+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 22. csütörtök, 08:23
Aki vitathatatlan bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzjutalmat.

Már huszonöt éve terjed egy összeesküvés elmélet a németországi Bielefeld városáról: nevezetesen az, hogy nem is létezik. Ezért a város azt ajánlotta fel szerdán: egymillió eurót, tehát 315 millió forintnak megfelelő összeget fizet annak, aki bebizonyítja nemlétezésüket – írja az AP.

 

A pénzjutalom felajánlói a város nemlétezésének bizonyításában nem szabnak határt a kreativitásnak, de az erről szóló bizonyítéknak „vitathatatlannak” kell lennie.

 

A Bielefelddel kapcsolatos összeesküvések inkább a vicckategóriba esnek, és onnan indulnak, hogy egy Achim Held nevű egyetemi hallgató 1994-ben posztolt erről az internetre, de ő is azért tette, hogy kifigurázza az online terjedő összeesküvés-elméleteket.

 

 

A teória egyébként olyan ismert lett, hogy maga a német kancellár, Angela Merkel is viccelt egyszer 2012-ben azzal, hogy mikor a városról beszélt, hozzátette: „ha létezik”. Később azt is hozzátette: az volt a benyomása, hogy ott járt, és reméli, hogy egyszer visszatérhet.

 

Bielefeld egyébként Németország egyik leggazdagabb családjának, az Oetkerek vállalkozásainak központja: nem csupán Dr. Oetker-élelmiszergyár található a városban, de ők a névadói a helyi jégpályának, a városi koncertterem-rendezvényközpontnak, valamint itt található a cég termékeit és történetét bemutató Dr. Oetker Welt, egy óriási interaktív múzeum, ahol a puding körül forog minden.

 

FOTÓ: Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a Karácsony Gergely főpolgármester.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Utah állam republikánus kormányzójának nem tetszett, hogy az állam kreatív szexuális utalgatások tárgya lett.

Két katalán függetlenségpárti is beült nemrég az EP-be, de a spanyolok kérésére máris eljárás indult, hogy fosszák meg őket mentelmi joguktól.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás