Főleg republikánus választók nem örülnek a fekete kis hableánynak

Szerző: Pintér Bence
2019.07.17. 13:59

Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

Főleg republikánus választók nem örülnek a fekete kis hableánynak

Nem csak a 007-es ügynök lesz hamarosan fekete nő, de Arielt, a kis hableányt is egy fekete színésznő fogja alakítani a Disney élőszereplős filmjében.

A híres sellő szerepét Halle Bailey kapta, a dolognak pedig hatalmas visszhangja volt az interneten,

hiszen mi lehetne felháborítóbb annál, mint hogy egy képzeletbeli (alul hal, felül ember) lénynek éppenséggel milyen a bőrszíne.

A Hollywood Reporter gyorsan csinált is egy felmérést, hogy kiderítse, mekkora a támogatottsága a fekete kis hableánynak az USA-ban, és kiderült, hogy a többség támogatja: 34 százalék kifejezetten támogatja, 21 százalék pedig simán támogatja. 8 százalék inkább ellenzi, 17 százalék ellenzi, 9 százalék pedig nagyon ellenzi a Disney döntését.

Korcsoportokra bontva is az látszik, hogy majdnem minden korcsoportban a többség támogatja a döntést, csak a Baby Boomerek (az 55-73 évesek) között volt 50 százalék a támogatottság. Egyik korcsoportban sem kúszott fel azonban hatvan százalék fölé.

A kérdés úgy tűnik nem annyira generációs, mint inkább politikai alapon osztja meg az amerikaiakat:

a demokraták 75, a republikánusok 44 százaléka támogatja a döntést.

A válaszadók 48 százaléka szerint egyébként egy-egy remake-nél ragaszkodni kéne az eredeti történethez és a karakterek eredeti etnicitásához, 25 százalék pedig azt mondta, hogy jó, ha a remake-ek hangsúlyt fektetnek a diverzitásra. Egy másik kérdésre felelve viszont 48 százalék azt mondta, hogy jó, ha etnikai kisebbségekre cserélnek le egyes fehér karaktereket: ezzel a demokraták 62 és a republikánusok 36 százaléka értett egyet

A filmet egyébként majd 2020-ban kezdik el forgatni. 

FOTÓ: rumolay / Flickr

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek