Gumicsizmában, sárban is lehet néptáncolni

2019.08.11. 18:18

Idén negyedjére rendezték meg Erdélyben a Méra fesztivált, ami nézhet ki néptánctábornak vagy világzenei fesztiválnak is, attól függ, épp melyik koncertre vagy programra esik be az ember. A főszervező elmondja az Azonnalinak, miért akarják kicsiben megtartani a fesztivált, és mutatjuk azt is, milyen volt a hangulat a sok eső ellenére.

Idén augusztus 1-4. között negyedik alkalommal rendezték meg Erdély első világzenei fesztiválját, az azonos nevű, Kolozsvárhoz közeli település után elnevezett Méra fesztivált. Aki szereti a folklór mellett a változatosságot is, annak ideális rendezvény ez: a román és magyar népzenén túl többek között izraeli, mexikói, roma, és latin zenét játszó együttesek léptek színpadra, illetve olyan programok között is válogathattak az érdeklődők, mint a népdaloktatás vagy a néptáncverseny.

Na de akkor a Méra fesztivál tulajdonképpen csak egy néptánctábor lenne? Bethlendi András főszervező szerint közel sem, mint azt az Azonnali kérdésére elmondta. A fesztivál persze erősen épít a táncházak közönségére, a programokkal, a változatos fellépőkkel viszont ennél jóval tágabb közönséget céloznak és szólítanak meg. Bethlendi a fesztivált úgy jellemezte az Azonnalinak, hogy „a jó bornak nem kell cégér”.

De mitől is lesz jó a „Méra bora”? Bethlendi az Azonnalinak azt is elárulta, hogy az időjárás mennyire befolyásolja a látogatottságot, és hogy mi volt az idei év legnagyobb újítása. A videóból kiderül.

NYITÓKÉP: Gergely Előd Gellért / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek