+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 2. kedd, 08:27
Kovács Márton könyve, a How to Run the European Parliament volt a legnagyobb bestseller Brüsszelben az előző ciklusban.

„Vegye magát körül olyanokkal, akik tehetségesebbek, tapasztaltabbak és rátermettebbek önnél. Bérelje föl őket, és arassa le a babérokat mindenért, amit elvégeznek” – ilyen, és ehhez hasonló tanácsokat nyújt kezdő és haladó európai parlamenti képviselőknek Kovács Márton 2014-ben megjelent könyve, a How to Run the European Parliament. Mint arról a Politico hírlevele megemlékezett,

 

ez a könyv fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli főépületében található könyvesboltban az előző parlamenti ciklusban.

 

Az Index által közölt részletek szerint helyenként eléggé szatirikus – a szerző megfogalmazásában: kegyetlenül pragmatikus – kötet több témakörben is gyakorlati tanácsokat ajánl a képviselőknek: felölelik azt, hogy hogyan szerezz befolyást – hogyan állíts össze a csapatod, hogyan építs ismertségeket –, hogyan választasd újra magad, hogyan befolyásold a törvényhozási folyamatot, és hogyan szerezd meg magadnak a köz támogatását ügyekhez.

 

A Magyarországon született, Ausztriában nevelkedett, majd Franciaországban tanult Kovács az inspirációt onnan merítette, hogy a könyv megjelenésekor már nyolc éve politikai tanácsadóként dolgozott az Európai Parlamentben. 2007-től Szent-Iványi István EP-képviselő szakpolitikai tanácsadója volt, majd a Parlament német alelnöke, Alexander Alvaro csapatát erősítette.

 

A könyv első két kiadásából már csak használt példányokat lehet találni, de idén májusban – nyilván mert újra aktuális leeht egy sor új EP-képviselőnek – megjelent a harmadik kiadás is. Ha valaki nem akar vesződni egy egész könyv elolvasásával, hiszen melyik politikusnak lenne erre ideje, annak Kovács összeszedte röviden, hogy mi a hét legbutább dolog, amit kezdő EP-képviselők csinálnak.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nyolc nő állította, hogy zaklatta őket a világhírű operaénekes. A botrány utáni első fellépésén felállva tapsoltak neki.

A világ legfejlettebb országai technikai és pénzügyi tervet állítottak össze Biarritzben a erdőtüzek megfékezéséhez.

Nem áll jól a közvélemény-kutatásokban a hivatalosan vasárnap elnökjelöltnek választott PSD-s miniszterelnök.

Ez nem fenyegetőzés, hanem a valóság – mondta a brit miniszterelnök.

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Szeptember 7-én 15 órától Budapesten és minden megyeszékhelyen!

Kóstold végig Baranya legjobb ízeit egyetlen nap alatt, szeptember 8-án!

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás