Puzsér Róberték is Baranyi Krisztinát támogatják Ferencvárosban

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.16. 12:26

A Kétfarkú Kutya Párt, az LMP és Vona Gábor után újabb támogatója akadt Baranyi Krisztinának. Puzsér Róbert kampányfőnöke azt nyilatkozta az Azonnalinak: azért a független politikus mögé álltak be, mert ő robbantotta a parkolási maffia ügyét.

Puzsér Róberték is Baranyi Krisztinát támogatják Ferencvárosban

Politikai megállapodást kötött Puzsér Róbert független polgármester-jelölt és Baranyi Krisztina, aki Ferencvárosban tervez elindulni a polgármesteri székért – tudta meg az Azonnali. Mint ismert, a kilencedik kerületben két ellenzéki politikus is elindulna a polgármesterségért: a független Baranyi, akit ebben támogat az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt, illetve a momentumos és a szocialisták által is preferált Jancsó Andrea. A helyzetet rendezésére a tervek szerint előválasztást fognak tartani a kerületben.

A MEGÁLLAPODÁS SZÖVEGE. FORRÁS: SÉTÁLÓ BUDAPEST

A politikai megállapodás értelmében Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest csapata mindent elkövet majd azért, hogy Baranyi Krisztina kampánya minél sikeresebb legyen.

Ez azt jelenti, nem állítanak jelöltet vele szemben, cserébe a polgármesterjelölt pedig vállalta, hogy minden fórumon képviselni fogja a Sétáló Budapest programjának antikorrupciós intézkedéseit,

továbbá népszerűsíteni fogja az autómentes sétálóövezet és a díjfizetéses behajtási zóna koncepcióját.

Ugyanakkor Puzsérék hangsúlyozták: bár aktivistáik Baranyit fogják támogatni az előválasztáson, de továbbra is azt gondolják, „az MSZP és a DK által diktált szabályok nem demokratikusak, egyenlőtlen az a verseny, ahol egy civil jelölttel szemben a parkolási maffia elapadhatatlan pénze és harminc éve működtett struktúrája áll”.

És hogy Puzsérék miért Baranyit, és nem Jancsó Andreát támogatják? Zaránd Péter kampányfőnök erről azt nyilatkozta az Azonnalinak: Baranyi az a kompetens jelölt, aki a parkolási maffia kérdését a felszínre hozta, és a legtöbbet tette annak felszámolásáért az elmúlt években.

„Ő az, aki zöld témákban is rendkívül elmélyült, és akinek a programja számunkra támogatható.”

Egyébként Vona Gábor volt Jobbik elnök, jelenlegi influenszer is kifejezte már: szeretné, ha Baranyi Krisztina lenne a kilencedik kerület vezetője.

FOTÓK: Baranyi Krisztina / Facebook, Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek