Óriásit filozofált önmagával Orbán Viktor Tusványoson: itt nézheted vissza, mit mondott

Gyalog galopp, rekettyés, eszmetörténeti fejtegetések, közelgő gazdasági válság, birodalmi gondolkodás, illiberalizmus, illetve annak sokkal szebben csengő szinonimája, a keresztény szabadság eszménye: ezekről beszélt a miniszterelnök idei, a Bálványosi Szabadegyetemen mondott programbeszédében. Az Azonnali élőben közvetített, cikkünkben visszanézheted a kormányfő idei beszédének legfőbb mozzanatait!

Óriásit filozofált önmagával Orbán Viktor Tusványoson: itt nézheted vissza, mit mondott

Miről beszél idén Orbán Viktor Tusványoson, avagy Tusnádfürdőn, a harmincadik Bálványosi Szabadegyetemen? A miniszterelnök itt általában fontos dolgokról szokott szót ejteni, itt beszélt először az illiberális államról, itt jelentette be mindenki előtt, hogy Donald Trumpot támogatja, de beszélt már párszor a hanyatló nyugatról is, és tavaly itt beszélt a kultúrharc fontosságáról.

De mi lesz a téma idén? A közpénzmédia propagandistái után Orbán Viktor is rárepül a zöld témákra? Szóba kerül az úzvölgyi incidens? A migráció? Kövesd velünk percről percre az Azonnalin!

CIKKÜNK GYAKRAN FRISSÜL, HA NEM AKARSZ LEMARADNI SEMMIRŐL, NYOMD MEG GYAKRAN AZ F5 GOMBOT!

Frissítés

Illés Gergő

Függöny

11:46 Illés Gergő

Ez itt a mostani percről percre záróposztja, záróposztban pedig illik fontos tanulságokat és magvas összegzést készíteni az elhangzottakról, szóval ezt most én teszem meg.

Az idei Orbán-beszéd a sekélyes materiális világból, a mindennapi politika folyamatosan pörgő vízimalmából kilépve az ideák világába csúszott, metafizikai síkon adott átfogó képet 2019 Magyarországáról, Európáról, meg a világról.

Vagy ha úgy tetszik: most, hogy nincs kampány, a miniszterelnök kifogyott az ötletekből, ezért lenyomott egy megúszós filozofálást.

Tök mindegy, hogy hívják az illiberalizmust, az csak jobb lehet, mint a liberális demokrácia, ami folyamatosan hanyatlik. 

Isten óvja a túlterpeszkedő államhatalomtól szerencsétlen finn testvéreinket. Szemben a jogállamiságot tiszteletben tartó Magyarországgal, Finnországban az államhatalom csápjai mindenhová elérnek, és nem érvényesül arrafelé a jog uralma sem. És még nekik áll feljebb, chö. 

A közmédia számára a tigriskölykök érdekesebbek, mint Tőkés László: a püspök úr beszéde helyett a közmédián inkább őket, meg Szánthó Miklóst mutatták a nagyérdeműnek.

Apropó, Szánthó Miklós: most, hogy körülbelül négy év után újra kénytelen voltam M1-et nézni, és fél órán belül háromszor is hallottam, ahogy az Alapjogokért Központ igazgatója elmondja ugyanazt többször felvételről, hirtelen óriási tiszteletet érzek a közmédiát rendszeresen nézők, hallgatók felé.

Hát ennyi lett volna, jövőre ugyanekkor, ugyanitt találkozunk az Azonnalin az újabb tusványosi beszéd idején. Persze olvassatok minket közben is.

Bukovics Martin

Vitáznál Orbánnal? Érvelnél mellette? Elemeznéd, amit mondott?

11:30 Bukovics Martin

Jó volt? Lapos? Gyengül a főnök? Akárhogy is látod, küldd el nekünk cikkedet a tusványosi beszédről – ha megfelel az Azonnali minőségbiztosítási előírásainak (legyen jól megírva, és érveljen, miközben logikus a felépítése is), örömmel közöljük!

Gergely Előd Gellért

Szállingózik a tömeg liberálisabb része az Orbán-beszéd után

11:30 Gergely Előd Gellért

Sokan azt sem várták meg, hogy a miniszterelnök elhagyja a színpadot. Íme, nem a személy a fontos, hanem az ige: a személyi kultusz vádja ezennel megcáfolva.

Illés Gergő

Álmodunk, vagy ébren vagyunk-e?

11:11 Illés Gergő

Hogyan lehetséges hogy egy ilyen kicsi ország Közép-Európában ennyi mindent elérjen? Nem álmodunk, de ki kell állnunk amellett, amit gondolunk, ehhez pedig Orbán felidézte a magyar jobboldal jelszavát: egy a tábor!  „Nos, erről fog szólni a következő tizenöt évünk, és csak azzal biztathatom önöket, hogy: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

Itt a beszéd vége, az én mesém is tovább tartott volna, ha Orbán Viktor hosszabb beszédet mondott volna.

Fekő Ádám

Orbán olyat csinál most, amit eddig még senki

11:07 Fekő Ádám

Bár hallottunk már kezdeményezéseket róla, eddig senki nem tudta ennyire egységes formában vegyíteni a Mika Tivadar legidegesítőbb bölcsészbulijainak a hangulatát valamelyik kőbányai kocsma szellemi alapjaival. Úgy olvad egymásba a Józan Paraszti Észre való hivatkozás és Kant, mintha mindig kéz a kézben jártak volna!

Illés Gergő

Illiberalizmus helyett: keresztény szabadság

11:07 Illés Gergő

Milyen jövője lesz az illiberális demokráciáknak Európában? Orbán szerint a legjobban azok a pártok szerepeltek az EP-választásokon, akiket a liberális demokrácia részéről a legjobban támadtak: a lengyelek, az olaszok, az osztrákok és a csehek, no meg persze a Fidesz 53 százaléka is azt jelzi, hogy az illiberális politikai modell vállalható, életképes politikai modell.

Már csak azt kéne megtalálni, hogy a negatívan hangzó illiberális rendszer helyett kicsit jobban hangzó szót találjunk. A megoldás: a keresztény szabadság, és az azért dolgozó politika.

És kik támadják a keresztény kultúrát? belülről a liberálisok, kívülről pedig a migránsok, fejtegeti a miniszterelnök. Ezért szembe kell fordulni a liberális korszellemmel, ami nehéz lesz: a pálya feléjük lejt, de a mi oldalunkon is sok dolog van.

Illés Gergő

Még Schuman is illiberális volt!

11:03 Illés Gergő

Úgy gondolja Orbán Viktor, hogy az Atlanti Charta, és az Európai Unió egyik atyja, Robert Schuman egykori francia külügyminiszter is illiberálisok.

Stúdióban Ülő Szakértő

Orbán Viktor mai szavai a következő napokban valószínüleg le fogják uralni a hazi közbeszédet. Kormánypárti és ellenzéki oldalról is számos reakciót várhatunk.

11:02 Stúdióban Ülő Szakértő
Illés Gergő

„Magyarország ne legyen a nyugat feneke, de a kelet homloka sem”

11:01 Illés Gergő

– idéz Nagy Lászlótól Orbán Viktor, aki nem tudja, mit jelent ez, de érzi, hogy ez igaz. Hát ilyen az illiberális demokrácia.

Hozzáteszi: mikor bennünket vádolnak az ellenfeleink, akkor nem vitatkoznak velünk, hanem gyűlölnek minket. Szerinte ugyanakkor lehet valakinek a cselekedeteit nem szeretni, de az embert magát szeretni kell. 

De miért is gyűlölnek bennünket a liberálisok? – teszi fel a kérdést Orbán. Szerinte ez a birodalmi és a nemzeti gondolkodás közötti szembenállásból adódik.

A birodalmi eszme szerint, amit a kommunisták is magukénak vallottak, egy eszme alá kell rendelni az egész világot. A kommunizmus helyén megürülő térbe beférkőztek a liberálisok, és az összes demokráciára rá akarnak telepedni, úgy gondolják, hogy van a kezükben egy üdvözülést hozó tézisrendszer, egy egyetemes modell. Ez a modell elmondja, miről hogyan kell gondolkodni, a liberálisok szerint pedig a világon mindenhol minden emberi kapcsolatot a lazán szerveződő üzleti viszony mintájára kell átalakítani. Ezért migrációpártiak a liberálisok, és ezért szervezi azt Soros György hálózata.

Ennek megszületett az antitézise, mely szerint az állam nem lehet közömbös a kultúrával, a családdal, és a migrációs kérdéskörrel szemben. Ma ezért illiberális, aki elutasítja a migrációt és a birodalmi viszonyrendszert.

Illés Gergő

És azt a viccet ismered, hogy a Gyalog galoppban megállnak az óriások előtt a lovagok?

10:54 Illés Gergő

Gyalog galoppot idéz Orbán Viktor: a lovagok megállnak az óriások előtt a rekettyés-jelenetben, ahol azon tipródnak, hogy nem szabad kimondani egy szót, amit mindenki tud, hogy ki kéne mondani. Összehasonlításképp itt az eredeti Gyalog galopp-jelenet, nézzétek meg, és döntsetek, hogy jól értelmezte-e a filmet a kormányfő!

Az a tétel, hogy minden demokrácia szükségszerűen liberális, nem igaz. A liberális demokrácia csak addig volt életképes, amíg a keresztény alapjait el nem hagyta. De mikor megkérdőjelezte a nembeli identitást, leértékelte a vallási és nemzeti kötődést, a liberális demokrácia tartalma radikálisan megváltozott, ide lyukadt ki a rekettyéstől a miniszterelnök.

Gergely Előd Gellért

Így figyelik a miniszterelnök beszédét

10:54 Gergely Előd Gellért

Orbán elvont, a megszokottól elvontabb és több figyelmet igénylő beszéde illetve a tűző nap egyfajta hipnotikus állapotba ringatta a hallgatóságot.

Stúdióban Ülő Szakértő

A tusnádfürdői beszédek alkalmával a kormányfő nem csak a jelenlegi helyzetet próbálja meg értékelni, de az általa várt jövőbeni hazai és nemzetközi folyamatokra is megpróbál betekintést adni.

10:52 Stúdióban Ülő Szakértő
Illés Gergő

Magasabb rendű teljesítmények

10:51 Illés Gergő

Az illiberális rendszerben az elismerésre méltó teljesítmény nem önálló ügy: ilyen az öngondoskodás, az adófizetés, a családalapítás, a gyermeknevelés, a nemzeti önreflexióban való részvétel. Ez pedig olyan teljesítmény, amelyet Orbánék erkölcsileg magasabb rendűnek gondolnak, és elismerik.

Egyén és egyén viszonylatában: a liberális rendszerekben mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti. Ezzel szemben nálunk más erkölcsi iránytű van érvényben: a helyes definíció az, hogy amit azt akarod, hogy veled megtegyenek, azt te is tedd meg a másiknak. 

Illés Gergő

Problémák, melyekre a liberális demokráciákban nincsen válasz

10:47 Illés Gergő

Helyben vagyunk, épp a liberális demokráciák ellen fakad ki Orbán. A liberális demokráciák irányvonalától eltérően Magyarország valami mást csinál. De mit csinál? A gyakorlati politika felől közelítve Orbán így összegez:

+A szocialista kormányok idején túl kevesen dolgoztak és túl kevesen fizettek adót, ez pedig az öngyilkosság hosszú és kellemetlen formája. Ma négy és fél millióan dolgoznak, és mindenki fizet adót.

+Az eladósodás maga alá temette az államot, a vállalkozásokat és a családokat is. 

+A kulturális identitás folyamatosan hanyatlott, a nemzethez tartozás is eltűnőben volt. 

+A rendőrség és a hadsereg leépültek.

Ezen problémákra a liberális demokrácia keretein belül nincsen jó válasz, mondja Orbán. Tehát fönn kell tartani a tőkés piacgazdaság kereteit, a demokratikus intézményeket, de a társadalomszervezési módot radikálisan meg kell változtatni, ezt nevezték már illiberális demokráciának, nemzeti rendszernek vagy kereszténydemokráciának is.

Orbán szerint a liberális rendszerben nemzet nincsen, csak indivíduumok, így pedig közösség sincsen. Ehhez képest az illiberális/nemzeti nézőpont történeti/kulturálisan kialakult nemzetről beszél.

Illés Gergő

Ne röhögjük pofán az ellenfeleinket!

10:42 Illés Gergő

Jó idegek, jó idegrendszer kellenek a jogállamiság ügyében indított támadásokhoz. Már azért, hogy ne röhögjük el magunkat, mondja Orbán Viktor.

Mégpedig azért, mert ott van Finnország, ami nyilván a jogállamiság ügyében nagyon csehül áll:

+Az ottani akadémia az Oktatási Minisztérium felügyelete és irányítása alatt áll.

+Alkotmánybíróság nincsen, sorolja a finn államszervezet hibáit Orbán.

Nem szeretnék most a finnek helyében lenni.

Illés Gergő

Európai szocializmus helyett gazdaságvédelmi akcióterveket!

10:39 Illés Gergő

Európai szocializmus építése helyett versenyképes gazdaságot kell építeni, mondja Orbán. A sikeres gazdaságokat pedig nem támadni, hanem támogatni kell, gondol itt Orbán Magyarországra, Lengyelországra vagy Csehországra.

Új munkahelyekre, adócsökkentésre és beruházásösztönzésre van szükség, migránsok helyett pedig az európai családoknak kell adni a pénzt, hogy minél több gyermeket vállaljanak.

De megvalósítható-e mindez? Minimum kétséges, aggodalmaskodik a kormányfő. Ugyanis az európai gazdaságokra nagyon nehéz idők jönnek, Nyugat-Európában elakad majd a gazdasági növekedés, fel kell tehát készülnünk arra, hogy a legfontosabb partnereink nem úgy növekednek majd, ahogyan azt szeretnénk.

Mit kell tenni? Új útvonalat építeni, hogy a külső rossz hatásokat minimalizálni tudjuk. Például ennek a része a gazdaságvédelmi akcióterv elindítása is, de ha jövő tavasszal tovább romlik az európai gazdaság, akkor újabb és újabb akcióterveket kell majd elindítani.

Illés Gergő

Külső ellenségek megleckéztetve

10:35 Illés Gergő

Magyarország ma biztató pályán áll, mindenkinek jobb, de lehet még jobban csinálni, mondja Orbán. De ó jaj, ott a bizonyos külső ellenség: Magyarország biztató pályán maradását ugyanis külső erők akarják kibillenteni.

+Az első támadás: alkalmatlan embereket választani az Európai Unió élére. Ezt sikerült megakadályozni, Soros György jelöltjeit mindenhol elgáncsoltuk, és hogy ideológiai gerillákat helyezzenek kulcspozícióba.

+Ehelyett egy gyakorlatias, hétgyermekes családanya került az Európai Bizottság élére. A Bizottság nem politikai testület, nem dolga, hogy programja legyen, nem dolga, hogy politikai támadásokat indítson!

+A csúcsjelölti rendszer sem múlt ki, csak visszakerült a helyére, ugyanis Orbán szerint programot az Európai Tanácsnak kell adnia az unió számára, nem a Bizottságnak.

+Az a logikus, ha a Spitzenkandidat-rendszerrel győztes párt az EP elnökét adja: forgatja ki Orbán Viktor a csúcsjelölti rendszer lényegét.

Illés Gergő

Hazaküldtük az IMF-et, Brüsszelt és a migránsokat!

10:30 Illés Gergő

Bingó!

Nem az időnek kell célt tulajdonítani, hanem az időn belül a saját életünknek kell értelmet adni, filozofál a kormányfő. De ma a magyar nemzet már birtokában van azon politikai, gazdasági és fizikai képességeknek, amellyel meg tudja magát védeni és független tud maradni.

Az önrendelkezésünket meg tudtuk védeni, az IMF hazament, Brüsszellel szemben is megvédtük magunkat, és a migráció ellen is, mondta.

Stúdióban Ülő Szakértő

Orban Viktornál nem csak azt érdemes figyelni, mit mond, hanem azt is, hogy mit nem.

10:28 Stúdióban Ülő Szakértő
Illés Gergő

Ne kockáztass!

10:27 Illés Gergő

– ezt üzente Orbánnak Lévai Anikó, mikor a miniszterelnök harmincéves házassági évfordulójukon felajánlotta, hogy újra megkérje a kezét a hagyomány szerint.

A közönség díjazza Orbán poénját, melyet a kormányfő arra vonatkoztatva mond el, hogy végigcsinálná-e még egyszer ezt a harminc évet. Nehéz feladat lenne.

Stúdióban Ülő Szakértő

Orbán Viktor fontos képessége, hogy mindig uralni tudja a narratívát.

10:25 Stúdióban Ülő Szakértő
Illés Gergő

Liberális rendszerváltás után nemzeti rendszerváltás

10:25 Illés Gergő

A liberális rendszerváltás lefolyt 1994-re, a nemzeti rendszerváltást viszont 2002 és 2010 között kellett előkészíteni. Az új nemzeti rendszert pedig lépésről lépésre ki kellett építeni úgy, hogy a tömegtámogatást folyamatosan fenntartsák. „Az egyik kezünkben ott volt a kőműveskanál, a másikban pedig a kard!”, mivel a nemzeti rendszer nemzetközi elfogadottságával kapcsolatos támadásokat is vissza kellett verni, mondta Orbán.

Illés Gergő

Internacionalista szabadcsapatokat üldözött Orbán

10:23 Illés Gergő

Kivívni az ország függetlenségét, felépíteni egy tőkés piacgazdaságot és egy demokratikus politikai intézményrendszert: ezek voltak Orbán szerint az első, liberális rendszerváltás évei 1990-1994 között.

Ezt követően a másik cél az volt, hogy a szocialista rendszer visszatért utódcsoportjait békés módon legyőzzék. Miután a visszatérő szocialisták internacionalista szabadcsapatok is voltak, őket is le kellett győzni 2010 és 2014 között, elemezte sajátos szemszögből a mögöttünk álló évtizedeket a miniszterelnök.

Illés Gergő

Az a jó, hogy ez a harminc év mögöttünk van, és nem előttünk

10:21 Illés Gergő

– így mondatban összegzi így Orbán Viktor az elmúlt harminc évet, a rendszerváltozást.

Orbán szerint a tét az volt, hogy kitalálják a magyar nemzet a modern korban való fennmaradásának új létformáját. Ma viszont már bizakodóan, az erősödés napi élményével ülhetünk itt, ez pedig szinte már természetesnek tűnik. De nem az: nem természetes állapot ez, hanem csoda.

Illés Gergő

Most kezd Orbán Viktor!

10:18 Illés Gergő

Egyetlen szóban összefoglalva az érzéseimet és gondolataimat, azt mondhatom, hogy: megtiszteltetés – fogalmaz a miniszterelnök. Megtiszteltetés, hogy ebben a táborban, Tőkés László mellett szólalhatott fel, mondta a miniszterelnök.

Orbán egyúttal gratulált az RMDSZ-nek az európai parlamenti bejutáshoz is.

Illés Gergő

Az erdélyi magyar egypártrendszer ellen szólal fel Tőkés László

10:16 Illés Gergő

Ő beszél ugyanis Orbán Viktor élőtt. Szerinte egészségtelen az RMDSZ politikai monopóliuma Erdélyben. Kiemelte, a Fidesz által meghonosított nemzeti együttműködés modelljét kellene követni ott is. Elmondta továbbá: ami Erdélyben jelenleg zajlik, az nem jogvédelem, hanem az öt százalékos küszöbért vívott harc.

Pintér Bence

Tőkés szerint nem kell ragaszkodni az RMDSZ-hez

10:14 Pintér Bence

Az egy a tábor elve nem jelentheti az egészséges politikai pluralizmus tagadását, és bármely szervezet, párt monopóliumát – mondja éppen Tőkés László, na nem a Fideszről, hanem az RMDSZ-ről. Szerinte viszont a Fidesz példáját kell követni, innentől kezdve teljes a zavar! Elmondta továbbá: ami Erdélyben jelenleg zajlik, az nem jogvédelem, hanem az öt százalékos küszöbért vívott harc.

Stúdióban Ülő Szakértő

Ne legyen senkinek sem kétsége: itt minden szónak súlya lesz!

10:11 Stúdióban Ülő Szakértő
Gergely Előd Gellért

Református magyar vagyok, amíg élek az maradok

10:07 Gergely Előd Gellért

– ez áll a kalapokon:

Pintér Bence

Tőkés László beszél Tusnádfürdőn,

10:06 Pintér Bence

de az erdélyi magyar politikus nem érdekli a köztévét, inkább a tigriskölyköket és közlekedési híreket mutatnak Tőkés helyett.

Illés Gergő

Elfogytak a kormánypárti szakértők, tigriskölykök futnak az M1-en!

09:59 Illés Gergő

Ez már az a szintű abszurd, amihez nem írnék kommentárt.

Bukovics Martin

Agyhalál az M1-en, üdv a főnöknek Banja Lukából!

09:55 Bukovics Martin

Én az alkalomhoz illően éppen egy orbáni értelemben vett mintademokráciában, Milorad Dodik gyönyörű országában, a Boszniai Szerb Köztársaságban tekintem meg az Orbán-beszédet. Illetve tekinteném meg, de valamiért Istenről, családról, hazáról, munkáról és az október 13-i önkormányzati választáson a Fideszre való szavazás jelentősége mellett érvelő KESMA-atyaúristen Szánthó Miklóst látom csak az adónkból fenntartott köztévés online streamben.

A fideszes beszélő fej az Azonnali Stúdióban Ülő Szakértőjét is megidézte: a tusványosi Orbán-beszéd bizony megkavarja majd a magyar belpolitikát. Ha ez így megy tovább, inkább elmegyek raftingolni az Orbászra.

A nemrég Orbánt Budapesten meglátogató Dodiknak egyébként teljesen igaza volt, amikor magyarországi látogatása után fellelkesülve azt mondta: hihetetlen minőségűek az utak a két főváros között!

Gergely Előd Gellért

Csak elkezdjük lassan végre!

09:55 Gergely Előd Gellért

Hiszen már ott ül a pódiumon Orbán Viktor, Tőkés László és Németh Zsolt.

Illés Gergő

Jobb híján épp Szánthó Miklós beszél felvételről a köztévén

09:49 Illés Gergő

Az Alapjogokért Központ igazgatójának tegnapi felvételét azért kellett bejátszani, mert Orbán Viktor még mindig nem kezdte el 09:30-ra időzített hagyományos beszédét. De érezhető az erőlködés a köztévé részéről, hogy a közbenső időben se maradjunk kormányzati üzenetek nélkül!

Egyébként az M1 élőjét itt lehet követni, itt adják majd a beszédet is élőben, ha lesz. De inkább olvassatok Azonnalit!

Stúdióban Ülő Szakértő

Ez a beszéd nagy befolyással lehet a Fidesz-KDNP idei politikájára.

09:47 Stúdióban Ülő Szakértő
Bukovics Martin

Miről lesz vajon szó?

09:44 Bukovics Martin

Pár hete azt a fülest kaptam, hogy a miniszterelnöknek nagy gondolatai támadtak, valami olyasmi hatású beszédre készül, mint amilyen az illiberális demokráciát taglaló, szintén tusványosi beszéd volt. Az LMP új vezetője, Kendernay János a Facebookon arra tippel, hogy Orbán felveszi a zöld sapkát és Markus Söder bajor CSU-s miniszterelnökhöz hasonlóan átvedlik teremtésvédő zöldpolitikussá.

Gergely Előd Gellért

Hangulatképek a helyszínről!

09:43 Gergely Előd Gellért

Beszéd még továbbra sincs, várakozás annál inkább:

Illés Gergő

Késik a beszéd

09:38 Illés Gergő

Az M1 ezért kénytelen Stúdióban Ülő Szakértőkkel kitölteni a műsoridőt. Most éppen EU-ütlegelés, balliberálisozás és finnországozás megy, természetesen az objektivitás látszatára sem adva. 

Ez azért rossz, mert mire tétje lesz, odaalszom a képernyő elé, de esküszöm, próbálkozni fogok!

Fekő Ádám

Készítsd be az Orbán-bingót!

09:35 Fekő Ádám

A szabály annyi, hogy ha elhangzik a szó, akkor örülünk, és ha kijön függőlegesen vagy vízszintesen három is, akkor iszunk egy felest! Azért nem kell négy, mert tényleg szeretnénk, ha jól szórakozna mindenki, viszont ha kijön a negyedik a sorba az első három után, az még egy feles! Egy percig se legyen kétsége senkinek, szakértői stábunk úgy csinálta, hogy garantáltan berúgj a végére:

Gergely Előd Gellért

Megérkezett a franciaországi meleg

09:30 Gergely Előd Gellért

Eddig napközben sem volt még 23 fok, éjjel 12-ig süllyedt, most már fél 11-kor hőguta van itteni mércével mérve.

Pintér Bence

Szokásos felállás

09:25 Pintér Bence

Orbán Viktor mellett idén is a szokásos csapat vesz részt a szombat délelőtti eseményen: Tőkés László erdélyi magyar politikus és a fideszes Németh Zsolt. Az elmúlt tíz évben ez volt a felállás, bár 2009-ben és 2010-ben a trió egy idegenlégióssal egészült ki, ebben a két évben ugyanis tiszteletét tette a találkozón Traian Băsescu, Románia elnöke is.

Gergely Előd Gellért

Orbán-koncertre gyűlik a tömeg

09:22 Gergely Előd Gellért

Pintér Bence

Egykor és most

09:20 Pintér Bence

Így érkezett meg Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemre egykor...

...és így most:

Gergely Előd Gellért

Néhány életkép Tusványosról

09:17 Gergely Előd Gellért

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek