+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2019. július 18. csütörtök, 09:32
Egyszer csak megjelent 83 konténernyi műanyaghulladék egy kambodzsai kikötőben. Az ország finoman szólva sem boldog, nyomozást indítanak.

Újabb ázsiai országnak lett elege: ezúttal Kambozsa jelezte, hogy 1600 tonnányi műanyaghulladékot küld vissza Amerikának és Kanadának – írja a CNN. Kína tavaly döntött úgy, hogy nem hajlandó több műanyagszemetet fogadni, így azt a cégek más, többek közt ázsiai országoknak kezdték el küldeni. Emiatt májusban Malájzia jelezte: háromezer tonnányi hulladékot küldenek vissza összesen tizennégy országba.

 

Kambodzsa egyik főbb, délnyugati kikötőjében kedden találtak 83 konténernyi műanyaghulladékot, így az illetékes minisztérium nyomozást indít, hogy megtudja, hogyan került oda a szemét. Ha kiderül, hogy mely cégek lehetnek a felelősek ezért, akkor bírságra számíthatnak és arra, hogy bíróság elé állítják őket. Eközben pedig a kormány megkezdi a szemét visszaküldését az USA-ba és Kanadába.

 

„Kambodzsa nem kuka” – hangsúlyozta az ország környezetvédelmi minisztériumának szóvivője.

 

A hulladékok lerakásának kérdése Magyarországot is érinti: júniusban írta meg a 24, hogy tavaly Magyarország fogadta be a horvát szennyvíziszaptermés több, mint felét.

 

Aki pedig azt szeretné tudni, mit gondolnak a hazai celebek a környezetvédelemről és a klímaváltozásról úgy általában, az feltétlenül olvassa el az Azonnali klímaceleb-sorozatát!

 

FOTÓ: Brandon / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Igencsak megosztott a romániai magyarok legnagyobb pártja, noha a Néppárt-tagság számukra fontos. Videó!

Az EU-támogatások területalapú elosztása körül kialakult politikai botránynak az első áldozatai nem is a települések lehetnek, hanem az eddig biztos befutónak számító győri fideszes jelölt, Dézsi Csaba András.

Számos, hagyományosan kapitalista ország lakosságának többsége igennel válaszol erre a kérdésre egy friss felmérés szerint. Mutatjuk a kutatás eredményeit!

Törvényben kell betiltani
Ibizán és Mallorcán azt is,
hogy a turisták ne
ugráljanak a szállodák erkélyéről a medencékbe.

A salgótarjáni fideszes közeli fotókat tett ki a Facebookra egy halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről.

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Kimia Alizadeh Irán egyik kirakatfigurája volt, de egy héttel ezelőtt inkább elmenekült az országból az őt nőként ért megaláztatások miatt.

A hét kérdése

A két zöldpárt már az összefogásvitában is ugyanott áll, egybe kell-e tehát olvadniuk? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás