kell-e inkább tartania a párttámogató nélkül maradt vetélytárstól? Puzsért és a szimpatizánsait kérdeztük a Sétáló Budapest kampánynyitóján. Videó.

Augusztus 24-én tartotta kampánynyitóját Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, aki az eseményen többször is hangsúlyozta: nem akar főpolgármester lenni, és neki győzelem már az is, ha október 13-án bebizonyosodik, sikerült megteremteni az igényt a Sétáló Budapest programjára.

De vajon kiket lehet ezzel az üzenettel megszólítani?

Mit gondolnak a kampánynyitón megjelentek, milyen egy tipikus Sétáló Budapest-szavazó? Fiatal vagy idős? Liberális, zöld vagy netán konzervatív? Vajon mást válaszolnak-e a szimpatizánsok, mint maga Puzsér?

Az Azonnali arra is kíváncsi volt, hogy a szimpatizánsok szerint kitől vehet el több szavazatot Puzsér Róbert: Tarlós Istvántól vagy Karácsony Gergelytől. Míg nem egy ember vágta rá kapásból, hogy Karácsony Gergelytől, addig Puzsér erről kicsit másképp vélekedik. Hogy pontosan miért is van inkább Tarlósnak félnivalója a főpolgármester-jelölt szerint, illetve hogy Zaránd Péter, a Sétáló Budapest kampányfőnöke milyen eredménnyel lenne elégedett, a videóból kiderül.

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek