Lionel Messi szerint meg van bundázva a Copa America

Szerző: Fekő Ádám
2019.07.07. 09:56

Argentína csúcsfocistája még mindig nem tudja megemészteni, hogy Brazília kiejtette őket az elődöntőben, szerinte ugyanis nem is hagyták őket továbbmenni.

Lionel Messi szerint meg van bundázva a Copa America

Nagyon úgy tűnik, Lionel Messi 31 éves korára tanulta csak meg a nemzetközi fociban szinte elengedhetetlennek számító másikra mutogatást: a focista szombat hajnalban kiállíttatta magát az amerikai kontinens csúcstornájának számító Copa Americán a Chile elleni bronzmeccsen, nem ment el az éremátadásra, majd a meccs utáni nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy szerinte az egész torna el van csalva.

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit látunk a tornán. Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy bekerüljünk a döntőbe. A lényeg, hogy a csapat jól teljesített. Talán az egész előre el volt rendezve, és azért szenvedtem el a történteket.

 Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a videóbíró a dolgokat,

és hagyják, hogy Peru futballozhasson. Bár szerintem ez nem valószínű.”

A világ sokszorosan legjobb focistájának választott Messi nem is igazán a Chile elleni pirosával foglalkozott, bár szerinte az is csak sárgát ért volna, hanem a szerdai Brazília-Argentína elődöntővel, ahol Argentína szerint két tizenegyest sem adott meg nekik a meccset vezető Roddy Zambrano. Az argentin szövetség kikérte a bíró, illetve a videóbírók (VAR) közti beszélgetések rögzített változatát, ugyanis kifogásolták, hogy Zambrano még csak vissza se nézette a kérdéses eseteket. 

A Sport.es szerint nem valószínű, hogy érdemi választ fog kapni a szövetség, viszont hogy miért nem kommunikált a videóbíróval egyáltalán Zambrano, azt belsős információkra hivatkozva szellőztették meg:

a meccset élőben tekintette meg Brazília elnöke, Jair Bolsonaro is, és az ő testőrei ugyanazt a frekvenciát használták, amit a bíróik is használtak volna, emiatt pedig képtelenség volt egymással beszélniük.

A meccset amúgy 2-0-ra nyerte Brazília úgy, hogy Argentína rengeteg helyzetet kihagyott, és egyelőre csak az dőlt el, hogy Argentína legalább a harmadik helyet behúzta Chile 2-1-es legyőzősével. A döntőt Brazília játssza Peruval helyi idő szerint 22:00-kor.

Lionel Messi tőle szokatlan kifakadása nem annyira meglepő: mivel 31 éves, egyre kevesebb esélye van arra, hogy a klubsikerei után a válogatottban is maradandót alkosson, ezen a Copa Americán ráadásul kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Chile ellen egyébként a második piros lapját kapta eddig Argentína színeiben, az elsőt még 18 évesen szedte össze élete első felnőtt válogatott meccsét a magyar válogatott ellen 2005-ben a Puskás Ferenc Stadionban.

FOTÓ: Lionel Messi / Instagram

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek