+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 7. vasárnap, 09:56
Argentína csúcsfocistája még mindig nem tudja megemészteni, hogy Brazília kiejtette őket az elődöntőben, szerinte ugyanis nem is hagyták őket továbbmenni.

Nagyon úgy tűnik, Lionel Messi 31 éves korára tanulta csak meg a nemzetközi fociban szinte elengedhetetlennek számító másikra mutogatást: a focista szombat hajnalban kiállíttatta magát az amerikai kontinens csúcstornájának számító Copa Americán a Chile elleni bronzmeccsen, nem ment el az éremátadásra, majd a meccs utáni nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy szerinte az egész torna el van csalva.

 

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit látunk a tornán. Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy bekerüljünk a döntőbe. A lényeg, hogy a csapat jól teljesített. Talán az egész előre el volt rendezve, és azért szenvedtem el a történteket.

 

 Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a videóbíró a dolgokat,

 

és hagyják, hogy Peru futballozhasson. Bár szerintem ez nem valószínű.”

 

A világ sokszorosan legjobb focistájának választott Messi nem is igazán a Chile elleni pirosával foglalkozott, bár szerinte az is csak sárgát ért volna, hanem a szerdai Brazília-Argentína elődöntővel, ahol Argentína szerint két tizenegyest sem adott meg nekik a meccset vezető Roddy Zambrano. Az argentin szövetség kikérte a bíró, illetve a videóbírók (VAR) közti beszélgetések rögzített változatát, ugyanis kifogásolták, hogy Zambrano még csak vissza se nézette a kérdéses eseteket. 

 

A Sport.es szerint nem valószínű, hogy érdemi választ fog kapni a szövetség, viszont hogy miért nem kommunikált a videóbíróval egyáltalán Zambrano, azt belsős információkra hivatkozva szellőztették meg:

 

a meccset élőben tekintette meg Brazília elnöke, Jair Bolsonaro is, és az ő testőrei ugyanazt a frekvenciát használták, amit a bíróik is használtak volna, emiatt pedig képtelenség volt egymással beszélniük.

 

A meccset amúgy 2-0-ra nyerte Brazília úgy, hogy Argentína rengeteg helyzetet kihagyott, és egyelőre csak az dőlt el, hogy Argentína legalább a harmadik helyet behúzta Chile 2-1-es legyőzősével. A döntőt Brazília játssza Peruval helyi idő szerint 22:00-kor.

 

Lionel Messi tőle szokatlan kifakadása nem annyira meglepő: mivel 31 éves, egyre kevesebb esélye van arra, hogy a klubsikerei után a válogatottban is maradandót alkosson, ezen a Copa Americán ráadásul kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Chile ellen egyébként a második piros lapját kapta eddig Argentína színeiben, az elsőt még 18 évesen szedte össze élete első felnőtt válogatott meccsét a magyar válogatott ellen 2005-ben a Puskás Ferenc Stadionban.

 

FOTÓ: Lionel Messi / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás