Mészáros és Mészáros logós mez valakinek? Esetleg Kispest-bor?

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.18. 17:39

Hülye ajándéktárgyakat, jegyárakat és kínálatokat ellenőriztünk az ország valószínűleg legdrágább hobbijában, a foci NB1-ben. Szendvicstartó, fülbevaló, és újpesti Star Wars is van a kínálatban!

Mészáros és Mészáros logós mez valakinek? Esetleg Kispest-bor?

Ha már az eredményekről nem tud igazán jó erővel magyarázni a magyar sajtó egy része, a körülményeket szokták kiemelni. Ezzel általában finoman utalnak arra, hogy őrült király dolog az új stadion, de érdemes megfigyelni, hogy a már ennyit költünk erre a bulira, az NB I csapatai például mennyire veszik komolyan azt, hogy ők elvileg azért a szurkolókért vannak? Például mennyibe kerül meccsre menni, van-e webshop és milyen ajándéktárgyaik vannak? 

Meg is néztük hát a Világ Legizgalmasabb Bajnokságának idei szezonjában szereplő csapatok webkikötőit, hogy ellenőrizzük, mi a helyzet. A fő megállapítás az, hogy teljesen változó, hol mennyire gondolják komolyan ezt az Európa dolgot, Puskás Ferenc nevét tényleg sikerült teljesen Felcsútra lopni, az indokolatlan fideszes kistelepülések csapatai (Mezőkövesd, Felcsút, Kisvárda) pedig már a jegyárakkal is könyörögnek azért, hogy valaki fáradjon ki a meccseikre.

Kubatov Gábor ide, állami pénzek oda, azt nem lehet elvitatni, hogy a Fradinál ránézésre komolyan gondolják ezt a 21. század dolgot.

Milyen ajándékok vannak? A honlapon Viber-matricakészleteket reklámoznak indulásként, a boltban pedig annyira sikerült túllépni a szitanyomásos díszpárna vonalon, hogy például 350 ezer forintért is vehetünk órát Albert Flórián előtt tisztelegve, de van póló a klub 120. évfordulója és a tavaly megnyert 30. bajnoki címe alkalmából is.

A szurkolói kegytárgyak csúcsa persze mindig a mez lesz: mivel a magyar vezetés két kiemelten kezelt csapatának nem kell Mészáros Lőrinc 2Rule-ját viselnie, a Fradi Nike-ban játszik, ráadásul Magyarországon egyedüliként egyedi tervezésű mezben.

Ennek ára is van, ugyanis a teljesen eredeti mez 39 990 forintba kerül, de az ettől némileg eltérő szurkolói kiadás is laza 19 990.

Legértelmetlenebb ajándékként a 3000 forintról most 490-re leárazott Fradi-töltőkábelt tudnám kiemelni, amit androidos telefonokhoz gyártottak. 

IGEN, EZ AZ A TÖLTŐKÁBEL.

És a jegyárak? Messze a Ferencváros meccseire a legnehezebb bejutni az országban: kötelező kiváltani egy 1000 forintos szurkolói kártyát (meccsnapon 1500), és ha nem a B-középbe akar valaki menni, akkor a stadion vénaszkennere számára is felismerhetővé kell tenni a tenyerünket. A legjobb helyről 4450 forintért nézhetünk meccset, ami az egyes meccsek előtt drágul. A stadion sarkaiból 2950 forint egy jegy, a meccsnézés szempontjából legrosszabb helyek pedig 2300 forintért kaphatók. 

Az elmúlt három évben három néven futott Garancsi István klubja, ráadásul gyakorlatilag minden szurkoló kitart a hagyományos Videoton elnevezés mellett. Ezért a klub nem csak azért van szarban, mert nagyjából 2000 nézőnek kell előadni a profizmust a 14 ezres új stadionjukban, hanem azért is, mert például a bolt termékei valószínűleg a büdös életben nem fogynak majd, ameddig Fehérvár van most épp ráírva a címerre (tavaly még MOL Vidi volt). 

Milyen ajándékok vannak? Az Adidas által gyártott mezeket 23 990 forintért árulják, igazán értelmetlen ajándéktárgy viszont nincs, leszámítva talán a még MOL Vidi felirattal ellátott bármit, esetleg azt, hogy az ékszerek menüpont alatt szilikonból készült karkötőket lehet találni.

És a jegyárak? A jegyárakban különbséget tesznek a kiemelt és a nem kiemelt mérkőzések közt: amíg egy Mezőkövesd elleni őrületet a kapu mögül 1500-ért meg lehet nézni, de a legjobb hely is 3500, addig a Fradinál mindegyik kategóriára ráraknak egy ezrest.

A Lokinál már a régmúlt homályába vész a hazai szinten kiemelkedő költségvetés, ahogy az ehhez tartozó profinak tűnő környezet is: bár a klub stabilan tartja magát a magyar középmezőny elején, és a Nagyerdei Stadion is szép, ezen kívül semmi nem utal arra, hogy a Debrecen egy komoly klub lenne.

Milyen ajándékok vannak? A webshop például egyrészt rettentő nehezen kezelhető, és csak reménytelen kattintgatás után derül ki, hogy az amúgy Adidas márkájú mezekből jelenleg egyáltalán nem lehet kapni. Érdemes kiemelni a kínálatból a címert formáló fülbevalót 1990 forintért, ami igazából nem tudom elképzelni, kinek szól.

IGEN, EZ AZ A FÜLBEVALÓ

És a jegyárak? A honlap használhatóságáról sokat mond, hogy se a DVSC, se a Nagyerdei Stadion honlapján nem található áttekinthető táblázat arról, mégis mennyi pénzért lehet bejutni akkor a stadionba, ha csak egy meccset szeretnénk látni.

A Kispest legendás fapados megoldásai közül tulajdonítottam az egyiknek, hogy nem lehetett elérni a honlapot, de persze biztos a románok támadták meg a szervert. Bár az ország legnépszerűbb csapata a Ferencváros, első tippre a legtöbbet a Kispestből lehetne kihozni, hiszen egyetlen másik magyar klubban sem játszott Puskás Ferenc, aki amellett, hogy minden magyar büszkesége, a nemzetközi focirajongókat is megmozgathatná például egy nevével ellátott korhű mez vagy ilyesmi.

Milyen ajándékok vannak? Ehhez képest nincsenek ilyenek, ami annak köszönhető, hogy a jogokat a Nemzeti Sport főszerkesztője, Orbán Viktor szomszédja és a Puskás-nagykövet Szöllősi György kezeli, emiatt pedig Puskás Ferenc öröksége és a róla elnevezett akadémia is egy olyan faluban található, ahol amúgy Puskás valószínűleg a büdös életben nem járt.

A shopban minden idők egyik legnagyobb focistájára utalva azért árulnak retró mezeket, ezek elég tetszetősek 10 990 forintért.

Ha aktualitásra vágyunk inkább, akkor az amúgy is rettentő menő dolgokat gyártó Macron készletéből az új 24 990 forintba kerül, ami speciel szintén elég sok pénz. A tavalyi mezekhez cserébe csak 13 990 forintért juthatunk, de ezeket mindenki utálja, ugyanis piros-fehér színűek lettek úgy, hogy a Honvéd nem piros-fehér. Mindenképp érdemes kiemelni az ajándékok közül a Honvéd-bort, ami egy egri pincészetből jelent egy címeres címkét 1890 forintért. Ha ettől rúgunk be meccs előtt, tuti jobbnak tűnik az egész!

RÁADÁSUL MÉG CSAVARZÁRAS IS, VAGYIS TUTI NEM LESZ DUGÓS

És a jegyárak? A belépők árai nagyon barátiak, de ez annak is köszönhető, hogy a csapat az új stadionja épülése miatt az MTK pályáján játssza hazai meccseit. Az alap jegy 1690 forint a helyszínen (online 1390), de a legmenőbb helyért is csak 2250 forintot kell kifizetni. Sőt, ha VIP-k akarunk lenni, az kijön egy ötezresből!

A hússzoros bajnokcsapat az utóbbi időben már inkább csak a múlt miatt számít fontos szereplőnek abból a szempontból, hogy a bajnokság alakulásába maximum a középmezőnyből szólnak bele, szurkolókat meg igazából csak a Fradi ellen, illetve esetleges kupadöntő miatt tudnak tényleg kivinni a stadionba. Már harmadik éve tart a mizéria a címerváltás miatt, tehát a shopjuk legfontosabb termékei sem fogyhatnak nagyon.

Milyen ajándékok vannak? A Puma-mezeket 15 490 forintért árulják csíkosban, a tiszta fehér vagy a tiszta lila pedig csak 7990, de hát mit lehet tenni, ha a vécédeszka jellegű címer van rajta az eredeti helyett?

A bolt maradék kínálatából először is az tűnik fel, hogy csak banki átutalással lehet fizetni a termékekért, másodszorre pedig az egyszerre Star Wars- és Újpest-rajongóknak készült May the Fourth District With You felratú póló és pulóver.

AKI NEM TUDNÁ, ÚJPEST BUDAPEST NEGYEDIK KERÜLETE

És a jegyárak? Furcsán alakulnak, hiszen egyelőre még nem is a saját pályájukon játszanak a Szusza Ferenc Stadion elhúzódó felújítása miatt. Ha viszont ott fognak, akkor elővételben még a kiemelt mérkőzésekre is 1500 forint lesz csak a legjobb helyre szóló belépő, de a kapu mögé már tényleg röhejes a 700 forint például.

Tállai András szívügye nem is próbálkozik azzal, hogy komolyan vehető csapatnak tűnjön...

Milyen ajándékok vannak? ... így online boltja például egyáltalán nincs. A hírek szerint a meccseken ki van rakva stand, ahol vehetünk a jobbnál jobb termékekből, de konkrét internetes nyoma ennek sincs. 

És a jegyárak? Az eddigieket sikerült azzal feldobni, hogy az egyes meccsekre szóló jegyárak sincsenek kitéve, de a bérletekről is csak az derül ki, hogy az előző szezonban mennyibe kerültek. A hírek között legalább megtaláltam, hogy a szezon első meccsére 1500 forint volt elővételben egy belépő, és 2000 a helyszínen. 

A Puskás Akadémia honlapját nézve egy különösen sikeres klub képe rajzolódik ki előttünk, ami a valóságot nézve rettentő szórakoztató. Büszkén reklámozzák, hogy jelenleg már ők a második legsikeresebb akadémia az országban, és úgy általában nagyon jó kis közösségként van előadva a felcsúti szupervállalkozás.

Milyen ajándékok vannak? Természetesen van online bolt is: bár elképzelni sem tudom, ki akar felvenni egy Mészáros és Mészáros Kft-t reklámozó felnőtt 2Rule-mezt, 14 990 forintért meg lehet vásárolni ezeket. Kicsit drágább trollkodás, mint egy Kiszel Tünde-naptár, de legalább annyival jobb is! Túl sok egyéb termék nincs, esetleg az akadémia logójával ellátott uzsonnásdobozt lehet kiemelni, mint nagy értéket.

VÁL-VÖLGYI ISKOLÁSOK KEDVENCE

És a jegyárak? Meccsre járni nem drága Felcsúton, elővételben 800, a helyszínen 1000 forint a jegy, de például ha valaki Vál-völgyi lakos (tehát a kisvasút vonalán lakik), akkor annak már csak 600 és 800 forint ugyanez.

Nagyon rég elmúltak azok az idők, amikor a Paks valamiféle antipatikus és felesleges csapat volt, hiszen a csupa magyar játékossal évek óta stabilan teljesítő csapat szinte eltűnik az azóta megjelent szörnyek mellett.

Milyen ajándékok vannak? Szurkolói mozgásra ettől függetlenül most sem építhetnek, ezért online nem is lehet megkapni a Jako márkájú mezeket, és úgy általában bolt sincs. Viszont valamiért oroszul is fent van a pálya rendszabálya, talán a Paks II-ben segítő vendégek miatt!

És a jegyárak? A jegyárak 1200 és 1400 közt mozognak.

Seszták Miklós szívszerelme nem vacakolt sokat a bolttal.

Milyen ajándékok vannak? A kisvarda2003@gmail.com-on lehet leadni a rendelést, az Adidas márkájú 8000 forintos felnőtt mezen kívül még tornazsák, pipere kulcstartó és irattartó van, de képek ezekről sincsenek. 

És a jegyárak? Ahhoz képest, hogy egy ebben a formában csak és kizárólag a kormány miatt létező csapatról van szó, meglepően sokat kérnek a belépőkért: a legjobb helyekre 2500 forint, de a kapu mögé is 1500, a kiemelt meccseken pedig még erre is rádobnak egy ezrest.

Milyen ajándékok vannak? Honlapban és kínálatban is az átlagot hozza a DVTK: van mez, ami speciel 2Rule márkájú 14 990 forintért, illetve vannak a szokásos termékek a sporttáskától egészen a tolltartóig.

Ami igazán kemény, az a DVTK-s nyakkendő, ami miatt szerintem simán tönkremehetnek párkapcsolatok is, ha esetleg előkerül.
 

VAJON ELŐKERÜL A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KAMPÁNYBAN IDÉN?

És a jegyárak? A miskolciak egészen fura jegyárképzést választottak: a kapu mögötti szektorba 1500 forint bemenni, a középkategória 3000, a legjobb pedig 4500. Ezek meccsnapon már még drágábbak.

Milyen ajándékok vannak? Az újonc csapatnak elvileg még nyolc év másodosztály után is maradtak szurkolói, őket viszont egyelőre nem akarják kiszolgálni feleslegesen drága termékekkel: shop nincs, viszont ha lesz, akkor ott is a 2Rule márka jöhet szembe! 

És a jegyárak? A jeggyel is jól láthatóan a bázis visszaépítése a cél, 1500 forint a legdrágább, 900 forint a legolcsóbb verzió, ami kiemelt mérkőzéseken egy ezressel emelkedik.

Milyen ajándékok vannak? Talán itt a legkevésbé meglepő, hogy nem tűnik profinak semmi: a Kaposvár eleve meglepetésre jutott fel a másodosztályból, miután csúfos körülmények között került vissza nem is olyan rég egészen az NB III-ig, ezért a honlap is fapadosnak tűnik, illetve természetesen bolt sincs.

És a jegyárak? A jegyárakat sem gondolták túl, bár látszik, hogy Nyugat-Magyarországról van szó: 2000 forintért és 3000 forintért lehet kijárni a Kaposvári Rákóczi meccseire.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek