A brexit izgatta leginkább a twitterezőket az EP-választás alatt

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.09. 08:30

Az EP-választásos tweetek száma 273 százalékkal nőtt az öt évvel ezelőtti szavazás ideje alatt írt bejegyzések számához képest.

A brexit izgatta leginkább a twitterezőket az EP-választás alatt

Több mint 2,1 millió poszt született az EP-választással kapcsolatban a Twitteren idén május 23-26. között, vagyis akkor, amikor Európa-szerte szavaztak az uniós tagállamokban – írja a Politico keddi hírlevele, amely megszerezte a Twitter vonatkozó elemzését.

Február és a választások időpontja közt

6,2 millió tweet született az EP-választásokól, ami 273 százalékos növekedésnek számít a 2014-es, vagyis a mostanit megelőző EP-választáshoz képest.

Ami a legnépszerűbb témákat illeti az EP-választás alatt, az élen az évek óta húzódó brexit végzett, vagyis a britek kilépése az EU-ból, amire Boris Johnson brit miniszterelnök-jelölt szerint most már tényleg készen áll az ország. A második helyen a klímaváltozás, a harmadikon pedig az EU jövője állt, míg a leggyakrabban említett párt a zöldeké volt.

A leginkább említett jelölt a zöldek egyik spitzenkandidatja, Ska Keller volt, akit a balközép Frans Timmermans, illetve a néppárti Manfred Weber követett. Hogy mit szólt az Európai Parlament ahhoz, hogy az említett jelöltek helyett végül háttéralkuk eredményeképp egyelőre Ursula Von der Leyen német védelmi miniszter tűnik esélyesnek az Európai Bizottság élére, arról itt írt az Azonnali.

A Twitter egyébként januártól kezdve az EP-választás időszaka alatt közel 76 700 fiókot függesztett fel, amelyről azt gyanították, hogy spammelnek, és közel 50 ezer felhasználó jelentett a közösségi oldalon az EP- választással kapcsolatos félrevezető információt.

Aki elolvasná a teljes twitteres elemzést, itt teheti meg.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek