+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 22. hétfő, 21:00
A Természetvédelmi Világszövetség szerint az emberi tevékenység miatt került veszélybe ennyi állat- és növényfaj.

Fennállása óta először már több mint százezer állat-, növény- és gombafajt tart számon a fenyegetett fajok vörös listáján a Természetvédelmi Világszövetség – írja az Unilad. A szervezet 1964 óta vizsgálja, mely fajok lehetnek veszélyben.

 

Az idei évben már több mint százötezer állat-, növény- és gombafaj került a listára, ezek közül több mint huszonnyolcezer kihalással fenyegetett.

 

Ez a Természetvédelmi Világszövetség közleménye szerint azt mutatja, hogy az emberek világszerte milyen túlzott mértékben használják ki a természet erőforrásait. Erre több példát is hoznak, többek közt az édesvízi halfajok számának csökkenését. Mint írják, Japánban a helyi édesvízi halak felét, míg Mexikóban több mint harmada fenyegeti kihalás. Mindez olyan tényezőkre vezethető vissza, mint a növekvő mezőgazdasági és városi szennyezés.

 

A Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján

 

a főemlősök fajai közül hét került közelebb került a kihaláshoz, méghozzá a vadászat és az élőhely csökkenése miatt, amelyet többek közt az erődirtások okoznak.

 

Azt, hogy érdemes fellépni többek közt az orvvadászat ellen, már például a tanzániai kormány is felismerte néhány éve, és sikerült is növelniük az orrszarvúk számát, igaz, egyesek szerint gyanús módon.

 

FOTÓ: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egyszer már napirendre is vették a dolgot, az előadó alkotmánybíró pedig a Gazdasági Versenyhivatal volt elnöke.

Az AUR pártelnöke szerint Romániára is nyomás nehezedik, hogy csatlakozzon a pedofíliát a melegekkel összemosó törvényt elítélők táborához, pedig Orbán Viktor álláspontja a helyes.

Miután Németországot meghódította már az ausztropop, ideje betörnie Magyarországra is.

Az Európai Tanács csütörtöki ülésén a holland miniszterelnök felvetette, hogy Magyarországnak távoznia kellene az EU-ból, ami cselekvésre ösztönözte a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Hadházy az Azonnali Karácsony-interjújára reagált: szerinte a korrupcióval szemben nem
lehet pragmatikusnak lenni.

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

A Parlament és Lánchíd kötötti ideigelenes pihenőparkban átalakíthatsz egy parkolót. Pályázz augusztus 10-ig!

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal azt jártuk körbe, mit jelent a magyar Eb-szereplés a focinkra nézve, és hogyan bántak a magyar szurkolókkal Münchenben. Podcast!

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Twitter megosztás Google+ megosztás