Egymillió euró jár annak, aki bebizonyítja: nem létezik egy német város

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.22. 08:23

Aki vitathatatlan bizonyítékkal áll elő arról, hogy Bielefeld nem létezik, megkapja a pénzjutalmat.

Egymillió euró jár annak, aki bebizonyítja: nem létezik egy német város

Már huszonöt éve terjed egy összeesküvés elmélet a németországi Bielefeld városáról: nevezetesen az, hogy nem is létezik. Ezért a város azt ajánlotta fel szerdán: egymillió eurót, tehát 315 millió forintnak megfelelő összeget fizet annak, aki bebizonyítja nemlétezésüket – írja az AP.

A pénzjutalom felajánlói a város nemlétezésének bizonyításában nem szabnak határt a kreativitásnak, de az erről szóló bizonyítéknak „vitathatatlannak” kell lennie.

A Bielefelddel kapcsolatos összeesküvések inkább a vicckategóriba esnek, és onnan indulnak, hogy egy Achim Held nevű egyetemi hallgató 1994-ben posztolt erről az internetre, de ő is azért tette, hogy kifigurázza az online terjedő összeesküvés-elméleteket.

A teória egyébként olyan ismert lett, hogy maga a német kancellár, Angela Merkel is viccelt egyszer 2012-ben azzal, hogy mikor a városról beszélt, hozzátette: „ha létezik”. Később azt is hozzátette: az volt a benyomása, hogy ott járt, és reméli, hogy egyszer visszatérhet.

Bielefeld egyébként Németország egyik leggazdagabb családjának, az Oetkerek vállalkozásainak központja: nem csupán Dr. Oetker-élelmiszergyár található a városban, de ők a névadói a helyi jégpályának, a városi koncertterem-rendezvényközpontnak, valamint itt található a cég termékeit és történetét bemutató Dr. Oetker Welt, egy óriási interaktív múzeum, ahol a puding körül forog minden.

FOTÓ: Wikimedia

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek