+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. július 7. vasárnap, 09:56
Argentína csúcsfocistája még mindig nem tudja megemészteni, hogy Brazília kiejtette őket az elődöntőben, szerinte ugyanis nem is hagyták őket továbbmenni.

Nagyon úgy tűnik, Lionel Messi 31 éves korára tanulta csak meg a nemzetközi fociban szinte elengedhetetlennek számító másikra mutogatást: a focista szombat hajnalban kiállíttatta magát az amerikai kontinens csúcstornájának számító Copa Americán a Chile elleni bronzmeccsen, nem ment el az éremátadásra, majd a meccs utáni nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy szerinte az egész torna el van csalva.

 

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit látunk a tornán. Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy bekerüljünk a döntőbe. A lényeg, hogy a csapat jól teljesített. Talán az egész előre el volt rendezve, és azért szenvedtem el a történteket.

 

 Az egész tornán nyomják Brazíliát, de a döntőben remélhetőleg már nem befolyásolja a játékvezető és a videóbíró a dolgokat,

 

és hagyják, hogy Peru futballozhasson. Bár szerintem ez nem valószínű.”

 

A világ sokszorosan legjobb focistájának választott Messi nem is igazán a Chile elleni pirosával foglalkozott, bár szerinte az is csak sárgát ért volna, hanem a szerdai Brazília-Argentína elődöntővel, ahol Argentína szerint két tizenegyest sem adott meg nekik a meccset vezető Roddy Zambrano. Az argentin szövetség kikérte a bíró, illetve a videóbírók (VAR) közti beszélgetések rögzített változatát, ugyanis kifogásolták, hogy Zambrano még csak vissza se nézette a kérdéses eseteket. 

 

A Sport.es szerint nem valószínű, hogy érdemi választ fog kapni a szövetség, viszont hogy miért nem kommunikált a videóbíróval egyáltalán Zambrano, azt belsős információkra hivatkozva szellőztették meg:

 

a meccset élőben tekintette meg Brazília elnöke, Jair Bolsonaro is, és az ő testőrei ugyanazt a frekvenciát használták, amit a bíróik is használtak volna, emiatt pedig képtelenség volt egymással beszélniük.

 

A meccset amúgy 2-0-ra nyerte Brazília úgy, hogy Argentína rengeteg helyzetet kihagyott, és egyelőre csak az dőlt el, hogy Argentína legalább a harmadik helyet behúzta Chile 2-1-es legyőzősével. A döntőt Brazília játssza Peruval helyi idő szerint 22:00-kor.

 

Lionel Messi tőle szokatlan kifakadása nem annyira meglepő: mivel 31 éves, egyre kevesebb esélye van arra, hogy a klubsikerei után a válogatottban is maradandót alkosson, ezen a Copa Americán ráadásul kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. Chile ellen egyébként a második piros lapját kapta eddig Argentína színeiben, az elsőt még 18 évesen szedte össze élete első felnőtt válogatott meccsét a magyar válogatott ellen 2005-ben a Puskás Ferenc Stadionban.

 

FOTÓ: Lionel Messi / Instagram

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ungváry Krisztián segédletétől kezdve az Ismerős arcokén át a legkülönfélébb módon várhatunk megemlékezést. Mutatjuk, mit!

Eddig 2190 regisztrált gyógyult fertőzött van Magyarországon, és továbbra is csökkken az ismert aktív fertőzöttek száma.

Közös közleményben jelentette be Mirkóczki Ádám és a Jobbik, hogy Eger összellenzéki támogatással megválasztott polgármestere kilép a pártból. Hangsúlyozzák: nem azért, amiért mostanság mások.

Az USR képviselője erdélyi magyar szélsőségeseket emlegetett a székely autonómiatörekvésekkel összefüggésben, de a Momentum egyelőre nem szakítja meg a kapcsolatot román testvérpártjával.

Az ozorai alapszervezet indoklása szerint Jakab
Péter Jobbik-elnök és köre többet ártott a pártnak, mint bárki az elmúlt években.

Ugyanakkor jó hír, hogy
már 2160 gyógyult van.

A tengerpart idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet. Például Kecskeméten!

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Június 2-án, a Magyar Szociológiai Társaság által szervezett, online beszélgetésen szakértők próbálják feltárni a vidék-város közti, sokrétű egyenlőtlenség hátterét.

A Republikon Intézet június 2-i, online konferenciáján, ha nem is élőben, csak az otthoni kamerák előtt, de leül egymással vitázni a Fidesz és az ellenzék.

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás