Az elektromos rollerek legalizálásáért tüntettek Londonban

Szerző: Hutter Marianna
2019.08.04. 09:27

Aki jelenleg Londonban közlekedne elektromos rollerrel, az komoly pénzbírságra számíthat.

Az elektromos rollerek legalizálásáért tüntettek Londonban

Tüntetést szerveztek Londonban azért, hogy lehessen törvényesen is használni az elektromos rollereket az Egyesült Királyságban – írja az Independent.

Jelenleg ugyanis aki Angliában e-rollerezne, az csak magánterületen teheti ezt meg. Aki az utcákon a járdán vagy az utakon használná a járművet, az háromszáz fontos (vagyis száztízezer forintos) pénzbüntetésre számíthat, illetve büntetőpontokra a jogosítványában.

A demonstráció szervezője, a 22 éves Peter Williams szerint azt szeretnék elérni, hogy az emberek zöld alternatívát tudjanak választani a közlekedésben például az autók helyett. Ugyanakkor az Independent megjegyezte: egy amerikai tanulmány szerint az e-rollerek gyártása és karbantartása több üvegházhatású gázt termel, mint más közlekedési eszközé.

Londonban egyébként nemrég az borzolta a kedélyeket az e-rollerekkel kapcsolatban, hogy Emily Hartridge televíziós műsorvezető és youtuber nemrég meghalt, miután egy teherautóval ütközött elektromos rollerezés közben.

Ami Magyarországot illeti, már Budapesten is elérhető például a Lime elektromos roller-kölcsönző. Ám az ötödik kerület önkormányzata nem volt elragadtatva attól, hogy az emberek az utcákon össze-vissza otthagyják a rollereket, ezért begyűjtötték a nem szabályosan elhelyezett darabokat – több mint ötvenet -, mondván azok elhelyezése az utcán közterületi értékesítésnek minősül, erre pedig nincs engedélye a Lime-nak. Az e-rollereket az önkormányzat csak közigazgatási eljárás után volt hajlandó visszaadni a szolgáltatónak, ami válaszul kivonult a kerületből.

Ti örültök, hogy már itthon is lehet e-rollerezni? Szavazzatok!

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek