+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. július 2. kedd, 08:27
Kovács Márton könyve, a How to Run the European Parliament volt a legnagyobb bestseller Brüsszelben az előző ciklusban.

„Vegye magát körül olyanokkal, akik tehetségesebbek, tapasztaltabbak és rátermettebbek önnél. Bérelje föl őket, és arassa le a babérokat mindenért, amit elvégeznek” – ilyen, és ehhez hasonló tanácsokat nyújt kezdő és haladó európai parlamenti képviselőknek Kovács Márton 2014-ben megjelent könyve, a How to Run the European Parliament. Mint arról a Politico hírlevele megemlékezett,

 

ez a könyv fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli főépületében található könyvesboltban az előző parlamenti ciklusban.

 

Az Index által közölt részletek szerint helyenként eléggé szatirikus – a szerző megfogalmazásában: kegyetlenül pragmatikus – kötet több témakörben is gyakorlati tanácsokat ajánl a képviselőknek: felölelik azt, hogy hogyan szerezz befolyást – hogyan állíts össze a csapatod, hogyan építs ismertségeket –, hogyan választasd újra magad, hogyan befolyásold a törvényhozási folyamatot, és hogyan szerezd meg magadnak a köz támogatását ügyekhez.

 

A Magyarországon született, Ausztriában nevelkedett, majd Franciaországban tanult Kovács az inspirációt onnan merítette, hogy a könyv megjelenésekor már nyolc éve politikai tanácsadóként dolgozott az Európai Parlamentben. 2007-től Szent-Iványi István EP-képviselő szakpolitikai tanácsadója volt, majd a Parlament német alelnöke, Alexander Alvaro csapatát erősítette.

 

A könyv első két kiadásából már csak használt példányokat lehet találni, de idén májusban – nyilván mert újra aktuális leeht egy sor új EP-képviselőnek – megjelent a harmadik kiadás is. Ha valaki nem akar vesződni egy egész könyv elolvasásával, hiszen melyik politikusnak lenne erre ideje, annak Kovács összeszedte röviden, hogy mi a hét legbutább dolog, amit kezdő EP-képviselők csinálnak.

 

MONTÁZS: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szijjártó Péter videón jelentette be, hogy vasárnap reggeltől vége a Németországgal szemben bevezetett korlátozásoknak.

Három halottja van a koronavírusnak szombat reggelre, ráadásul már 2279 gyógyultat is fel tudunk mutatni.

A héten lezajlott szerb kupában az még összejött, hogy maximum ezer ember menjen ki a meccsre, de semmi másról nem gondoskodtak különösebben a szervezők.

Sokan mondjuk nem voltak, de legalább csináltattak maguknak Trianont éltető pólókat. Volt trianonozás, román himnusz és kulturális műsor is. Videóriport!

A brit titkosszolgálatok már régóta a kínai kapcsolatok újraértékelését szorgalmazzák, de Nagy-Britannia sok szempontból együttműködik az országgal, így kényes a helyzet.

Nem ez az első eset, hogy rátámadtak az iszlám vallást betiltani akaró Stram Kurs vezetőjére, Rasmus Paludanra.

Eddig mi kérdeztünk, most viszont a ti koronavírus-járvánnyal kapcsolatos instagramos kérdéseitekre válaszolnak a politikusok.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás