Baranyi Krisztina nagyon elverte Jancsó Andreát Ferencvárosban, ő lesz a közös jelölt

Szerző: Pintér Bence
2019.08.16. 17:06

Baranyi Krisztina nyerte az ellenzéki előválasztást Ferencvárosban, így ő lesz az ellenzék jelöltje a kerületben az őszi önkormányzati választáson a fideszes Bácskai János ellenében. Az előválasztáson 2030 ember vett részt, Baranyi a szavazatok 72 százalékát szerezte meg.

Baranyi Krisztina nagyon elverte Jancsó Andreát Ferencvárosban, ő lesz a közös jelölt

Megszámolták a szavazatokat Ferencvárosban, ahol előválasztást tartott az ellenzék. Az előválasztást koordináló Civil Választási Bizottság nevében Magyar György bejelentése szerint

1464 szavazattal Baranyi Krisztina lesz a fideszes Bácskai János ellenfele, illetve az ellenzék közös polgármesterjelöltje ősszel Ferencvárosban.

Az előválasztáson 2030 ember vett részt két és fél nap alatt – ez a ferencvárosi választók 5 százaléka. 2014-ben összesen 18 115 ember ment el szavazni egyébként az önkormányzati választáson, ez 39 százalékos részvételt jelentett akkor. Jancsó Andrea 566 szavazatot szerzett. Jancsó az eredményhirdetésre nem ment el, de Magyar György nem azért mert megsértődött, hanem már előre lehetett tudni, hogy ezen a napon nem lesz a városban.

Mint korábban írtunk róla, a kerületben az ellenzéki pártok többsége, vagyis a szocialisták, a DK és a Jobbik is inkább a momentumos Jancsó Andrea polgármesterjelöltségét támogatta, míg függetlenként Baranyi Krisztina is szeretne elindulni, akit az LMP, Puzsér Róbert, a kerületet húsz évig vezető Gegesy Ferenc, illetve a Kétfarkú Kutya Párt támogatta. Mindketten képviselőként tevékenykedtek eddig a kerületben, Baranyi az MSZP-EGYÜTT-PM-DK, Jancsó az LMP jelöltjeként jutott be akkor.

2014-ben a kerületben Bácskai 44,45 százalékkal nyert, vele szemben az Együtt-PM színeiben induló Gegesy Ferenc 43,14 százalékot szerzett, míg az LMP-s jelölt 4,48, a jobbikos pedig 6,44 százalékot tudott szerezni. A kerület azért is került reflektorfénybe az utóbbi időszakban, mert a 444 parkolódíj-mutyiról szóló filmjében Ferencváros példáján keresztül mutatták be, hogyan folynak el a parkolási pénzek Budapesten.

A jelöltekről korábban mi is megkérdeztük a ferencvárosiakat, a videót itt tudjátok megnézni:

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek