+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. augusztus 1. csütörtök, 11:47
Teljes fokozaton, kampányüzemmódban dolgozik a brit kormány azon, hogy felkészítse az országot a megállapodás nélküli kilépésre.

Három hónap, és az Egyesült Királyság elvileg távozik az Európai Unióból, vagy ahogy Boris Johnson, az új miniszterelnök megígérte, biztosan távozik, ha törik, ha szakad – ez azt jelenti, hogy október 31-én akár megállapodás nélkül is kiléptetné az országot Johnson, aki addig nem is tárgyalna a brexitről amíg az EU nem nyitja újra a kilépési megállapodás megtárgyalását, amit az Unió nem akar megtenni.

 

A brit kormány ezért most gőzerővel készül a megállapodás nélküli kilépésre, amit egyébként már többször is elvetett a brit parlament.

 

Sajid Javid pénzügyminiszter szerdán este be is jelentette, hogy újabb 2,1 milliárd fontot (nagyjából 752 milliárd forintot) különítenek el a felkészülésre. Ennek felét rögtön megoldandó feladatokra fordítják, másik felét pedig tartalékba helyezik: ehhez a pénzhez nyúlhatnak majd a minisztériumok, illetve a skót, wales-i és északír önkormányzatok.

 

Az azonnali feladatok között szerepel további határőrök alkalmazása, illetve a gyógyszerellátás biztosítása – tehát gyógyszerek felhalmozása – (erre 434 millió fontot, azaz 155 milliárd forintot költenek),

 

de elköltenek 138 millió fontot (49 milliárd forintot) információs kampányra is belföldön és külföldön is,

 

amit augusztusban kezdenek majd meg. Ez nagyjából annyi pénz egyébként, amennyiből egy nagyobb hollywoodi filmet szoktak reklámozni.

 

Ez azt jelentheti például, hogy minden brit háztartásba küldenek majd egy tájékoztató füzetet, de szerte Európában újsághirdetésekben, célzott netes hirdetésekben fogják tájékoztatni az európai állampolgárokat is a megállapodás nélküli kilépésről. A kampányért Michael Gove miniszter és Dominic Cummings, a brexitkampány agya felel, ő fogja kitalálni a szlogent is.

 

Az üzenet egyébként valami olyasmi lesz, hogy az Egyesült Királyság ki fog lépni, de minden rendben lesz.

 

A 2016-os brexitnépszavazás előtt egyébként a magyar kormány, egész pontosan Orbán Viktor is hirdetett az Egyesült Királyságban: a Daily Mail lapjain azt üzente, hogy Magyarország büszke, hogy az Egyesült Királysággal együtt lehet tagja az EU-nak.

 

FOTÓ: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mi volt Gyurcsány legjobb húzása? Melyik elszakított nemzetrész fáj neki legjobban? Vágó István négy válaszból dönthet, és van, hogy a
közönség segítségét kéri! Videó!

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás