Magyar szerző könyve fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli épületében

Szerző: Pintér Bence
2019.07.02. 08:27

Kovács Márton könyve, a How to Run the European Parliament volt a legnagyobb bestseller Brüsszelben az előző ciklusban.

Magyar szerző könyve fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli épületében

„Vegye magát körül olyanokkal, akik tehetségesebbek, tapasztaltabbak és rátermettebbek önnél. Bérelje föl őket, és arassa le a babérokat mindenért, amit elvégeznek” – ilyen, és ehhez hasonló tanácsokat nyújt kezdő és haladó európai parlamenti képviselőknek Kovács Márton 2014-ben megjelent könyve, a How to Run the European Parliament. Mint arról a Politico hírlevele megemlékezett,

ez a könyv fogyott a legjobban az Európai Parlament brüsszeli főépületében található könyvesboltban az előző parlamenti ciklusban.

Az Index által közölt részletek szerint helyenként eléggé szatirikus – a szerző megfogalmazásában: kegyetlenül pragmatikus – kötet több témakörben is gyakorlati tanácsokat ajánl a képviselőknek: felölelik azt, hogy hogyan szerezz befolyást – hogyan állíts össze a csapatod, hogyan építs ismertségeket –, hogyan választasd újra magad, hogyan befolyásold a törvényhozási folyamatot, és hogyan szerezd meg magadnak a köz támogatását ügyekhez.

A Magyarországon született, Ausztriában nevelkedett, majd Franciaországban tanult Kovács az inspirációt onnan merítette, hogy a könyv megjelenésekor már nyolc éve politikai tanácsadóként dolgozott az Európai Parlamentben. 2007-től Szent-Iványi István EP-képviselő szakpolitikai tanácsadója volt, majd a Parlament német alelnöke, Alexander Alvaro csapatát erősítette.

A könyv első két kiadásából már csak használt példányokat lehet találni, de idén májusban – nyilván mert újra aktuális leeht egy sor új EP-képviselőnek – megjelent a harmadik kiadás is. Ha valaki nem akar vesződni egy egész könyv elolvasásával, hiszen melyik politikusnak lenne erre ideje, annak Kovács összeszedte röviden, hogy mi a hét legbutább dolog, amit kezdő EP-képviselők csinálnak.

MONTÁZS: Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek