+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. július 31. szerda, 10:45
Az, hogy Gönczi Gábor egy tévé arcává tudott válni, mindent elárul a rendszerről: ha megteszed, amit kérnek tőled, akkor nyugodtan lehetsz akár agysérült is, garantált a boldogságod.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Hétfő és kedd este tévétörténelem zajlott a TV2-n! 

 

Linkelem ide is, tényleg mindenki nézze meg, mert ennél tökéletesebben még soha semmi nem mutatta be a magyar média 2019-es állapotát. Adott ugye Vajna Tímea története, aki a nála egy laza negyvenessel idősebb férjének, Andy Vajnának köszönhetően nem csak nemzetközi szintű csöcsinstát tudott összehozni, hanem az ország talán leggyűlöltebb nője is lett. A Fidesz-oligarcha, de a Fidesz környékéről és az ország egészéből is messze kiemelkedő tehetségű Vajna halála óta úgy tűnik, csak a gyűlölet maradt meg. 

 

Arról már írtam az Azonnalira, hogy mennyire buta dolog a túl sok rosszal amúgy nem vádolható Vajna Tímeára vetíteni a kormány körüli tolvajok iránt érzett gyűlöletünket, de a TV2 híradójának különkiadásában (!!!) két részben bemutatott riport valójában szerencsére nem is igazán Vajna Tímeáról szól, aki jó sok pénzért kicsit fedezi az egyre drágábbá váló életét, ha már a pletykák szerint olyan nagy örökségre nem számíthat. Mondjuk ember legyen a talpán, aki nem röhögi el magát azon a kijelentésén a második részből, hogy minden úgy lett ráhagyva, hogy mire eljutna hozzá, kilophassák belőle a pénzt, de ezt tényleg tudjuk be Vajnáné ártatlan gondolkodásának, ahogy azt is a gyász miatti őrület számlájára írnám, hogy szerinte rengetegen akarják megölni őt ebben az országban.

 

Ez a riport ugyanis nem Vajna Tímeáról szól, hanem Gönczi Gáborról, aki a riporter szerepében végre hozhatja azt, ami igazán jól ment neki már a Fókuszban is: a lassú zongorás zenei alapokra narrálást, a komoly tekintettel hallgatást, és a fontoskodó, valójában teljesen jelentéktelen kérdésfeltevést.

 

Ha az amúgy is médiatörténeti jelentőségű produkció csúcsát kéne kiemelni, akkor az talán az lenne, amikor Gönczi fürkésző tekintettel vizslatja Vajna macskájának összesen hat tálkáját, mielőtt felteszi a mindenkit érdeklő kérdést: ez a hat tál mind a macskáé? Mi van bennük?

 

Az ember szinte ott lenne, és mondaná, hogy hát Gábor bazmeg, macskakaja van azokban a tálakban, erre most mit mondasz?

 

A riportban nem is Gönczi együgyűsége az elképesztő, hiszen azért ezeket a kitárulkozásokat ritkán szokták atomtudósok vezényelni, hanem az, hogy Gönczi ezzel az együgyűséggel simán híradóssá tudott változni. Igaz, kellett hozzá egy olyan ország, ahol az értékelhető tévések nem lennének hajlandók beolvasni azt a sok gátlástalan hazugságot, amit a híradónak csúfolt Tényekben Marsi Anikóval napról napra olvasnak be, de hát ez hivatalosan továbbra is egy hírműsor.

 

Nem kéne annak tekinteni, hiszen készítői már tavaly letettek a pártatlanság látszatáról is azzal, hogy videón álltak ki a Fidesz mellett, de most mit lehet tenni?

 

Szóval az, hogy az ilyen teljesítményre képes Gönczi Gábor egy tévé arcává tudott válni, mindent elárul a rendszerről: ha megteszed, amit kérnek tőled, akkor nyugodtan lehetsz akár agysérült is, garantált a boldogságod.

 

Igaz, ha elhasználtak, néha kipöckölnek, ahogy tették azt a TV2-nél a szintén lelkes fideszes Hajdú Péterrel is, de azt, amit Gönczi Gábor csinál, szerintem már tényleg olyan kevesen vállalnák be, hogy nem kell aggódnia a kegyvesztetté válás miatt.

 

Sőt, ajándékot is kapott: a sok bonyolult és nehezen érthető politikai szöveg mellett végre megint kérdezhetett arról valakit a félreismerhetetlen átható tekintetével, hogy pontosan most mennyire rossz neki. Igaz, hogy ezúttal nem egy nyolcgyerekes kilakoltatás előtt álló családról kellett nyomorpornót forgatni, hanem egy villában magányoskodó oligarchafeleségről, de most mit válogasson az ember? 

 

Újdonság volt, amit olvastál? Ez egyrészt jó, másrészt meg azért fordulhatott elő, mert még nem jár neked a Reggeli fekete, az Azonnali ingyenes hírlevele. Akinek ugyanis jár, már kora reggel elolvashatta ezt a cikket. És még mást is. Kérj te is Reggeli feketét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar származású üzletember davosi beszédében azt állította, a Facebook azon dolgozik, hogy idén újraválasszák Donald Trumpot.

A német nemzetiségi listáról bejutott parlamenti képviselő, Ritter Imre mélyen hallgat.

Olga Ljubimova óriási aranyköpéseket felejtett a régi blogján: baromira nem értem a művészfilmeket, nem akarom megnézni a Mona Lisát, a British Museum időpazarlás volt, a Louvre-ba soha nem is mennék.

További gesztusokat tenne a spanyol kormány a katalánok felé. Nem véletlenül, hiszen tőlük függ a parlamenti többség.

A hétvégi olasz tartományi választások majd megmutatják: újjáépülés, vagy végleges leépülés következik-e.

Csalódott-e az MSZP-s Pollreisz Balázs győri polgármesterjelölt, hogy egy volt párttársa nyíltan a fideszes jelölt mellé állt? Válaszolt az Azonnalinak!

Az európai labdarúgó bajnokságok első osztályainak bevételi listáján Magyarország befért a legjobb húszba, a bevételi források eloszlásában Kazahsztánhoz hasonlítunk.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mit tettek a világ vezetői, hogy megfékezzék a klímaváltozást? Erre keresik a választ a MagNet Közösségi Házban január 24-én pénteken. Filmvetítés után szakértők beszélgetnek!

Beszélgetés, britpop DJ, pezsgő. Január 31-én, mikor máskor?

Erről a Fidesz is gyakran beszél, de ez most más lesz. Jakab András jogász és Gyurgyák János történész adnak elő február 12-én.

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás