+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. július 24. szerda, 19:15
2020-ra ígérték Boris Johnson Shakespeare-könyvének a megjelenését, a brexittel elfoglalt újdonsült miniszterelnök azonban nem vállalja a határidőt.

Mint az július 23-a óta tudható, az eredetileg is brexitpárti Boris Johnson lesz Theresa May utódja a brit toryk élén és a brit miniszterelnöki székben, miután elődje többszöri nekifutásra sem tudta az EU-val kialkudott brexittervét keresztülvinni a brit alsóházon.

 

London volt polgármestere és az ország egykori külügyminisztere így most munkás hónapok elé néz, ha valóban szeretné október 31-ével kivezetni az országot az EU-ból. (Hogy hogyan tehetné ezt meg, arról az Azonnalinak is van pár ötlete.)

 

Miniszterelnöki teendőivel indokolta Johnson azt is, hogy a már egy ideje íródó Shakespeare-könyvét egyhamar nem ismerheti meg a nagyérdemű.

 

A „Shakespeare: A géniusz rejtvénye” című életrajzi kötetet kiadó Hodder & Stoughton szerint a könyv egyszerűen, olvashatóan fogja bemutatni az angol drámaíró életútját, és értelmezni őt a maga idejében.

 

A mű külön figyelmet fog fordítani arra, hogy ne csak Shakespeare zsenialitásának eredetét tárja fel, hanem annak természetét is.

 

A könyv eredetileg 2016 októberében került volna a polcokra, ám a brexitnépszavazás után a megjelenést határozatlan időre elnapolták. A kiadó még idén áprilisban jelentette be, hogy az életmű most már tényleg, 2020 áprilisában érkezni fog, ám egyúttal el is ismerték, az még nincs teljesen kész.

 

Johnson keddi győzelme azonban ezt a dátumot is keresztül húzhatja: a kiadó július 24-én már azt mondta, nincsen tervben az új brit miniszterelnök könyvének kiadása a belátható jövőben.

 

A Hodder & Stoughton kijelentését támasztja alá maga Johnson is, aki azt nyilatkozta:

 

„Semmi kétség nincs, a teljes állású politikusi lét azt jelenti, hogy nem lesz időm például arra, hogy gyorsan befejezzem a Shakespeare-könyvet.”

 

Theresa May utódja amúgy nem első könyvét írja hasonló témában: Boris Johnson egy hazájában 2014-ben, magyarul 2015-ben kiadott Churchill-életrajz szerzője is.

 

MONTÁZS: Petróczi Rafael / Azonnali, a Wikimedia és a Flickr képei alapján

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

Ezúttal semmiféle titkos társaság után nem nyomoz senki, és hullák sem lesznek, csak vadállatok zenélnek. Magyar alkotó illusztrálta.

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

Mégpedig Amerikába. Sokak szerint ezzel milliók személyes információi kerülnek veszélybe.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

Új sorozat indul az Azonnalin: a 2020-as éveket alakító emberek mondják el, merre megyünk ebben az évtizedben.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás