+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. augusztus 4. vasárnap, 09:27
Aki jelenleg Londonban közlekedne elektromos rollerrel, az komoly pénzbírságra számíthat.

Tüntetést szerveztek Londonban azért, hogy lehessen törvényesen is használni az elektromos rollereket az Egyesült Királyságban – írja az Independent.

 

Jelenleg ugyanis aki Angliában e-rollerezne, az csak magánterületen teheti ezt meg. Aki az utcákon a járdán vagy az utakon használná a járművet, az háromszáz fontos (vagyis száztízezer forintos) pénzbüntetésre számíthat, illetve büntetőpontokra a jogosítványában.

 

A demonstráció szervezője, a 22 éves Peter Williams szerint azt szeretnék elérni, hogy az emberek zöld alternatívát tudjanak választani a közlekedésben például az autók helyett. Ugyanakkor az Independent megjegyezte: egy amerikai tanulmány szerint az e-rollerek gyártása és karbantartása több üvegházhatású gázt termel, mint más közlekedési eszközé.

 

Londonban egyébként nemrég az borzolta a kedélyeket az e-rollerekkel kapcsolatban, hogy Emily Hartridge televíziós műsorvezető és youtuber nemrég meghalt, miután egy teherautóval ütközött elektromos rollerezés közben.

 

Ami Magyarországot illeti, már Budapesten is elérhető például a Lime elektromos roller-kölcsönző. Ám az ötödik kerület önkormányzata nem volt elragadtatva attól, hogy az emberek az utcákon össze-vissza otthagyják a rollereket, ezért begyűjtötték a nem szabályosan elhelyezett darabokat – több mint ötvenet -, mondván azok elhelyezése az utcán közterületi értékesítésnek minősül, erre pedig nincs engedélye a Lime-nak. Az e-rollereket az önkormányzat csak közigazgatási eljárás után volt hajlandó visszaadni a szolgáltatónak, ami válaszul kivonult a kerületből.

 

Ti örültök, hogy már itthon is lehet e-rollerezni? Szavazzatok!

 

FOTÓ: Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az biztos, hogy 2020-ban soha nem látott számú embernek kerül be a mindennapi életébe az online piálás a haverokkal. De igazából van ennek bármi értelme? Leteszteltük!

Ugyanazzal a kanállal áldoztattak végig híveket, miközben a koronavírus a nyállal terjed leginkább. Megkérdeztük, hogy csinálják ezt a magyarországi ortodoxok.

A brit egészségügyi rendszernek legalább húszezer ilyen készülékre lenne szüksége, a kényszerűségből nem versenyző csapatok segíthetnek be.

Vlagyimir Putyin szóvivője maga erősítette meg, hogy az elnöki hivatalból is pozitív lett egy ember tesztje. A sajtó tud.

Az érkező magyar kamionosokra 14 nap karantén vár mostantól, akkor is, ha nem mutatják koronavírus gyanúját.

A britek heteken belül házilag is tesztelhetik, megfertőződtek-e a koronavírussal. Elérhető lesz-e ilyen teszt Magyarországon is? Egyáltalán van értelme?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Március 28-án fél 9-től kapcsolj le mindent otthon: környezetvédelemnek és digitális detoxnak is jó.

Bulizz virtuálisan fél Béccsel március 28-án éjszaka, ingyen!

Ezt is szerettétek

Indul az Azonnali Trianon 100 podcastsorozata! Itt nem az a téma, hogy kinek fáj vagy nem fáj eléggé Trianon, hanem, hogy mi történt. Az első vendég Révész Tamás hadtörténész.

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás