Nászút, babavárás, na és persze a Balaton – így töltik a politikusok az idei nyarat

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.12. 18:59

Melyik képviselő házasodik meg hamarosan? Kik mennek minden évben a Balatonra? Az őszi önkormányzati választási kampány miatt melyik politikusnak lesz kevesebb ideje nyaralni? És ki az, aki alsó hangon kétszáz fekvőtámaszt szokott nyomni egy nap? Az Azonnali utánajárt!

Nászút, babavárás, na és persze a Balaton – így töltik a politikusok az idei nyarat

Pénteken véget ért az országgyűlés tavaszi ciklusa, így a politikusok végre legálisan kerülhetik a parlament épületét. Hogy ki hova megy nyaralni, arról az Azonnali a tavalyi évhez hasonlóan idén is megkérdezte a politikusokat.

Fidesz-KDNP: Tóparton, tengerpartokon

Kocsis Máté frakcióvezető két napra Horvátországba utazik a feleségével, majd gyermekeikkel a Balatonon töltik szabadidejüket – válaszolta a Fidesz-frakció sajtosztálya az Azonnalinak. Böröcz László frakcióvezető-helyettes – aki egyben a Fidelitas elnöke is –  pedig családjával Trieszt környékén nyaral öt napot, emellett részt vesz a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen is.

Ami a kisebbik kormánypártot, a KDNP-t illeti, Hollik István kormányszóvivő idén nyáron nem tervez nyaralást – gyermekük születését várják.

„Egy-két napos hazai kirándulásokat teszek a feleségemmel és evezek, vagy kerékpározok az unokáimmal” – ezt már Harrach Péter, a párt frakcióvezetője válaszolta. „Sok látnivaló van itthon is” – indokolta a politikus, miért fog belföldön pihenni. És hogy mivel fogja tölteni szabadidejét? „Pótolom az év közben elhanyagolt olvasást és mozgást.”

Jobbikos nosztalgia az Adriánál

„Nálunk a nyaralásnak két fontos kelléke van: a család és a víz” – reagálta Gyöngyösi Márton, a Jobbik egy szem európai parlamenti képviselője, aki, tekintettel arra, hogy az EP július végéig ülésezik, az idei szabadságát augusztusban veszi ki. „Mivel az adriai tengerpartnál szebbet 42 éves, utazásokban igencsak gazdag életutam alatt nem találtam, így idén is egy hetet Horvátországban töltünk, ezúttal a Pelješac-félszigeten, ahol utoljára gyerekkoromban jártam.” A politikus így a nosztalgiázás mellett sokat szeretne úszni, napozni, és olvasni.

Ezen kívül tervez még egy hétre elutazni a feleségével kettesben Balatonföldvárra, ami a legkedvesebb nyári úticéljai egyike.

„Mindkét helyszínen a közélet, a politika teljes kizárására törekszem, remélem, ezúttal sikerül.”

Ami a Jobbik újdonsült frakcióvezetőjét, Jakab Pétert illeti, ő arról számolt be: nyaralásaikat csak nagy vonalakban szokták megtervezni, mindig igazodva ahhoz, hogy a gyerekeik meddig érzik jól magukat egy adott helyen. „Ami állandó, az az, hogy a nyaralást belföldön töltjük. Tekintettel arra, hogy a rokonság az otthonunktól messze él, ezért ilyenkor őket is meglátogatjuk Dunaújvárosban és Solton.”

Utóbbi helyen biztos, hogy megnéznek valamilyen lovasprogramot, tekintettel arra, hogy a családban többen is lovagolnak.

Dunaújvárosban pedig biztos, hogy sokat lesznek a Duna-parton illetve a város azon helyein, amelyekhez a feleségét emlékek kötik, ő ugyanis ott született. Jakab azért elképzelhetőnek tartja, hogy Dunaújvárosban beiktat valamilyen lakossági programot is, hiszen Pintér Tamás barátja polgármester-jelöltként indul a településen. Ezeken felül, mint minden évben, úgy idén is elmennek a Balatonhoz, a gyerekek ugyanis imádják a „magyar tengert”. „Ezek a tervek, de a változtatás jogát mindig fenntartjuk, és rendre élünk is vele. Szeretünk improvizálni”.

Balatoni párbeszéd

Kampány van, így idén kevesebb idő jut a pihenésre, nyaralásra, ennek megfelelően tervezünk a családommal – válaszolta Karácsony Gergely, a Párbeszéd politkusa, egyben az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje az Azonnalinak. Pár napot biztosan együtt töltenek a Balatonnál, mert oda minden évben ellátogatnak, és mindannyian imádják.

„Tervben van a családdal a Balaton körbebiciklizése is, ami nálunk hagyományos nyári program” – tette hozzá.

Momentumos házasság, majd nászút Kazahsztánban

Ami a Momentum politikusait illeti, Cseh Katalin újdonsült EP-képviselő párjával, Berg Dániellel (aki a Momentum elnökségi tagja) fog valamikor kettesben elutazni. Hogy mikor és hova, azt még nem tudják, hiszen Cseh napirendje sem fixálódott még le teljesen. Ugyanakkor feltehetően valamelyik környező ország tengerpartja lesz a befutó.

A párt másik EP-képviselője, Donáth Anna sem fog unatkozni, ugyanis hamarosan megházasodik.

Ezt követően majd a nyáron elutaznak a leendő férje egy barátjának esküvőjére Kazahsztánba, és ha már ott vannak, ott is fogják tölteni a nászútjukat.

Fekő Ádám nászajándékként pedig ad is nekik pár kazah tippet.

Az LMP új társelnöke még nem tudja, hol nyaral, de várja az ötleteket

„Nem terveztem, nem gondoltam eddig a »nyaralásra«. Most, hogy társelnöknek választottak, ez egy kicsit meghatározza a következő hetek és hónapok menetrendjét számomra. Van mit csinálni, tele vagyok inspirációval” – kezdte válaszát Kendernay János, a párt új társelnöke, akit azt követően választottak vezetővé, hogy az előző elnökség belebukott az EP-választáson elért kritikán aluli eredménybe.

A politkus számára a nyaralás legfeljebb párnapos feltöltődést szokott jelenteni. „Olyan lehetőséget keresünk a feleségemmel, hogy  »családtagjainkkal«, mentett kutyáinkkal – akikhez most már két mentett kiscica is csatlakozott –, lehetőség szerint közösen tehessük mindezt.

Minden jó ötletet szívesen veszek” – jelezte hozzátéve, olyan helyszínt keresnek, ahol szellemileg és lélekben is erősödhetnek.

Kendernay elárulta, egy helyre biztosan elmennek idén: Pannonhalmára, ahol gyerekkorában járt utoljára, de tudja, azóta sokat szépült, és családtagjai is részben ezen a vidéken élnek. „Bízom abban is, hogy egyetemista fiaimnak is lesz idejük ránk a nyaralásuk idején. Bár ahogy látom, ők is inkább dolgozni fognak a nyáron.”

Alsó hangon napi kétszáz fekvőtámasz

„Hó végén az Adria partjára megyünk a családommal. A legfontosabb, hogy együtt leszünk” – reagálta Keresztes László Lóránt, a párt parlamenti frakciójának vezetője. A politkus egyébként sportfanatikusnak jellemezte magát, minden eszközt megragad a mozgásra, rendszeresen fut és naponta alsó hangon kétszáz fekvőtámaszt csinál,

„ezt fogom nyomatni ott is”.

Egyébként Keresztes nagyon szereti a történelmi vonatkozásokat is, így bárhova mennek a családjával, mindig tanítgatja a gyerekeket a helyi tudnivalókról. A politikus és családja valamikor augusztus végén még egyszer el fognak utazni egy hétre, még hozzá a tervek szerint Erdélybe.

Az Azonnali kereste az MSZP-t és a DK-t is, ám a pártok nem reagáltak kérdésünkre cikkünk megjelenéséig.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek