+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Fekő Ádám
2019. július 31. szerda, 10:45
Az, hogy Gönczi Gábor egy tévé arcává tudott válni, mindent elárul a rendszerről: ha megteszed, amit kérnek tőled, akkor nyugodtan lehetsz akár agysérült is, garantált a boldogságod.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Hétfő és kedd este tévétörténelem zajlott a TV2-n! 

 

Linkelem ide is, tényleg mindenki nézze meg, mert ennél tökéletesebben még soha semmi nem mutatta be a magyar média 2019-es állapotát. Adott ugye Vajna Tímea története, aki a nála egy laza negyvenessel idősebb férjének, Andy Vajnának köszönhetően nem csak nemzetközi szintű csöcsinstát tudott összehozni, hanem az ország talán leggyűlöltebb nője is lett. A Fidesz-oligarcha, de a Fidesz környékéről és az ország egészéből is messze kiemelkedő tehetségű Vajna halála óta úgy tűnik, csak a gyűlölet maradt meg. 

 

Arról már írtam az Azonnalira, hogy mennyire buta dolog a túl sok rosszal amúgy nem vádolható Vajna Tímeára vetíteni a kormány körüli tolvajok iránt érzett gyűlöletünket, de a TV2 híradójának különkiadásában (!!!) két részben bemutatott riport valójában szerencsére nem is igazán Vajna Tímeáról szól, aki jó sok pénzért kicsit fedezi az egyre drágábbá váló életét, ha már a pletykák szerint olyan nagy örökségre nem számíthat. Mondjuk ember legyen a talpán, aki nem röhögi el magát azon a kijelentésén a második részből, hogy minden úgy lett ráhagyva, hogy mire eljutna hozzá, kilophassák belőle a pénzt, de ezt tényleg tudjuk be Vajnáné ártatlan gondolkodásának, ahogy azt is a gyász miatti őrület számlájára írnám, hogy szerinte rengetegen akarják megölni őt ebben az országban.

 

Ez a riport ugyanis nem Vajna Tímeáról szól, hanem Gönczi Gáborról, aki a riporter szerepében végre hozhatja azt, ami igazán jól ment neki már a Fókuszban is: a lassú zongorás zenei alapokra narrálást, a komoly tekintettel hallgatást, és a fontoskodó, valójában teljesen jelentéktelen kérdésfeltevést.

 

Ha az amúgy is médiatörténeti jelentőségű produkció csúcsát kéne kiemelni, akkor az talán az lenne, amikor Gönczi fürkésző tekintettel vizslatja Vajna macskájának összesen hat tálkáját, mielőtt felteszi a mindenkit érdeklő kérdést: ez a hat tál mind a macskáé? Mi van bennük?

 

Az ember szinte ott lenne, és mondaná, hogy hát Gábor bazmeg, macskakaja van azokban a tálakban, erre most mit mondasz?

 

A riportban nem is Gönczi együgyűsége az elképesztő, hiszen azért ezeket a kitárulkozásokat ritkán szokták atomtudósok vezényelni, hanem az, hogy Gönczi ezzel az együgyűséggel simán híradóssá tudott változni. Igaz, kellett hozzá egy olyan ország, ahol az értékelhető tévések nem lennének hajlandók beolvasni azt a sok gátlástalan hazugságot, amit a híradónak csúfolt Tényekben Marsi Anikóval napról napra olvasnak be, de hát ez hivatalosan továbbra is egy hírműsor.

 

Nem kéne annak tekinteni, hiszen készítői már tavaly letettek a pártatlanság látszatáról is azzal, hogy videón álltak ki a Fidesz mellett, de most mit lehet tenni?

 

Szóval az, hogy az ilyen teljesítményre képes Gönczi Gábor egy tévé arcává tudott válni, mindent elárul a rendszerről: ha megteszed, amit kérnek tőled, akkor nyugodtan lehetsz akár agysérült is, garantált a boldogságod.

 

Igaz, ha elhasználtak, néha kipöckölnek, ahogy tették azt a TV2-nél a szintén lelkes fideszes Hajdú Péterrel is, de azt, amit Gönczi Gábor csinál, szerintem már tényleg olyan kevesen vállalnák be, hogy nem kell aggódnia a kegyvesztetté válás miatt.

 

Sőt, ajándékot is kapott: a sok bonyolult és nehezen érthető politikai szöveg mellett végre megint kérdezhetett arról valakit a félreismerhetetlen átható tekintetével, hogy pontosan most mennyire rossz neki. Igaz, hogy ezúttal nem egy nyolcgyerekes kilakoltatás előtt álló családról kellett nyomorpornót forgatni, hanem egy villában magányoskodó oligarchafeleségről, de most mit válogasson az ember? 

 

Újdonság volt, amit olvastál? Ez egyrészt jó, másrészt meg azért fordulhatott elő, mert még nem jár neked a Reggeli fekete, az Azonnali ingyenes hírlevele. Akinek ugyanis jár, már kora reggel elolvashatta ezt a cikket. És még mást is. Kérj te is Reggeli feketét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nyolc nő állította, hogy zaklatta őket a világhírű operaénekes. A botrány utáni első fellépésén felállva tapsoltak neki.

A világ legfejlettebb országai technikai és pénzügyi tervet állítottak össze Biarritzben a erdőtüzek megfékezéséhez.

Nem áll jól a közvélemény-kutatásokban a hivatalosan vasárnap elnökjelöltnek választott PSD-s miniszterelnök.

Ez nem fenyegetőzés, hanem a valóság – mondta a brit miniszterelnök.

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Szeptember 7-én 15 órától Budapesten és minden megyeszékhelyen!

Kóstold végig Baranya legjobb ízeit egyetlen nap alatt, szeptember 8-án!

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás