Thürmer Gyula a T.H.Ü.R.M.E.R.-programmal jelentkezett be Budapest élére

2019.08.12. 16:33

A Munkáspárt sem bírta ki, ők sem maradhatnak ki idén sem a főpolgármesteri megmérettetésből: a 2014-ben egyszer már elbukó, majd 2016-ban Salgótarjánban is tökutolsó helyen végző Thürmer Gyula pártelnök indul a város vezetéséért. De mit gondol a melegekről, és miért nem indult az előválasztáson? Az előbbit a közpénzmédia, az utóbbit mi kérdeztük meg tőle!

Thürmer Gyula a T.H.Ü.R.M.E.R.-programmal jelentkezett be Budapest élére

Ugyan ki akar részeg, dülöngélő hollandokat kerülgetni a Szigeten, ha a Munkáspárt is sajttájt tart? Nem is akármilyet, hanem olyat, amin a budapesti főpolgármesteri versenybe jelölnek ők is jelöltet.

Kakacs Magdinak, a párt alelnökének a rövid felkonferálása után pedig a színpadra is állt a jelölt, a párt elnöke és ökle: Thürmer Gyula,

aki 2014-ben egyszer már majdnem elindult Budapesten, de akkor nem sikerült elég ajánlást gyűjtenie, aztán 2016-ban Salgótarjánban próbálkozott, ahol négy jelöltből lett utolsó.

És az ellenzék most hiába tartott előválasztást Budapesten, Thürmer nem azon indult el, hanem inkább így külön. Hogy miért?

Mint kiderült, az előválasztást komolytalannak, politikai bohóckodásnak tartotta Thürmer, hiszen még ki se volt írva a választás, amire előválaszthattak az emberek.

A Munkáspárt elnöke kijelentette, hogy ahhoz kétség nem fért, hogy majd elindul a pártjuk a választáson, mert szerinte ők bizony a magyar politikai élet tényezői. (Az EP-választáson májusban 0,42 százalékkal végeztek az utolsó helyen.) Thürmer fogadalmat tett, hogy ellenzéki politikus lesz, viszont ők nem rombolni szeretnének, mint szerinte a jelenlegi ellenzék azt teszi, hanem építeni, és bárkivel hajlandóak együttműködni jó ügyek mentén.

Thürmer azzal indokolta indulását, hogy ugyan Budapest és Magyarország szépül és épül, de a szép épületek mellett többre van szükség.

Szerinte a jelenlegi politikusok nem az emberek érdekeit szolgálják, az emberek a problémáikkal nem tudnak kihez fordulni, ezért Thürmer Gyula Budapestje egy emberközpontú város lenne fogadóórákkal és a rendszerváltás előtti tanácsokhoz hasonló intézményekkel, mert ha ma elromlik a csap, az ember nem tud kitől segítséget kérni, bezzeg régen ilyenkor volt hová fordulni.

Na és mi a program? Hát a T.H.Ü.R.M.E.R.!

Mit akar Thürmer Budapesten? Tisztaságot szeretne mindenütt, mert ma piszkosság van. Harmóniát és párbeszédet a közbeszédben, mert az embereket nem vonják be a döntésekbe. Ügyeletes illemhelyeket városszerte, mert ma ez egy égető probléma a városban. Rendet a városba, mert ma rendetlenség van. Megfizethető bérlakásokat, mert a lakásmaffia miatt a munkások nem tudnak hol élni. Ellenőrzést a közkiadások felett, mert ma csak bírósági végzéssel lehet információkat megtudni. Rendes utakat, „gyalogosan és bérkocsikon (!) is”.

Vagy másképp szólva:

Thürmert nem érdekli, amíg otthon, a négy fal között

Az M1 és a HírTV is képviseltette magát, akik olyan fontos kérdéseket intéztek az elnökhöz, hogy mit gondol a Coca Cola kampányáról és támogatja-e a „meleglobbi” ilyen „agresszív” propagandáját.Thürmer azt mondta, hogy nyár van, és az emberek ilyen hülyeségekkel töltik el a szabadidejüket, őt viszont nem érdekli, hogy ki mit csinál otthon a négy fal között.

Az M1 kérdésére Thürmer visszautasította Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt kijelentését, hogy a Munkáspárt nem ellenzéki párt, hiszen „ha körbenéznek, hány minisztere van a Munkáspártnak?”, de ennél durvábbat nem mondott a zuglói polgármesterre.

MI az előválasztás mellett a kampányról is kérdeztük, mire elmondta: tömegbefolyásoló eszközöket és propagandát nem fognak használni, de ő is járja majd Budapest utcáit és szóba elegyedik emberekkel.

FOTÓ: Kiss Brigi / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek