Egymillió forintos mínusz lett az előválasztás vége

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.11. 11:11

A mínusz ellenére az aHang szerint megérte a részvételük az előválasztás lebonyolításában. A ferencvárosi előválasztás lebonyolítását nem vállalják.

Egymillió forintos mínusz lett az előválasztás vége

Nyilvánossá tette a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölt személyéről döntő előválasztás egyik lebonyolítója, az aHang, mennyibe került nekik a procedúra. Mint kiderült,

több, mint 5,5 millió forintot költöttek a júniusi esemény szervezése, ám hiába adományozott nekik pénzt 731 ember, ebből csak 4,5 millió jött össze, vagyis egyelőre mínuszban vannak.

Június végén ugye három jelölt mérette meg magát az előválasztáson: a Párbeszéd és az MSZP jelöltje, Karácsony Gergely, a papíron független, DK támogatta Kálmán Olga és a momentumos Kerpel-Fronius Gábor. A versenyből Karácsony Gergely került ki győztesen.

Az aHang elszámolásából azt látni: a legtöbb pénzt, 1,7 millió forintot a webfejlesztés jelentette, vagyis az előválasztás informatikai hátterének megalkotása. A második legnagyobb tétel, majd egymillió forint a PR-ra, kommunikációra ment, míg a harmadik legnagyobb kiadás, 890 ezer forint bérleti díjakra.

A szervezet szerint miután 68 ezer ember ment el szavazni, megérte a lebonyolítás.

„Nem kérdés, hogy elment volna 100-150 ezer is, ha több sátor van hosszabb nyitva tartással, tovább tart a szavazási időszak s így tovább” – írták.

A ferencvárosi előválasztásból már kimaradnak

Az aHanghoz nemrég egy másik közelgő előválasztás miatt is fordultak segítségért. Ugyanis az ellenzéki pártok Ferencvárosban egyelőre nem tudták eldönteni, hogy a momentumos Jancsó Andreát indítsák vagy a független Baranyi Krisztát. Baranyi emiatt megkereste az aHangot, hogy segítsenek az előválasztás lebonyolításában. Az Azonnali megkeresésére Hajdú Gergő, az aHang munkatársa elmondta:

miután több más projektjük is fut, és azokra szeretnének koncentrálni, ezért a ferencvárosi előválasztás szervezésébe nem szállnak be.

MONTÁZS: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek