+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 25. csütörtök, 11:00
Franky Zapata elvétette a platformot, ahol kerozint kellett volna felvennie útközben.

A minap írtunk róla, hogy a Bastille-napi katonai parádén Párizsban a francia hadsereg bemutatta a hivatásos jet ski-versenyző, Franky Zapata találmányát, a légdeszkát is.

 

Zapata még nagyobbat akart dobni, de nem sikerült neki: napra pontosan száztíz évvel azután, hogy Louis Bleriot átkelt repülőgéppel ugyanitt, ő

 

légdeszkájával akart átkelni a La Manche csatorna fölött Franciaországból az Egyesült Királyságba, de út közben vízbe zuhant

 

– írja a francia közrádió és a Guardian.

 

Így indult el egyébként a franciaországi Sangatte-ból:

 

 

A zuhanást nem valamiféle hiba okozta, hanem az, hogy a légdeszkához félúton új üzemanyaghátizsákot kellett volna felvennie (az eszköz kerozinnal működik),

 

az erős hullámzás miatt azonban Zapata pár centiméterrel elvétette a platformot, ahol ezt megtehette volna.

 

A csatorna egyébként 35 kilométer széles, Zapata 15-20 méterrel fölötte, 140 km/h-ás sebességgel akart átkelni.

 

A Guardian szerint Zapata nem sérült meg, de mérges volt az eset után, és a francia hajózási hatóságot vádolta: miattuk kellett ugyanis leszállnia a cseréhez, mivel egyébként a levegőben szerette volna megoldani a dolgot, ezt azonban nem engedélyezték neki.

 

FOTÓ: zapata.com

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A TASZ szerint Karácsony Gergely főpolgármester akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít megszokottnak.

Hangcsou városában már működik a rendszer, a kínai kormány pedig országszerte bevezetné azt.

Itthon gyakorlatilag három budai kerületbe húzódott vissza a felső középosztály, a lengyel és a cseh fővárosban sokkal kevertebbek az egyes negyedek. Térképek!

A kérdést úgy is feltehetnénk: Gyurcsány vagy Orbán? Neked hány pont jön össze?

A pénzügyminiszternek fáj a forint gyengülése, ugyanakkor az MNB-nek nincs mondanivalója arról, hogy múlt héten már 340 forint felé ment az euró.

A jobbikos, de a többi ellenzéki párt által is támogatott Kálló Gergely magabiztos győzelemmel hozta a Fejér megyei 4. választókerületet.

Itt az Azonnali coubhíradója Feri Potterrel, kézcsókolgató Orbánnal és szürke Bayerrel!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Február 20-án Szántó Rita filozófus tart előadást az Aurórában, hogyan is használható ma az ókori sztoikus filozófia.

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Történelmi diarómák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás