+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Fekő Ádám
2019. július 31. szerda, 10:45
Az, hogy Gönczi Gábor egy tévé arcává tudott válni, mindent elárul a rendszerről: ha megteszed, amit kérnek tőled, akkor nyugodtan lehetsz akár agysérült is, garantált a boldogságod.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Hétfő és kedd este tévétörténelem zajlott a TV2-n! 

 

Linkelem ide is, tényleg mindenki nézze meg, mert ennél tökéletesebben még soha semmi nem mutatta be a magyar média 2019-es állapotát. Adott ugye Vajna Tímea története, aki a nála egy laza negyvenessel idősebb férjének, Andy Vajnának köszönhetően nem csak nemzetközi szintű csöcsinstát tudott összehozni, hanem az ország talán leggyűlöltebb nője is lett. A Fidesz-oligarcha, de a Fidesz környékéről és az ország egészéből is messze kiemelkedő tehetségű Vajna halála óta úgy tűnik, csak a gyűlölet maradt meg. 

 

Arról már írtam az Azonnalira, hogy mennyire buta dolog a túl sok rosszal amúgy nem vádolható Vajna Tímeára vetíteni a kormány körüli tolvajok iránt érzett gyűlöletünket, de a TV2 híradójának különkiadásában (!!!) két részben bemutatott riport valójában szerencsére nem is igazán Vajna Tímeáról szól, aki jó sok pénzért kicsit fedezi az egyre drágábbá váló életét, ha már a pletykák szerint olyan nagy örökségre nem számíthat. Mondjuk ember legyen a talpán, aki nem röhögi el magát azon a kijelentésén a második részből, hogy minden úgy lett ráhagyva, hogy mire eljutna hozzá, kilophassák belőle a pénzt, de ezt tényleg tudjuk be Vajnáné ártatlan gondolkodásának, ahogy azt is a gyász miatti őrület számlájára írnám, hogy szerinte rengetegen akarják megölni őt ebben az országban.

 

Ez a riport ugyanis nem Vajna Tímeáról szól, hanem Gönczi Gáborról, aki a riporter szerepében végre hozhatja azt, ami igazán jól ment neki már a Fókuszban is: a lassú zongorás zenei alapokra narrálást, a komoly tekintettel hallgatást, és a fontoskodó, valójában teljesen jelentéktelen kérdésfeltevést.

 

Ha az amúgy is médiatörténeti jelentőségű produkció csúcsát kéne kiemelni, akkor az talán az lenne, amikor Gönczi fürkésző tekintettel vizslatja Vajna macskájának összesen hat tálkáját, mielőtt felteszi a mindenkit érdeklő kérdést: ez a hat tál mind a macskáé? Mi van bennük?

 

Az ember szinte ott lenne, és mondaná, hogy hát Gábor bazmeg, macskakaja van azokban a tálakban, erre most mit mondasz?

 

A riportban nem is Gönczi együgyűsége az elképesztő, hiszen azért ezeket a kitárulkozásokat ritkán szokták atomtudósok vezényelni, hanem az, hogy Gönczi ezzel az együgyűséggel simán híradóssá tudott változni. Igaz, kellett hozzá egy olyan ország, ahol az értékelhető tévések nem lennének hajlandók beolvasni azt a sok gátlástalan hazugságot, amit a híradónak csúfolt Tényekben Marsi Anikóval napról napra olvasnak be, de hát ez hivatalosan továbbra is egy hírműsor.

 

Nem kéne annak tekinteni, hiszen készítői már tavaly letettek a pártatlanság látszatáról is azzal, hogy videón álltak ki a Fidesz mellett, de most mit lehet tenni?

 

Szóval az, hogy az ilyen teljesítményre képes Gönczi Gábor egy tévé arcává tudott válni, mindent elárul a rendszerről: ha megteszed, amit kérnek tőled, akkor nyugodtan lehetsz akár agysérült is, garantált a boldogságod.

 

Igaz, ha elhasználtak, néha kipöckölnek, ahogy tették azt a TV2-nél a szintén lelkes fideszes Hajdú Péterrel is, de azt, amit Gönczi Gábor csinál, szerintem már tényleg olyan kevesen vállalnák be, hogy nem kell aggódnia a kegyvesztetté válás miatt.

 

Sőt, ajándékot is kapott: a sok bonyolult és nehezen érthető politikai szöveg mellett végre megint kérdezhetett arról valakit a félreismerhetetlen átható tekintetével, hogy pontosan most mennyire rossz neki. Igaz, hogy ezúttal nem egy nyolcgyerekes kilakoltatás előtt álló családról kellett nyomorpornót forgatni, hanem egy villában magányoskodó oligarchafeleségről, de most mit válogasson az ember? 

 

Újdonság volt, amit olvastál? Ez egyrészt jó, másrészt meg azért fordulhatott elő, mert még nem jár neked a Reggeli fekete, az Azonnali ingyenes hírlevele. Akinek ugyanis jár, már kora reggel elolvashatta ezt a cikket. És még mást is. Kérj te is Reggeli feketét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás