Kerekasztalt alakítottak a magyar ellenzéki EP-képviselők

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.17. 15:56

Azt ígérik: minden Brüsszelbe kijutott ellenzéki párt rendszeresen fog egyeztetni a hazánkat érintő szakpolitikai kérdésekről.

Kerekasztalt alakítottak a magyar ellenzéki EP-képviselők

Megalakult a magyar ellenzéki kerekasztal az Európai Parlamentben – számolt be róla a szocialisták egy szem EP-képviselője, Ujhelyi István a Facebook-oldalán szerdán. Mint írta, a strasbourgi plenáris ülés szünetében megtartották az első ellenzéki kerekasztalt.

Ennek keretében az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Jobbik EP-képviselői a következő időszakban folyamatosan egyeztetni fognak egymással a hazánkat érintő szakpolitikai kérdésekben.

„Célunk, hogy minél hatékonyabban fel tudjunk lépni az európai Magyarország és a magyar polgárok érdekében. Ezt pedig akkor tudjuk a legbiztosabban megtenni, ha a meglévő véleménykülönbségek ellenére is, de együtt mozgunk az európai térben” – indokolta a kezdeményezést Ujhelyi.


A szorosabb ellenzéki együttműködés ötletéről már a kampányban is lehetett hallani, a Momentum egyik EP-képviselője, Cseh Katalin korábban azt nyilatkozta az Azonnalinak: megválasztása esetén első dolga lesz leülni egy kávéra a többi ellenzéki párt EP-képviselőjével. 

Arról, hogy a magyar EP-képviselők hogyan szavaztak a végül az Európai Bizottság elnökévé választott Ursula von der Leyenről, itt írt az Azonnali.

Na de vajon van értelme egy ellenzéki kerekasztalnak? Szavazzatok!
Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek