Lukácsi Katalin a MÁV álló vonata miatt nem lesz szolnoki polgármester?

Szerző: Bukovics Martin
2019.08.01. 13:21

Újabb, meglepő és mulatságos fordulatot vett az összellenzéki polgármesterjelöltségért folyó szolnoki ellenzéki belharc: míg Lukácsi Katalin magánlevelezéseket tesz nyilvánossá, a helyi baloldal bohócozza a városba csak nehézkesen eljutni tudó konzervatív jelöltet.

Lukácsi Katalin a MÁV álló vonata miatt nem lesz szolnoki polgármester?

Szokatlan módon magánlevelezés nyilvánosságra hozatalával érvel igaza mellett a szolnoki ellenzéki polgármesterjelöltséget igencsak ambicionáló Lukácsi Katalin a Facebookon. A Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester Mindenki Magyarországa Mozgalmában politizáló konzervatív politikus ugyanis előválasztásról szeretett volna egyeztetni a rivális szolnoki ellenzéki polgármesterjelölt csapatával, ez azonban nem jött össze.

Mint azt már korábban megírtuk, Szolnokon az ellenzéki pártok még nem tudtak dűlőre jutni, kit indítsanak közös polgármesterjelöltként. Az MSZP, a DK, az LMP és a Jobbik helyi szervezete a szocialista Radócz Zoltánt szeretnék ősszel a jelenlegi fideszes polgármester, Szalay Ferenc ellen indítani. Eközben a Jobbik országos vezetősége, a Momentum és a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület a KDNP-ből való kilépéséről ismertté vált, jelenleg a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalomban politizáló Lukácsit kérték fel az indulásra: azért, mert Radóczot erkölcsileg vállalhatatlannak tartják. 

De miért nem jött össze az előválasztásról szóló egyeztetés Lukácsi és Radócz csapata között? A Lukácsi által kipakolt mailekből kiderül:

mert a MÁV nem tudta őt elvinni Szolnokra.

LUKÁCSI KATALIN KONZERVATÍV POLGÁRMESTERJELÖLT ELSŐ LEVELE, AMIBEN HÚSZ PERCCEL AZ EGYEZTETÉS ELŐTT TÁJÉKOZTATJA TÁRGYALÓPARTNERÉT ARRÓL, HOGY AZ ESTI EGYEZTETÉSBŐL NEM LESZ SEMMI. A LEGGYORSABB ÖSSZEKÖTTETÉS MENETIDEJE A FŐVÁROS ÉS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYESZÉKHELYE KÖZÖTT 1 ÓRA 3 PERC.

LUKÁCSI KATALINÉK BÁR MÁSNAP REGGELRE VALÓSZÍNŰLEG ODA TUDTAK VOLNA ÉRNI MÁS, MÁVON KÍVÜLI MEGOLDÁSOKKAL IS SZOLNOKRA BUDAPESTRŐL, DE MIVEL NAPKÖZBEN DOLGOZNAK TÖBBEN IS A CSAPATUKBÓL, EZÉRT EZ NEM VOLT JÓ NEKIK.

EZ A HARMADIK LEVÉL, AMIT LUKÁCSI KAPOTT. SZERINTE MINDEBBŐL AZ KÖVETKEZIK, HOGY ELLENOLDALI TÁRGYALÓPARTNEREI VAGY SZÖVEGÉRTÉSI GONDOKKAL KÜSZKÖDNEK, VAGY NEM TUDJÁK, MI AZ A MUNKA, VAGY A FIDESZ GYŐZELMÉBEN ÉRDEKELTEK.

Ez azonban semmi az ellenoldal reakcióihoz képest!

A Szolnoki Többség nevű Facebook-oldalra – amihez semmi köze Lukácsi Katalin egyesületének, aminek szintén Szolnoki Többség a neve, előbbi ugyanis egy Facebook-oldal, a másik pedig egy egyesület, hiába ugyanaz a nevük – felkerült egy fotó, amiben az MSZP-s jelölt Radócz csapata reagál a vonatkésére.

ÍGY HANGZIK A RADÓCZ-PÁRTI ELLENZÉKI POSZT: „MINDÖSSZE EGY ÓRA KÉSÉSSEL ÉRKEZETT BUDAPESTRŐL AZ INTERCITY. EGYIK TÁRSUNK IS EZZEL A JÁRATTAL UTAZOTT. LUKÁCSI KATALIN ÉS TÁRSAI RAJTA SEM VOLTAK A SZERELVÉNYEN. EGYÉRTELMŰVÉ TETTÜK SZÁMUKRA, HOGY MEGVÁRJUK ŐKET, HISZEN SZOLNOK JÖVŐJE SZÁMUNKRA MINDENNÉL FONTOSABB, ÁM ŐK FEL SEM SZÁLLTAK A VONATRA. ILYEN AZ, HA BUDAPESTI, SALGÓTARJÁNI ÉS JÁSZJÁKÓHALMI SZERENCSELOVAGOK AKARJÁK ELDÖNTENI A SZOLNOKIAK SORSÁT.”

Persze ezt is lehet fokozni, ma reggel meg is tették.

EZT ÍRTÁK: „MA 9 ÓRÁRA VÁRTUK VOLNA AZ ELŐVÁLASZTÁS RÉSZLETEIRŐL TÁRGYALNI A MÁSIK FELET. BÍZTUNK BENNE HOGY HA A TEGNAP ESTE 7 ÓRA MÁR TÚL KÉSŐ VOLT NEKIK, AKKOR A REGGEL 9 TALÁN NEM LESZ TÚL KORÁN HISZEN A TÁRGYALÓDELEGÁCIÓJUK ZÖMÉBEN MUNKANÉLKÜLIEKBŐL ÉS NYUGDÍJASOKBÓL ÁLL. SAJNOS EZEK SZERINT SEM BUDAPESTRŐL, SEM SALGÓTARJÁNBÓL, SEM JÁSZJÁKÓHALMÁRÓL NEM LEHET SZOLNOKRA ÉRNI ILYEN KORAI IDŐPONTRA. HOLNAP 10 ÓRÁRA ISMÉT VÁRJUK ŐKET, HÁTHA MOST A SZOLNOKOT VEZETNI SZÁNDÉKOZÓK SZÁMÁRA MEGOLDHATÓ LESZ ELJUTNI A VÁROSBA.”

A baloldaliak kiposztoltak aztán még egy üres tárgyalóasztalt is a biztonság kedvéért, majd közölték, szombat reggel 10-re várják Lukácsiékat megbeszélni az előválasztás technikai részleteit.

A szolnoki előválasztás egy Facebook-esemény szerint augusztus 12-15 között, öt helyszínen folyna.

MONTÁZS: Pintér Bence / Azonnali

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek