+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 17. szerda, 13:59
Nem generációs, inkább poltikai alapon osztja meg az új kis hableány Amerikát.

Nem csak a 007-es ügynök lesz hamarosan fekete nő, de Arielt, a kis hableányt is egy fekete színésznő fogja alakítani a Disney élőszereplős filmjében.

 

A híres sellő szerepét Halle Bailey kapta, a dolognak pedig hatalmas visszhangja volt az interneten,

 

hiszen mi lehetne felháborítóbb annál, mint hogy egy képzeletbeli (alul hal, felül ember) lénynek éppenséggel milyen a bőrszíne.

 

A Hollywood Reporter gyorsan csinált is egy felmérést, hogy kiderítse, mekkora a támogatottsága a fekete kis hableánynak az USA-ban, és kiderült, hogy a többség támogatja: 34 százalék kifejezetten támogatja, 21 százalék pedig simán támogatja. 8 százalék inkább ellenzi, 17 százalék ellenzi, 9 százalék pedig nagyon ellenzi a Disney döntését.

 

Korcsoportokra bontva is az látszik, hogy majdnem minden korcsoportban a többség támogatja a döntést, csak a Baby Boomerek (az 55-73 évesek) között volt 50 százalék a támogatottság. Egyik korcsoportban sem kúszott fel azonban hatvan százalék fölé.

 

A kérdés úgy tűnik nem annyira generációs, mint inkább politikai alapon osztja meg az amerikaiakat:

 

a demokraták 75, a republikánusok 44 százaléka támogatja a döntést.

 

A válaszadók 48 százaléka szerint egyébként egy-egy remake-nél ragaszkodni kéne az eredeti történethez és a karakterek eredeti etnicitásához, 25 százalék pedig azt mondta, hogy jó, ha a remake-ek hangsúlyt fektetnek a diverzitásra. Egy másik kérdésre felelve viszont 48 százalék azt mondta, hogy jó, ha etnikai kisebbségekre cserélnek le egyes fehér karaktereket: ezzel a demokraták 62 és a republikánusok 36 százaléka értett egyet

 

A filmet egyébként majd 2020-ban kezdik el forgatni. 

 

FOTÓ: rumolay / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Boszniában született német író, Saša Stanišić frankfurti beszédében bírálta Handkét.

Ez úgy sikerült Csorbai Ferencnek, hogy ellenfele, a fideszes Szekó József a kampány közben meghalt. Csorbai pártja, az MSZP egyhetes nyilatkozattal válaszolt a morális kérdésre.

Borkai Zsolt a szexbotránya óta másodszor szólalt meg. Kérdésekre nem válaszolt.

És azt, hogy egy csomó nagyvárosban tarolt az ellenzék? Pedig ott van, csak keresni kell.

Azzal, hogy két női jelöltet is megbuktatott az Európai Parlament, felborult az új bizottságban a nemi egyensúly. Szerinted ki legyen a magyar női jelölt? Szavazz!

Zelenszkij elnöksége óta az orosz és az ukrán közvélemény is pozitívabban tekint a másik országra, amellyel de facto egyébként háborúban áll.

Kilenc méter mély kútba esett egy kecske a fővárosban, tűzoltók kellettek a megmentéséhez. Videós cukiságkontent a politikába belefáradt olvasóknak!

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

A számok és olvasatok dzsungelében az Ellensúly folyóirat szerzői vágnak majd szépen rendet október 16-án.

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Bécsben, október 28-án!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás