+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 22. hétfő, 08:27
Bár nagyon kellett érte izzadnia a Disneynek, végül sikerült megdönteni James Cameron tíz éve tartó rekordját.

Bár a Disney tulajdonképpen csalt egy kicsit azzal, hogy a Bosszúállók: Végjáték bővített verziójának vetítésén sok helyen még ajándék filmplakátot is osztott, végül is igazuk volt: mostantól a megszámolhatatlan szuperhőst felvonultató darab hozta össze a történelem legtöbb pénzét világszerte, ezzel a múltnak adva át az Avatar épp tíz éve élő rekordját. 

 

A Bosszúállók 2,789 milliárd dollárt hozott össze, ami kicsit kerekítve nagyjából 800 milliárd forint.

 

A Disney kreatív igazgatója, Alan Horn közleményben jelezte a történelmi magaslatok iránt érzett örömét, hiszen nem csak az Avatart, de a Titanicot, a Csillagok háborúja: Ébredő erőt és a tavalyi Bosszúállók-filmet is sikerült beelőzni.

 

Ahogy arra filmek nézettségére szakosodott oldal képviseletében Shawn Robbins is felhívta a figyelmet, igazából nem is csak a pénz történelmi, hanem az, ahogy a Disney felépítette ezt: a Végjáték gyakorlatilag 11 éven keresztül lett felvezetve számtalan szuperhős külön bemutatott eredettörténetével, és persze az előző Bosszúállókkal. 

 

A pénzek fényében annyira nem meglepő, hogy nem engedik el a Marvel-filmeket annak ellenére sem, hogy több történetszálat lezártak: a San Diego-i Comic Conon összesen tíz filmet vagy sorozatot jelentettek be valamelyik szuperhős közreműködésével, lesz például Fekete Özvegy-film, új Thor, beillesztik az univerzumba Pengét, de például sorozatot kap Loki.

 

Hogy a mindent maga alá temető szuperhősösdi pontosan hogy hatott az eredeti ötletekkel amúgy is hadilábon álló Hollywooddal, arról itt írtunk hosszabban, de Pintér Bence cikkét is bátran ajánlom a témáhához kapcsolódva.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az USR képviselője erdélyi magyar szélsőségeseket emlegetett a székely autonómiatörekvésekkel összefüggésben, de a Momentum egyelőre nem szakítja meg a kapcsolatot román testvérpártjával.

Az ozorai alapszervezet indoklása szerint Jakab
Péter Jobbik-elnök és köre többet ártott a pártnak, mint bárki az elmúlt években.

Ugyanakkor jó hír, hogy
már 2160 gyógyult van.

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

Az Azonnali mindenajánlója végre kicsit kinyílhat a világra, és az otthon fogyasztható termékek mellett már kicsit azt is javasolhatjuk, hogy menj ki a lakásból, és nézd meg, mit csinál a többi ember!

Harminc év után először fordul elő, hogy az emberek nem gyűlhetnek össze Hongkongban a közös virrasztásra. De miért olyan érzékeny téma ez most?

Miután a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turisták, több állat is úgy döntött, a híres kőtömbök közé költözik be.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás