Decembertől még könnyebben fapadosozhatunk Edinburgh-be

Szerző: Fekő Ádám
2019.08.05. 18:15

Végre valami igazán jó hír: Európa egyik legjobb turisztikai célpontját heti háromszor repülhetjük, ami a többiek árait is lenyomja várhatóan.

Decembertől még könnyebben fapadosozhatunk Edinburgh-be

A minden szavazáson a világ legjobb turisztikai célpontjai között szereplő Edinburgh-be is repülni fog hamarosan az utóbbi időben inkább az utasai szívatásával hírbe hozott Wizz Air.

A magyar fapados légitársaság heti három alkalommal repül a skót fővárosba, egyelőre átlagosan 15000 forint körül mozog egy útra a jegy, de mivel csak pár órája jelentették be, ez valószínűleg sokat fog változni.

Edinburgh-öt Budapestről eddig a Ryanair és az itthon kevésbé ismert Jet2 repülte közvetlenül a fapadosok közül, de előbbi elég rossz időpontokban, utóbbi pedig elég drágán, úgyhogy a magyarok beszállása valószínűleg elég jót fog tenni az árversenynek, és talán a Wizz hagyományosan irreálisan sokba kerülő glasgow-i járatai árát is lenyomja.

A Wizz idén annyira nem őrjítette meg az utasokat új úticélokkal, Edinburgh mindössze az ötödik bejelentése Oslo, Kazany, Castellón és London (Gatwick) után, és a legtöbben is valószínűleg ennek örülnek. Edinburgh először lett bekötve a társasághoz, Budapest mellett közvetlenül juthatunk Gdanszkba, Varsóba és Bukarestbe Skóciából, ha valamiért nagyon nem akarnánk hazajönni.

Fontos kiemelni, hogy a repjegyek alap áraihoz még hozzá kell számolni minimum 6-7 ezer forintot, ugyanis a társaság új csomgaszabályzata már csak egy nagyon kis hátizsákot enged ingyen felvinni az utasnak, tehát vagy fel kell adni plusz pénzért nagyobb csomagot, vagy elsőbbségi beszállás vásárlásával biztosítani a lehetőséget, hogy felvigyünk nagyobb táskát, illetve ha nagyon ragaszkodunk az útitársunkhoz, külön kell fizetni a helyfoglalásért is, különben a rendszer automatikusan szétültet. 

FOTÓ: Pixabay

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek