+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 22. hétfő, 08:27
Bár nagyon kellett érte izzadnia a Disneynek, végül sikerült megdönteni James Cameron tíz éve tartó rekordját.

Bár a Disney tulajdonképpen csalt egy kicsit azzal, hogy a Bosszúállók: Végjáték bővített verziójának vetítésén sok helyen még ajándék filmplakátot is osztott, végül is igazuk volt: mostantól a megszámolhatatlan szuperhőst felvonultató darab hozta össze a történelem legtöbb pénzét világszerte, ezzel a múltnak adva át az Avatar épp tíz éve élő rekordját. 

 

A Bosszúállók 2,789 milliárd dollárt hozott össze, ami kicsit kerekítve nagyjából 800 milliárd forint.

 

A Disney kreatív igazgatója, Alan Horn közleményben jelezte a történelmi magaslatok iránt érzett örömét, hiszen nem csak az Avatart, de a Titanicot, a Csillagok háborúja: Ébredő erőt és a tavalyi Bosszúállók-filmet is sikerült beelőzni.

 

Ahogy arra filmek nézettségére szakosodott oldal képviseletében Shawn Robbins is felhívta a figyelmet, igazából nem is csak a pénz történelmi, hanem az, ahogy a Disney felépítette ezt: a Végjáték gyakorlatilag 11 éven keresztül lett felvezetve számtalan szuperhős külön bemutatott eredettörténetével, és persze az előző Bosszúállókkal. 

 

A pénzek fényében annyira nem meglepő, hogy nem engedik el a Marvel-filmeket annak ellenére sem, hogy több történetszálat lezártak: a San Diego-i Comic Conon összesen tíz filmet vagy sorozatot jelentettek be valamelyik szuperhős közreműködésével, lesz például Fekete Özvegy-film, új Thor, beillesztik az univerzumba Pengét, de például sorozatot kap Loki.

 

Hogy a mindent maga alá temető szuperhősösdi pontosan hogy hatott az eredeti ötletekkel amúgy is hadilábon álló Hollywooddal, arról itt írtunk hosszabban, de Pintér Bence cikkét is bátran ajánlom a témáhához kapcsolódva.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mit szólnak a szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester újrázáshoz a győriek? Lecserélnék más fideszesre? Videó!

Az Extinction Rebellion-aktivisták forgalmas csomópontokat foglaltak el a klímaváltozás elleni harc jegyében, a tömegközlekedést
is lebénítva ezzel.

A kormányközeli Magyar Nemzet szerint a vasárnap újraválasztott győri polgármester kedden kiléphet a Fideszből.

Nem csupán a főpolgármesterséget és a kerületi polgármesteri helyek több, mint hatvan százalékát nyerte meg az ellenzék, még a helyi képviselőtestületekben is masszív többsége van.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A magyar kisebbségek politikai integrációjának lehetőségei és korlátai a két világháború között. Október 15. Izgi lesz!

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás