+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 17. szerda, 13:59
Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

Nem csak a 007-es ügynök lesz hamarosan fekete nő, de Arielt, a kis hableányt is egy fekete színésznő fogja alakítani a Disney élőszereplős filmjében.

 

A híres sellő szerepét Halle Bailey kapta, a dolognak pedig hatalmas visszhangja volt az interneten,

 

hiszen mi lehetne felháborítóbb annál, mint hogy egy képzeletbeli (alul hal, felül ember) lénynek éppenséggel milyen a bőrszíne.

 

A Hollywood Reporter gyorsan csinált is egy felmérést, hogy kiderítse, mekkora a támogatottsága a fekete kis hableánynak az USA-ban, és kiderült, hogy a többség támogatja: 34 százalék kifejezetten támogatja, 21 százalék pedig simán támogatja. 8 százalék inkább ellenzi, 17 százalék ellenzi, 9 százalék pedig nagyon ellenzi a Disney döntését.

 

Korcsoportokra bontva is az látszik, hogy majdnem minden korcsoportban a többség támogatja a döntést, csak a Baby Boomerek (az 55-73 évesek) között volt 50 százalék a támogatottság. Egyik korcsoportban sem kúszott fel azonban hatvan százalék fölé.

 

A kérdés úgy tűnik nem annyira generációs, mint inkább politikai alapon osztja meg az amerikaiakat:

 

a demokraták 75, a republikánusok 44 százaléka támogatja a döntést.

 

A válaszadók 48 százaléka szerint egyébként egy-egy remake-nél ragaszkodni kéne az eredeti történethez és a karakterek eredeti etnicitásához, 25 százalék pedig azt mondta, hogy jó, ha a remake-ek hangsúlyt fektetnek a diverzitásra. Egy másik kérdésre felelve viszont 48 százalék azt mondta, hogy jó, ha etnikai kisebbségekre cserélnek le egyes fehér karaktereket: ezzel a demokraták 62 és a republikánusok 36 százaléka értett egyet

 

A filmet egyébként majd 2020-ban kezdik el forgatni. 

 

FOTÓ: rumolay / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

Rögös út vezetett a jobbikos német nemzetiségű politikus, Brenner Koloman parlamenti alelnökké választásáig.
Mutatjuk a részleteket!

Macron veszélyes játékot játszik, hiszen eddigi miniszterelnöke népszerűbb volt, mint ő maga. A friss kormánnyal újragondolhatja magát.

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

A túrák csütörtökön 16 órakor és vasárnap 14 órakor indulnak, a félórás körbevezetés rövid koncerttel zárul.

A Magyar Asztronautikai Társaság 1994 óta tartó táborát ezúttal online rendezik meg július 9-én. Jelentkezési határidő: július 3.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás