Mostantól egy film sem olyan sikeres, mint a Bosszúállók: Végjáték

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.22. 08:27

Bár nagyon kellett érte izzadnia a Disneynek, végül sikerült megdönteni James Cameron tíz éve tartó rekordját.

Mostantól egy film sem olyan sikeres, mint a Bosszúállók: Végjáték

Bár a Disney tulajdonképpen csalt egy kicsit azzal, hogy a Bosszúállók: Végjáték bővített verziójának vetítésén sok helyen még ajándék filmplakátot is osztott, végül is igazuk volt: mostantól a megszámolhatatlan szuperhőst felvonultató darab hozta össze a történelem legtöbb pénzét világszerte, ezzel a múltnak adva át az Avatar épp tíz éve élő rekordját. 

A Bosszúállók 2,789 milliárd dollárt hozott össze, ami kicsit kerekítve nagyjából 800 milliárd forint.

A Disney kreatív igazgatója, Alan Horn közleményben jelezte a történelmi magaslatok iránt érzett örömét, hiszen nem csak az Avatart, de a Titanicot, a Csillagok háborúja: Ébredő erőt és a tavalyi Bosszúállók-filmet is sikerült beelőzni.

Ahogy arra filmek nézettségére szakosodott oldal képviseletében Shawn Robbins is felhívta a figyelmet, igazából nem is csak a pénz történelmi, hanem az, ahogy a Disney felépítette ezt: a Végjáték gyakorlatilag 11 éven keresztül lett felvezetve számtalan szuperhős külön bemutatott eredettörténetével, és persze az előző Bosszúállókkal. 

A pénzek fényében annyira nem meglepő, hogy nem engedik el a Marvel-filmeket annak ellenére sem, hogy több történetszálat lezártak: a San Diego-i Comic Conon összesen tíz filmet vagy sorozatot jelentettek be valamelyik szuperhős közreműködésével, lesz például Fekete Özvegy-film, új Thor, beillesztik az univerzumba Pengét, de például sorozatot kap Loki.

Hogy a mindent maga alá temető szuperhősösdi pontosan hogy hatott az eredeti ötletekkel amúgy is hadilábon álló Hollywooddal, arról itt írtunk hosszabban, de Pintér Bence cikkét is bátran ajánlom a témáhához kapcsolódva.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek