Ismét sorozat készül a Galaxis útikalauzból

Szerző: Pintér Bence
2019.07.25. 12:58

A Hulu adaptálja Douglas Adams humoros sci-fijét.

Ismét sorozat készül a Galaxis útikalauzból

Ismét képernyőre adaptálják a történelem egyik legviccesebb sci-fi trilógiáját, a valójában öt részből álló Galaxis útikalauz stopposoknak című történetet – írja a Deadline. A brit Douglas Adams által jegyzett könyvek úgy indulnak, hogy egy idegen faj megjelenik a Föld mellett és megsemmisíti azt, hogy helyet csináljon egy galaktikus autópályának –

csak egy átlagos földlakó, Arthur Dent menekül meg, akinek így kezdődnek közel sem szokványos kalandjai a galaxisban,

ahol a címben szereplő könyv, a Galaxis útikalauz, illetve annak egy szerkesztője segítségével próbál eligazodni.

Adams rádiójátékként indult univerzumában összesen öt regény és egy hivatalos, Eoin Colfer által jegyzett folytatás jelent meg, ezen felül pedig még több rádiójáték, színdarab, 1981-ben tévésorozat, 2005-ben pedig film készült a regények alapján Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell és Zooey Deschanel főszereplésével – Marvin, a paranoid android hangját Alan Rickman kölcsönözte, de feltűnt John Malkovich és Bill Nighy is.

A klasszikus történetből most a Hulu rendelt új sorozatot, az adaptáción Carlton Cuse és Jason Fuchs dolgozik. Az utóbbi időben nagyon felpörgött ugye a sci-fi- és fantasysorozatok, illetve filmek gyártása, jön sorozat az Alapítványból, a Világok harcából, a Vajákból, A Gyűrűk Urából, a Watchmenből, a Sandmanből, a Dűnéből pedig film lesz.

A Galaxis útikalauz stopposoknak öt regényének egybefűzött kiadása magyarul legutóbb a GABO gondozásában jelent meg 2015-ben.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek