+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 2. kedd, 08:27
Kovács Márton könyve, a How to Run the European Parliament volt a legnagyobb bestseller Brüsszelben az előző ciklusban.

„Vegye magát körül olyanokkal, akik tehetségesebbek, tapasztaltabbak és rátermettebbek önnél. Bérelje föl őket, és arassa le a babérokat mindenért, amit elvégeznek” – ilyen, és ehhez hasonló tanácsokat nyújt kezdő és haladó európai parlamenti képviselőknek Kovács Márton 2014-ben megjelent könyve, a How to Run the European Parliament. Mint arról a Politico hírlevele megemlékezett,

 

ez a könyv fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli főépületében található könyvesboltban az előző parlamenti ciklusban.

 

Az Index által közölt részletek szerint helyenként eléggé szatirikus – a szerző megfogalmazásában: kegyetlenül pragmatikus – kötet több témakörben is gyakorlati tanácsokat ajánl a képviselőknek: felölelik azt, hogy hogyan szerezz befolyást – hogyan állíts össze a csapatod, hogyan építs ismertségeket –, hogyan választasd újra magad, hogyan befolyásold a törvényhozási folyamatot, és hogyan szerezd meg magadnak a köz támogatását ügyekhez.

 

A Magyarországon született, Ausztriában nevelkedett, majd Franciaországban tanult Kovács az inspirációt onnan merítette, hogy a könyv megjelenésekor már nyolc éve politikai tanácsadóként dolgozott az Európai Parlamentben. 2007-től Szent-Iványi István EP-képviselő szakpolitikai tanácsadója volt, majd a Parlament német alelnöke, Alexander Alvaro csapatát erősítette.

 

A könyv első két kiadásából már csak használt példányokat lehet találni, de idén májusban – nyilván mert újra aktuális leeht egy sor új EP-képviselőnek – megjelent a harmadik kiadás is. Ha valaki nem akar vesződni egy egész könyv elolvasásával, hiszen melyik politikusnak lenne erre ideje, annak Kovács összeszedte röviden, hogy mi a hét legbutább dolog, amit kezdő EP-képviselők csinálnak.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A mai Észak-Macedónia adta az egykori Jugoszlávia bortermelésének kétharmadát. Ma amerikai, brit, orosz és kínai piacokat céloznak, hogy világmárkákat hozzanak létre.

A KDNP-s Aradszki András szerint ha az új ellenzéki polgármester, Csőzik László bocsánatot kér, akkor azzal bizonyítja jó szándékát.

Kína hivatalosan még csak nem is jelezte, miért halasztják el a Volt egyszer egy Hollywood című film premierjét.

Ha jogerős lesz az illetékes területi választási bizottság döntése, november 10-én kell ismét szavazniuk a jászberényieknek.

Nagyobb baja is van Győrnek a polgármester szexbotrányánál: csúcsidőben folyamatosan maradnak ki a buszok, megoldás egyelőre nem látszik.

A hatóságok nem örültek neki különösebben, hogy elkezdene rendesen bánni felhasználói adataival a közösségi oldal, de Zuckerbergék őket is megpróbálják segíteni.

A honvédelmi államtitkár szerint a szocialista Bangóné úgy viselkedik, mint aki megőrült. Mindezt azért, mert az ellenzék új választást akar Csepelen, miközben a Fidesz is több helyen számoltat újra.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Kömlődi Ferenc kiállításmegnyitója Barcs Miklóssal, október 18-án a Jurányi Suterene-ben!

Piactúra, szitabuli, térbeéneklés, séta és számháború a 8-ban. Október 18-19-én!

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Minek folyton inspirálódni? – kérdez vissza Tarlós István, mikor arról kérdezzük, melyik kelet-európai város példájából inspirálódhatna Budapest. Nagyinterjű a főpolgival!

Elfogadna-e Tarlóstól tanácsot, és lesz-e Kálmán Olga az alpolgármestere? Azonnali-nagyinterjú Karácsony Gergellyel, az ellenzék főpolgármester-jelöltjével!

A főpolgármester-jelölt elmondja, miért foglalkozik ennyit Berki Krisztiánnal, és mit szól a Fidelitas cirkuszos plakátjaihoz, vagy Tarlós megafonozásához. Nagyinterjú!

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás