+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 24. szerda, 08:20
Két emberjogi aktivista kampányt kezdett azért, hogy az orosz döntéshozók hozzanak törvényt a családon belüli erőszak ellen. Az egyik parlamenti képviselő is elismerte: a mostani rendszer nem elég az áldozatok védelmére.

„Nem akartam meghalni” – ezzel a hashtaggel kezdtek képeket feltölteni magukról orosz nők az Instagramra, amelyeken vért, sebeket, zúzódásokat sminkelnek magukra, mintha csak megverték volna őket. 

 

Mint a BBC írja, a kampányt két emberjogi aktivista, Alena Popova és Alexandra Mitrosina indította, hogy elérjék: fogadjanak el az orosz törvényhozók olyan jogi szabályozást, amely védelmet biztosít a családon belüli erőszak ellen.

 

A kezdeményezés felhívja a figyelmet Okszana Szadikova esetére is, akit beszámolók szerint július 8-án késelt halálra a férje a nyolcéves kisfiúk előtt.

 

Mindez annak ellenére történt meg, hogy a nő korábban a rendőrséghez fordult a féje miatt, és a hatóságok el is kezdtek nyomozni súlyos testi sértés gyanúja miatt, illetve mert a férfi halálosan megfenyegette őt. „Okszana még életben lenne, ha lett volna törvényünk a családon belüli erőszak ellen” – írta Alexandra Mitrosina.

 

Mitrosina posztját megosztotta az orosz parlament egyik tagja, Okszana Puskina, aki már dolgozik egy családon belüli erőszakkal kapcsolatos törvényjavaslaton. Az RT-nek nyilatkozva elismerte:

 

„a mostani rendszer nem elég ahhoz, hogy megvédje az áldozatokat a bajkeverőktől”.

 

FOTÓ: Alexandra Mitrosina / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Első helyre a centrista Kékfehérek futhatnak be, harmadik az arab lista. Netanjahu a szövetségeseivel együtt se éri el a kormánytöbbséghez szükséges hatvanegy mandátumot.

Semmit sem szabad túlbecsülnünk, csak a klíma miatt ne legyünk vegák és nyugodtan vállaljunk gyereket is – mondta a cseh kormányfő.

Tenné ezt csupán egy nappal azon titkos dokumentum kiszivárgása után, mely szerint az oroszok bekebeleznék a belarusz gazdaságot.

Jon Worth még áprilisban, a brexit határidejének legutóbbi kitolásakor rakta össze egy ábrára, hogy mi történhet. Hol vagyunk most? És mi jöhet még?

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás