A Kutyapárt maximum egy-két helyen fog jelöltet indítani Budapesten

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.07.03. 18:22

Az MKKP elnöke azt mondja, neki aztán nincs lelkiismeret-furdalása, hogy Molnár Zsolt ellen induljanak például, de csak egy-két helyen akarnak, ahol mindenki tudja, hogy bűnöző a jelölt, vagy semmi köze nincs a kerülethez.

A Kutyapárt maximum egy-két helyen fog jelöltet indítani Budapesten

Baranyi Krisztina független jelöltet támogatja Ferencvárosban a Kétfarkú Kutyapárt a közös ellenzéki jelölt, a momentumos Jancsó Andrea helyett. Ezt a párt szerdán a Facebook-oldalán jelentette be

 

A döntést a párt azzal indokolja, hogy az ellenzék nem tartotta be az ígéretét, miszerint mindenhol megkeresik az esélyes, lehetőleg független jelölteket, ehelyett felosztották egymás között Budapestet:

 

„így pártembereket indítanak, sok esetben olyanokat, akiknek semmi közük az adott kerülethez vagy éppen a fél ország tudja róluk, hogy bűnözők.” 

 

„Baranyi Kriszta, aki függetlenként indul, egyrészt elég sokat tett a kerületért, ő robbantotta ki az egész parkolási botrányt, ő intézte el, hogy elszállítsák az Illatos útról a mérgező cuccokat és sorolhatnám, valamint a helyi felmérésben is utcahosszal megverte a többieket. És nekünk fontos az is, hogy vele már dolgoztunk együtt. Sikerült pl. vécépapírt csempésznünk közösen egy kórházba még egy éve” – írják.

 

Legfeljebb egy-két helyen indulnak

 

Kovács Gergelyt, a párt vezetőjét megkerestük, hogy megtudjuk, terveznek-e esetleg saját jelölteket is indítani, illetve másokat is támogatni az őszi önkormányzati választásokon.

 

„A kerületek nagy részében nem, hanem maximum egy vagy két kerületben fogunk elindulni, olyan helyeken, ahol nem sikerült a legjobban a jelöltállítás.

 

„Nekem olyan helyen nem okoz lelkiismereti problémát elindulni, ahol például Molnár Zsoltot indítják. Még semmi nem biztos, az sem, hogy indulunk, de elég valószínű. Hangsúlyoznám, hogy kizárólag ott, ahol lehet tudni, hogy az ellenzéki induló egy bűnöző, vagy semmi köze a kerülethez” – mondta Kovács. 

 

A pártelnök nehezményezi az ellenzéki egyeztetések eredményét: már egy éve mondják, hogy meg fogják találni a független jelölteket, azokat, akik helyben tesznek a közösségért, hiteles figurákat, ehelyett meg leosztogatták egymás között a helyeket. 

 

A kérdésünkre, hogy van-e Molnár Zsolton kívül valaki, aki miatt elindul a Kétfarkú Kutyapárt, Kovács azt mondta: „én rajta lepődtem meg a legjobban, de megfontolandó az ötödik kerület is, ahol az induló hölgy élettársa érintett az ingatlanmutyikban. Nem tudom, ezt hogy gondolták”

 

A pártelnök elmondta, hogy ők nem akarnak belekvarni az ellenzéki összefogásba, viszont résztvenni sem fognak benne.

 

„Ahol indulunk, ott sem polgármestert fogunk indítani, hanem az önkormányzati helyekért megyünk” – mondta. 

 

Kovács elmesélte, hogy a pártnak már voltak megkeresései, hogy fogjanak össze, de ők nem azért csinálják a pártot, hogy az MSZP-vel összefogjanak. „Amíg ebben az országban az MSZP és a DK az ellenzék, addig a Fidesz mindig meg fogja nyerni a választásokat, tehát ha ezeket a pártokat segítjük, akkor tulajdonképpen a Fidesznek segítünk” – ecsetelte a viccpárti politikus.

 

Elmesélte például, hogy egyik kisvárosból megkeresték a pártot, „hogy lesz összefogás, és szálljunk be, mire mondtuk, hogy nem szeretnénk. Erre fel megkérdezték, hogy na jó, de a lógót azért használhatjuk? Mondtuk, hogy a kétfarkú kutyát azt nem, de van egy olyan, amit ritkábban használunk, az egy nyolcfejű macska, azt nyugodtan rátehetik bárhova”.

 

Kovács Gergely elképzelhetőnek tartja másrészt, hogy

 

ha lesz olyan vidéken, ahol valóban független jelölt indul, akkor őt támogatni fogják.

 

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy még nem döntöttek arról, hogy induljanak-e a budapesti főpolgármesteri választáson is, de ezt nagyon valószínűtlennek tartja. 

 

FOTÓ: Petróczi Rafael / Azonnali

 

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek